Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Re: Евтини горива за празниците

Мнение от alpina-ma6inata » 12 Яну 2015, 8:54

За въпросните експериментчета, които си правих нарочно и аз чаках да ми светне лампата, за да може светкането й да ми е някакъв ориентир. Както и да е, ще видя как са нещата с времето, може и аз нещо да нямам късмет. :) По пътя за момата съм зареждал иначе на една малка бензиностанциика Interspeed или нещо от сорта и там като че ли не шанят, защото няколко пъти съм зареждал и наистина се усеща, че карам повече.
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 12 Яну 2015, 10:25

02 Януари 2008

Бензин А-95Н в повечето бензиностанции вчера прескочи летвата от 2 лв. В обектите на "ЛУКойл" и "Петрол" горивото скочи от 1.99 лв. на 2.03 - 2.04 лв., а на "Шел" - от 2.00 на 2.05 лв. На различните бензиностанции от веригата ОМВ А-95Н върви от 2.03 до 2.05 лв. Литърът А-98Н се повиши с 6 ст. в обектите на "ЛУКойл", т.е. до 2.19 лв., в "Шел" цената на Shell V Power се вдигна от 2.10 на 2.15 лв., а в ОМВ бензин Супер 100 се повиши от 2.19 на 2.23-2.25 лв. Увеличението на дизела бе с 8 ст. - до 2.14 лв. на литър в "ЛУКойл" и "Петрол", до 2.29 лв. в "Шел" и до 2.20 лв. в ОМВ.

Междувременно през последния работен ден на 2007 г. международните цени на петрола се повишиха над 96 долара за барел.

А днес 12.01.2015 е 48 долара за барел, цената на бензина същата

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 12 Яну 2015, 10:56

mumford написа:02 Януари 2008

Бензин А-95Н в повечето бензиностанции вчера прескочи летвата от 2 лв. В обектите на "ЛУКойл" и "Петрол" горивото скочи от 1.99 лв. на 2.03 - 2.04 лв., а на "Шел" - от 2.00 на 2.05 лв. На различните бензиностанции от веригата ОМВ А-95Н върви от 2.03 до 2.05 лв. Литърът А-98Н се повиши с 6 ст. в обектите на "ЛУКойл", т.е. до 2.19 лв., в "Шел" цената на Shell V Power се вдигна от 2.10 на 2.15 лв., а в ОМВ бензин Супер 100 се повиши от 2.19 на 2.23-2.25 лв. Увеличението на дизела бе с 8 ст. - до 2.14 лв. на литър в "ЛУКойл" и "Петрол", до 2.29 лв. в "Шел" и до 2.20 лв. в ОМВ.

Междувременно през последния работен ден на 2007 г. международните цени на петрола се повишиха над 96 долара за барел.

А днес 12.01.2015 е 48 долара за барел, цената на бензина същата

Да, но акциза поскъпна солидно от тогава до днес, изключвайки отделно инфлацията за 7 години период. Реално поскъпването на горивото беше само заради вдигането на акциза.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 12 Яну 2015, 12:23

Той акциза не се купува/продава, за да поскъпне. Просто продължават да ни скубят като патки, щото така им е кеф...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Яну 2015, 12:42

То акциза е доста интересно, начислява се преди ДДС и после се облага и самият данък с...данък :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 12 Яну 2015, 12:44

ръб написа:Той акциза не се купува/продава, за да поскъпне. Просто продължават да ни скубят като патки, щото така им е кеф...

Не поскъпва, просто става по-голям.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 12 Яну 2015, 12:47

ръб написа:Той акциза не се купува/продава, за да поскъпне. Просто продължават да ни скубят като патки, щото така им е кеф...

Не го ли виждаш че някакъв защитник на данъчните?

Инфлацията в България няма нищо общо с бензина и дизела.
Горивата в България от 2007г. се вдигат и смъкват единствено при разлики в цените барел Брент!

И за цялата 2014-г. има дефлация. Но тя не влияе на смъкването на горивата! Ако обаче имаше скок на инфлацията щеше да повлияе :evil:

А защо цените на бензина и дизела от Лукойл Бургас са вързани към Брента при положение че Бг.рафинерията пазарува Кавказ-ки нефт - никой няма да ти даде логично обеснение.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 12 Яну 2015, 15:50

Вие сте баси пичовете да търсите логика в Бг. Аз се чудя защо не им пуснат наще управляващи едно писма на ЕС комисия, след един колко си години членство се провалихме да изравним заплатите, затова ще прамахнем изравнения акциз.Както разбрахме няма как да ни изритат от ЕС, даже и да ни спрът еврофондовете няма да е голяма загоба защото те си се крадат и без това.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Яну 2015, 17:06

Трябва да потърся да видя какви са били производствените цени тогава на Лукойл, че да се прави сравнение. Сега обаче има и 6% биогориво в бензина и дизела. Всяка година го увеличават, не знам до къде ще стигнат. Сигурно до 6% дизел в биогоривото :mhihi:
Иначе дали е "данък върху данък" когато се смята за акциза на държавата въобще не и пука. Важното е да се събират повече данъци. Само се оправдаваме с ЕС относно акциза, истината е че без него в бюждета ще зее огромна дупка.

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 12 Яну 2015, 17:13

Като човек занимаващ се в момента в сферата на търговията с горива.. Начетох се на всякакви фантастични мисли по-горе..
Та да ви го кажа така по някои въпроси..
На нашата бензиностация имаме 12 камери.. Имаме 1 момче на смяна.. Нали разбирате, че момента в който видя след всяка кола как той тича с тубата да събира капки от колонката ще изхвърчи без предизвестие на момента..
Второ това за обезвъздушаването на пистолета и навъртането на пари.. Няма такова нещо.. Ако си запознат със системата.. Обезвъздушаването е преди измервателния уред.. Така че когато обезвъздушава пистолета не мърда цифрите.. А и о обезвъздушаване трябваа да се прави само в момент, когато горивото в големите резервоари е свършило и от там смукателя е засмукал въздух, Което се случва доста рядко..
Относно мизерията.. Горивото се филтрира през 2 филтъра.. Един при зареждането в Систерните и един при зареждането в самата колонка.. Тези в колонката са уникално финни и не позволяват почти на никаква мизерия да влезе.. Въпроса е че понеже са скъпи филтри не всички бензиностанции ги сменят когато трябва.. Принципно ги сменяме всяка седмица.. А има колеги дето ги сменят на месец +.. Това просто им затлачва и товари помпите.. А не че боклука може да мине..
А сега за качеството на горивото.. В България в момента заради ЕС с цел екология е Задължително слагането на 6% Биодизел в горивото.. АКо намерите информация, този биодизел скапва цялата работа.. Затова е препоръчително да се слагат добавки.. Понеже нашата фирма има служебни автомобили като 7ци и Sкласи над 2013та година.. Бяхме се допитвали къде ли не за да можем да заредим B5 Дизел без Биодизел.. Обаче от където и да погледнем.. Директно ни заплашват със затваряне и огромни глоби.. Разбираш ли с цел екология трябва да си трошим колите.. Затова решихме да слагаме добавка директно в дизела който ни носят да зареждаме бензиностанцията.. Заради този биодизел се образува и така наречената "слуз" и матиране на горивото.. Най-често от застояло гориво..

А за цените.. Всички се ръководят по едровите цени на Лукойл.. Доставната ни цена на едро в момента с акциз и ддс е: B6 - XXX а за бензин А95 е XXX.. И затова щото не сме печалбари като големите бензиностанции При нас горивата са: Дизел 1.89 и бензин 1.79.. Каквито и трябва да са реално навсякъде цените.. Но вече по-големите вериги имат и по-големи разходи за персонала..

Да добавя и следното нещо.. Докато не се спре с това "аз сложих 20лв пък стрелката не ми изгасна" Няма да разберете колко ви горят колите.. Или по борда имало еди си колко после имало еди си колко.. Това са пълни идиотщини.. Оня ден с един се разправяхме.. не му се вдигнала стрелката от резервата пък сипал 30лв.. Щяхме да стигнем до полиция.. Добре, че сме до сервиз източихме и му измерихме колко има вътре.. Оня не знаеше къде да се скрие от срам.. Нивомерите ви не са точно.. Осъзнайте го.. Ако искате да е най-сигурно.. вземете си една метална Туба с нивомер да си виждате колко има и после си го сипвайте в колата.. Гарантирам че ще ви показва винаги вярно..
Не знам що си мислите, че бензинджиите имат някви скрити бутончета в бельото дето като ги натиснат вместо нафта или бензин ви пускат въздух от задн*ка си..
Последна промяна uricatoli на 13 Яну 2015, 23:33, променена общо 2 пъти
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 12 Яну 2015, 17:26

uricatoli написа:Като човек занимаващ се в момента в сферата на търговията с горива.. Начетох се на всякакви фантастични мисли по-горе..

Колега, това за първото зареждане за деня, поне на тази бензиностанция на която имам наблюдение съм сигурен, че е така... Защото не 1 или 2 пъти е имало спорове за количеството, а и шефа му е забранил при първо зареждане то да е в туби... Сам си прави изводите :yes: Не казвам, че на всякъде е така... А и коя е вашата бензиностанция, че аз само за една се сещам в града, която е на такива цени. Ако не е тя, кажи коя е да може там да зареждам ако ми е по път... може и на лично :ok:
А по темата - днес горивата остават без промяна във големите вериги:
http://b4b.bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8- ... 2-01-2015/
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 12 Яну 2015, 17:33

M-coupe написа:
uricatoli написа:Като човек занимаващ се в момента в сферата на търговията с горива.. Начетох се на всякакви фантастични мисли по-горе..

Колега, това за първото зареждане за деня, поне на тази бензиностанция на която имам наблюдение съм сигурен, че е така... Защото не 1 или 2 пъти е имало спорове за количеството, а и шефа му е забранил при първо зареждане то да е в туби... Сам си прави изводите :yes: Не казвам, че на всякъде е така... А и коя е вашата бензиностанция, че аз само за една се сещам в града, която е на такива цени. Ако не е тя, кажи коя е да може там да зареждам ако ми е по път... може и на лично :ok:
А по темата - днес горивата остават без промяна във големите вериги:
http://b4b.bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8- ... 2-01-2015/

Няма как да е първото зареждане за деня.. Тези колонки са с клапани дето държат постоянно ниво в системата.. Разгледай устройството на една колонка за какво става дума.. А и тия не са ли денонощни? По тая логика на всяко зареждане ще им се връща назад горивото..
А иначе.. не искам правя реклама ;) На международното над КАТ сме, точно след на Наско сервиза
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 12 Яну 2015, 17:43

Не е денонощна бензиностанцията и ти казвам както му е забранил собственика на бензиностанцията, а ти може сам да прецениш щом му е забранил дали наистина има някаква игра... :ok:
Иначе по темата: Много ми е интересно, защо в БГ дизела е по-скъп от бензина :dunno: Всъщност аз си карам на бензин и за мен това е по-добре де, но говорим за принципи :mhihi:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 12 Яну 2015, 18:07

M-coupe написа:Иначе по темата: Много ми е интересно, защо в БГ дизела е по-скъп от бензина :dunno: Всъщност аз си карам на бензин и за мен това е по-добре де, но говорим за принципи :mhihi:

Впрочем.. и аз не мога да ти отговоря на въпроса.. Скоро бях в Гърция пък там Бензина е много по-скъп от дизела.. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Яну 2015, 18:22

uricatoli написа:На нашата бензиностация имаме 12 камери.. Нали разбирате, че момента в който видя след всяка кола как той тича с тубата да събира капки от колонката ще изхвърчи без предизвестие на момента..

Ем значи на Лукойл нямат камери, или поне няма кой да ги следи :dunno: Няма причина техен служител да ми обяснява "схемата". А му вярвам, понеже е пълен мизерник :mhihi: Ако има начин да открадне 50ст. - ще ги открадне.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата