Проблем с позиционирането на ГПС
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с позиционирането на ГПС
Здравейте колеги.
Преди няколко месеца си взех бмв е90 318и 2007г с голямата навигация
Сложих не оригинален диск с карта на бг. Всичко работеше перфектно при няколкото теста.
На скоро ми се наложи да я използвам и когато я вклучих останових че мястото на което ми показва не е мястото на което съм аз. винаги навигацията показва с около 100 км на юг. Казаха ми че може да е от диска но когато натисна СОС бутона на монитора ми изписва кординати и тези кординати написани в гоогле са точно както и при сложен диск на навигацията(100 разлика от моята точка).
Единственото нещо което ще отбележа е че през това време слагах газово. Може ли нещо да не са наместили или нещо такова
Моля кажете как да оправя проблема
Преди няколко месеца си взех бмв е90 318и 2007г с голямата навигация
Сложих не оригинален диск с карта на бг. Всичко работеше перфектно при няколкото теста.
На скоро ми се наложи да я използвам и когато я вклучих останових че мястото на което ми показва не е мястото на което съм аз. винаги навигацията показва с около 100 км на юг. Казаха ми че може да е от диска но когато натисна СОС бутона на монитора ми изписва кординати и тези кординати написани в гоогле са точно както и при сложен диск на навигацията(100 разлика от моята точка).
Единственото нещо което ще отбележа е че през това време слагах газово. Може ли нещо да не са наместили или нещо такова
Моля кажете как да оправя проблема
- Airdust
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 530D
- Мечтае да кара: Тротинетка Lime
Re: Проблем с позиционирането на ГПС
Нещо на антена ми мирише работата...
- Airdust
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 530D
- Мечтае да кара: Тротинетка Lime
forek написа:Ако го закача в лаптоп дали ще покаже грешка или ?
Ако е прекъсната антената, би трябвало. Ако обаче хваща само 1-2 спътника няма да алармира.
- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
Според мен проблема е свързан с антената. Щом точката, на която се намира автомобила не е една и съща при дижение значи все пак хваща нещо (трябва връзка с поне 3 спътника за да определи точна позиция). От друга страна до сега не съм чувал за проблеми с антена, ако нещо не е разглобвано.
Ако имаш достъп до някаква афтърмаркет антена като ТАЗИ ще може да разглобиш и да видиш дали е от антената.
Може и да е софтуерен проблем, въпреки, че моето мнение ако има такъв няма нищо да излиза изобщо...
Успех
Ако имаш достъп до някаква афтърмаркет антена като ТАЗИ ще може да разглобиш и да видиш дали е от антената.
Може и да е софтуерен проблем, въпреки, че моето мнение ако има такъв няма нищо да излиза изобщо...
Успех
- Инаф
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: много
- Мечтае да кара: винаги
А при мен днес, след като започна да вали интензивен дъжд, спря да ме намира на картата и след 2 минути мислене ми изписа "Еррор он Диск". Така и не тръгна навигацията след това. Дали е заради облаците?
Диска не е оригинален, навито е ПРО.

E60 ///M5 is the ultimate BMW.
..."The second race saw one of Andy Priaulx’s famous solo escapes from the pole position on the reverse grid."
..."The second race saw one of Andy Priaulx’s famous solo escapes from the pole position on the reverse grid."
- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
Инаф написа:А при мен днес...
Аз бих записал нов диск, възможно е този да се е надраскал или нещо от труда... Струва си да пробваш.
Успех
Това не е от диска. Защото когато го изкарам и натисна SOS бутона и пак ми дава кординати. Когато въведа тези кординати в гоогле ме изкарва точно там където ме е изкарвало и при сложен диск
8 мнения
• Страница 1 от 1