Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39 530D M sport
Мечтае да кара: много безавариини километри

Re: Евтини горива за празниците

Мнение от Методи_Методиев » 11 Яну 2015, 10:29

И може би тук е момента, който е бил свидетел на нещо гнило да назове бензиностанциите (и съответно адреса, че от две бензиностанции на една верига има разлика).
Аз например не сипвам пълно до пълно и сипвам за някакви неголеми суми, гледам си стрелката на нивомера и както казах поради тези причини съмненията ми са малко безпочвени и затова не мога да твърдя нещо. Но ако някой знае конкретна бензиностанция в София, където шанят ще е добре да сподели. Защото в момента хем се радвам като всеки за по-ниските цени, хем ме е яд, че за Х сума карам май също толкова колкото и преди. :dunno: :ranting:

За да не го пиша отново си цитирам поста.

Методи_Методиев написа:На мен днес спада на цените на горивата ми се видя имагинерен. Заредих на Шела на Ляпчев, Нитро Дизел (:conf:) до горе... по борд ми оставаха 23+ литра, заредиха ми 52+ литра... някаси ми се струва, че намалените цени си ги избиват друго яче :bang: . Аз за себе си знам, че там повече няма да зареждам... ама на тях им е през...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 11 Яну 2015, 12:14

Както и да го гледаме, както и да го сучем, пак сме от е**ната страна :bowdown:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 11 Яну 2015, 14:43

От тоя евтин бензин днес сутринта запалих на 3-4 цилиндъра :roll: , след размисли стигнах до заключението, че има нещо гнило и отивам с една туба до ОМВ-то (от 3 години сипвам на едно и също ОМВ) редя се аз на колонката с цел да взема проба да видя какво ни сипват и за мое учудване дойде управителя и ми каза, че с туба може само на 2-ра колонка !?!?!!? Та вече съм сигурен, че има нещо ... По късно пак ще ида и този път с колата и направо слизам и пълня тубата да видим какво ще излезе ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 11 Яну 2015, 14:54

M-coupe написа:Както и да го гледаме, както и да го сучем, пак сме от е**ната страна :bowdown:

аз затва винаги си зареждам само от една "шано" бензиностанция, която я няма по картите, справочниците и т.н. Колонката е от тия старите дето има прозорче с перка на самата колонка която се върти от движението на горивото. До сега винаги количеството е толкова колкото пише...
Преди, с 20 лв карах 100-110 км. Сега с 20 лв карам минимум 150 км
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 11 Яну 2015, 15:20

Факт е че на някой от бензиностанциите, 30 и нагоре литри ми ги спиват докато прекося от колонката до обекта :shock: :mhihi:
С голям зор открих две Петролски само с касиерки :mhihi: И си сипвам аз ...
Преди няколко дни нямах избор, и отидох до ОМВ ... Направиха ми забележка че зареждам бавно :mhihi: :mhihi: Толкова солно се смях че другите дето зареждат почнаха и те да се смеят ..
Сори, ама няма как 15 литра да ги напълниш като 40 литра, та ако ще и на вратО си да стъпиш ... То има как де, ама ясно :mhihi:
Та ходя да си зареждам където няма кой да ми се бута ...
А понеже винаги зашивам един октан буууууустер, ако отида някъде където има "пълначи" им обяснявам че искам аз да си налея заради добавката :mhihi:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 11 Яну 2015, 15:37

Аз винаги сам си зареждам колата и на обичайната бензиностанция където зареждам си ме знаят и идват само, за да си лафим докато заредя. Един път си оставих колата да ми я зареди бензинджията и я намерих с удар около капачката, щото то дупката малка и ония млатнал ламарината :dummy:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 11 Яну 2015, 15:59

Аз гледам само едни и същи обекти да ползвам.. определено има смисъл според мен.
Ползвам Еко, Петрол и ОМВ... Само веднъж съм има проблем с Петрол с 96 бензин (който никога не ползвам принципно) - според мен просто беше залежал.

Случвало ми се е от обект който не ползвам да има брутални разлики в качество и количество.

Проблем с количеството не съм имал до сега. След последните намаления мога да кажа за еко100 и петрол95, че никакви проблеми не е имало. Обектите съответно на бул. Хр. Ботев и В. Априлов са Еко-то и Петрола които ползвам.
Последна промяна host на 11 Яну 2015, 16:10, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 11 Яну 2015, 16:04

Според мен в момента избиват за намалението на цените. Аз по принцип сипвам винаги от една и съща бензиностанция на Шел (Плевен на кръговото).
След Коледните празници на връщане към Плевен ми светна резервата и спрях след Долни Дъбник в Ромпетрол и сипах 15 литра в резултат стрелката помръдна едва едва от резервата. После в на Шел-а ми побра 51 литра, а кажете как става тоя номер при положение, че резеорвара барабар с резервата и до капачката не поема повече от 67 литра. :kuku:
п.с. Искам да поздравя идиота със сиво BMW E36 купе (регистрация ЕН***8ВТ), да поздравя и майка му и леля му и целия му женски род. На 26.12 около 14:30- 40 по пътя София - Плевен малко преди Долни Дъбник караме колона от 10тина коли карахме с 110- 120 и нашия хубавец реши, че караме бавно и точно в завой реши, че трябва да си покаже магарията и да изпревари цялата колона в резултат на което щеше да отнесе един пътнически бус и щеше да отнесе две коли от колоната.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 11 Яну 2015, 19:07

И нека някой да ме поправи, ако греша, но май излиза, че имаме два варианта:

1. Да сипваме по шано малки бензиностанцийки, които се предполага, че не са в кириза и че са подвластни на "контрола", който се упражнява върху бензиностанциите, защото нали и някаква дейност трябва да се симулира уж...
2. Да бараме миришещите на нафта и бензин пистолети и да си сипваме сами горивото, защото бензинджиите по някакъв начин ни удрят с количеството? :dunno:

Това последното не мога да си го обясня как става, но нищо не би ме учудило
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Яну 2015, 20:01

Намалението на цените няма нищо общо с "количеството" по бензиностанциите. Ако са ви лъгали преди го правят и сега и толкова. Нали не мислите, че бензиностанциите са предизвикали това намаление и сега губят от световните цени на петрола?! :mhihi:
Ако има някой губещ, освен нефтодобивните компании, то трябва поне да може да купува и преработва петрол, пък то повечето бензиностанции у нас само продават готови горива.
Бензиностанциите са просто едни магазини - купуват и продават стока. Не произвеждат нищо, нито пък могат да влияят върху цената му с повече от 5%

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 11 Яну 2015, 21:13

alpina-ma6inata написа:И нека някой да ме поправи, ако греша, но май излиза, че имаме два варианта:

1. Да сипваме по шано малки бензиностанцийки, които се предполага, че не са в кириза и че са подвластни на "контрола", който се упражнява върху бензиностанциите, защото нали и някаква дейност трябва да се симулира уж...
2. Да бараме миришещите на нафта и бензин пистолети и да си сипваме сами горивото, защото бензинджиите по някакъв начин ни удрят с количеството? :dunno:

Това последното не мога да си го обясня как става, но нищо не би ме учудило

Дядо ми преди да се пенсионира беше 10години бензинджия и да ти кажа няма никакъв начин да те лъже точно този който ти сипва горивото ако на колонката пише 10литра, а са ти сипани по-малко то този който прави игрите е собственика на бензиностанцията :yes: Единствения вариант в който ми е казвал, че се прецаква някой е като дойде да зарежда първи за деня (при не денонощните) и там помпата докато качи нам си кво и изписва 1-2 литра а то пуска само въздух, но за това пак не е виновен този който зарежда :yes: На мен ми е интересно, защо никой не се обажда за проверки на бензиностанциите, след като е забелязал измама :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Яну 2015, 21:21

Аз пък от познати знам как извъртат пистолета, като го вадят... и остават някакви си 40-50мл. На смяна 2-3 литра си крадват.
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 11 Яну 2015, 21:32

Слави, в началото и аз така разсъждавах. Но ако е така защо когато сипвам сума х изминавам същото разстояние като при цената от 2.50, а не повече?

Например, правил съм си експеримент (няколко пъти за да се уверя в показанията на колата) за колко лв отивам до работа и се връщам. Тръгвам от вкъщи и сипвам на бензиностанцията 10 лв. Разстоянието между мен и работата е 50 км и в двете посоки (предимно по околовръстното и при еднакъв трафик всеки ден, нормално каране и т.н.). При цената от 2.50 се връщам в нас и количеството ми е точно толкова колкото и при тръгване, демек отивам и се връщам от работа за 10 лв. Това съм го правил няколко пъти при старите цени и после си сипвах за по-големи суми и не съм го мислил. Обаче при спада на цените сега реших пак да си направя експеримент 2 пъти при цена около 2 лв на литър. Пак сипвам за 10 лв на тръгване, но при новата цена излиза, че сега сипвам с 1 л повече. Минавам пак абсолютно същия маршрут, пак казвам трафика е еднакъв всеки ден. И на връщане пак количеството ми е колкото при тръгване. :mhihi: Напомням, че разстоянието е 50 км и за тези 50 км излиза, че колата ми харчи сега с 1 л повече. При 100 км, това са 2 л повече, нали така.

Е как точно като спаднаха цените на горивата ми се вдигна изведнъж разхода с 2л / 100 км, като допреди винаги ми е бил еднакъв. :mhihi:

И при двата експеримента си бяха горе-долу еднакви температурите +/- 5 градуса, което не е фрапантна разлика. И още нещо - при първия експеримент на старите цени ми беше отворен термостата и с 18-ки джанти, а при втория експеримент е сменен и колата загрява по-бързо и е с 15-ки железарки. Което макар и малко пак си е от някакво значение...

Не че съм за 2 лв на ден принципно, но се чувствам много тъпо от факта, че очевидно пак сме преебаните, а си мислиме че сме на далавера.
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 11 Яну 2015, 21:41

TNT написа:Аз пък от познати знам как извъртат пистолета, като го вадят... и остават някакви си 40-50мл. На смяна 2-3 литра си крадват.

Не знам за извъртане на пистолета, нито пък ме бъркат 40-50мл. Може и да го има не споря, но това да е, да ми вземат само 40-50мл на зареждане ще ги почерпя даже :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 12 Яну 2015, 1:49

alpina-ma6inata написа:Слави, в началото и аз така разсъждавах. Но ако е така защо когато сипвам сума х изминавам същото разстояние като при цената от 2.50, а не повече?

Например, правил съм си експеримент (няколко пъти за да се уверя в показанията на колата) за колко лв отивам до работа и се връщам. Тръгвам от вкъщи и сипвам на бензиностанцията 10 лв. Разстоянието между мен и работата е 50 км и в двете посоки (предимно по околовръстното и при еднакъв трафик всеки ден, нормално каране и т.н.). При цената от 2.50 се връщам в нас и количеството ми е точно толкова колкото и при тръгване, демек отивам и се връщам от работа за 10 лв. Това съм го правил няколко пъти при старите цени и после си сипвах за по-големи суми и не съм го мислил. Обаче при спада на цените сега реших пак да си направя експеримент 2 пъти при цена около 2 лв на литър. Пак сипвам за 10 лв на тръгване, но при новата цена излиза, че сега сипвам с 1 л повече. Минавам пак абсолютно същия маршрут, пак казвам трафика е еднакъв всеки ден. И на връщане пак количеството ми е колкото при тръгване. :mhihi: Напомням, че разстоянието е 50 км и за тези 50 км излиза, че колата ми харчи сега с 1 л повече. При 100 км, това са 2 л повече, нали така.

Е как точно като спаднаха цените на горивата ми се вдигна изведнъж разхода с 2л / 100 км, като допреди винаги ми е бил еднакъв. :mhihi:

И при двата експеримента си бяха горе-долу еднакви температурите +/- 5 градуса, което не е фрапантна разлика. И още нещо - при първия експеримент на старите цени ми беше отворен термостата и с 18-ки джанти, а при втория експеримент е сменен и колата загрява по-бързо и е с 15-ки железарки. Което макар и малко пак си е от някакво значение...

Не че съм за 2 лв на ден принципно, но се чувствам много тъпо от факта, че очевидно пак сме преебаните, а си мислиме че сме на далавера.

Колега незнам при тебе какъв е проблема,но аз предимно зареждам когато ми светне лампата,и обикновенно сипвам винаги по 20лв,най-лесно ми е така да си следя разхода на гориво.С 20 лв което преди бяха 8 литра на цена 2.50,най-често километрите градско ми бяха между 90 и 100км през лятото с 18 цолови джанти,за 320Cd говорим.От както цените паднаха драстично,сега с 1 зареждане от 20лв което са 10 литра,днес отново ми светна лампата на 133км,за същите 20лв,което преди с 8 литра,да измина 133км беше нереално,говоря за градско в София. :D
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата