Синкав пушек при студен старт

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е21
Детайли за колата: '81 Е21 м10

Синкав пушек при студен старт

Мнение от Slavkov_e21 » 12 Яну 2015, 15:58

Привет колеги, случи ми се следното.. преди няколко дни припалих колата (320, m52b20) за сьвсем малко в гаража за да видя нещо и вчера когато я запалих отново, припуши с леко синкав пушек и като че ли за малко единия цилиндьр се загуби, но като я изфорсирах леко, се оправиха нещата.. Та, на какво може да се дьлжи това? Никога не е правила проблеми, мотора си работи перфектно, не пипа и капка масло и просто не мога да си обясня.. единственото което си мисля е, че направих грешка като я припалих на закрито за малко. Четох че може и от бобина да е , та дайте насоки от какво може да е това нещо :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Re: Синкав пушек при студен старт

Мнение от u`F`o » 12 Яну 2015, 20:05

Хайде пак малко форумна диагностика. Момент да хвърля боба...
... търкаля се - може да е между датчик на разпределителен вал, свещ, щекер (№3)...
Ами да, падна се бубина...

А иначе най-правилният начин, както и сам се досещаш е да отидеш да я видиш на диагностика и да си прегледаш "щекерите" (не съм сигурен, че така е думата, обаче като видиш картинката ще разбереш какво визирам). Като ги извадиш и ги стиснеш, НЕ трябва да са напукани.

Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavkov_e21 » 12 Яну 2015, 21:49

u`F`o написа:Хайде пак малко форумна диагностика. Момент да хвърля боба...
... търкаля се - може да е между датчик на разпределителен вал, свещ, щекер (№3)...
Ами да, падна се бубина...

А иначе най-правилният начин, както и сам се досещаш е да отидеш да я видиш на диагностика и да си прегледаш "щекерите" (не съм сигурен, че така е думата, обаче като видиш картинката ще разбереш какво визирам). Като ги извадиш и ги стиснеш, НЕ трябва да са напукани.

Успех!

Благодаря колега, и аз на там се бях насочил :-) ще ги прегледам утре как са щекерите :yes: жив и здрав :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Яну 2015, 22:06

Лули му викат по майсторски :mhihi:

Те добре, че поевтиняха че преди бяха неква цифра и съм виждал станали пластмасови направо и падат цели парчета от тях.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 13 Яну 2015, 14:33

зависи колко ти е син пушека и зависи колко пуши.. ако е само за много малко не е проблем голям за студен старт и 5 секунди
все пак това са мотори на по 15 години.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavkov_e21 » 13 Яну 2015, 18:16

ares2 написа:зависи колко ти е син пушека и зависи колко пуши.. ако е само за много малко не е проблем голям за студен старт и 5 секунди
все пак това са мотори на по 15 години.

Ами изпуши много бледо син почти до "парен" пушек ( то си беше и студено де), но изпуши за 5/6 секунди най-много и после се стабилизира... Преди да я припаля не беше карана известно време около месец и нещо, и после осъзнах че сгреших , като съм я припалил само, но пък след като я запалих (след няколко дена) и изпуши, после последва малко продухване :mhihi: .. Благодаря ви за бързите отговори колеги, вчера и днес я покарах нито пушек нито придъвкване, нищо, работата е бетон засега :yes: Живи и здрави :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 13 Яну 2015, 18:48

може да е конденз по генерацията.. , докато колата не загрее стабилно няма как да разбереш.
и моята кола ако я форсирам студена припушва леко.
Изображение

Назад към E36