Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: iOS тема

Мнение от bum_bum » 10 Яну 2015, 15:03

Тъй като ми липсват някои основни познания по темата малко трудно ми беше да възприема за какво иде реч след като почнах да чета дето се вика отзад напред. Снощи отделих време да се образовам, та ми стана горе-долу ясно за какво иде реч.

Въпросния трим до преди Йосемит е вървял без проблеми но Епъл са запушили кранчето. За причините има много теории, някои казват че за да не се ъпдейтват по-старите компютри, а да се купуват нови. Други защото няма все още официално одобрени драйвери. Същото е и за самия трим. Някои казват, че удължава живота на диска и подобрява скоростта му. Други, че не е чак толкова важен, защото други програми се грижат за това. Въпросния ъпдейт на диска от Самсунг, който инсталирах се предполага, че се справя с последиците от неактивирания трим.

Опитах за проба да го пусна с някои от предлаганите за целта програми, но не става. След рестартиране увисва. Следва отваряне на терминала и писане на 1000 команди за да се възстановят промените и да стартира. Някои казват, че са успели да ги подкарат на Йосемит, други не. :dunno: За сега компютъра работи супер и ще си карам без него. Ако пуснат драйвър ОК, ако не да са живи и здрави.

След като макбука обаче стана по-бърз от аймака ми дойдоха други идеи :mhihi: Гледах как се отваря, не ми изглежда чак толкова страшно.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 11 Яну 2015, 17:29

Колеги вчера си взех iphone 6, първото зареждане го направих цяла вечер, обаче искам да попитам за другите зареждания проблем ли е примерно ако е на 50% и ще трябва да излизам и телефона ще ми трябва доста време да го пусна да се зареди, или това е по-вредно за батерията отколкото ако е на червено и тогава го пусна. Защото чувам всякакви мнения, че трябва да ти поиска зарядно и тогава да го пуснеш а не от 40-50-60-70% да се пуска да се зареди колкото може за 10-20 мин. и да го махам от зарядното?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2015, 17:31

Няма никакво значение.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от HackeD » 11 Яну 2015, 17:36

bum_bum написа:Няма никакво значение.

Мерси значи зареждам си го както ми падне и това е. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2015, 17:45

Имаше някъде по-напред писано. Един път в месеца го оставяш да падне до изключване и после зареждаш до край. В останалото време зареждаш както ти е кеф.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 11 Яну 2015, 20:13

bum_bum написа:Имаше някъде по-напред писано. Един път в месеца го оставяш да падне до изключване и после зареждаш до край. В останалото време зареждаш както ти е кеф.

Няма никаква разлика от това разреждане на батерията :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2015, 20:20

Разлика в това колко заряд държи няма. Просто ти става точен брояча с процентите. Иначе може да ти падне изведнъж както си на 5, 4 или 2 процента. А като се калибрира стига до 1.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от HackeD » 11 Яну 2015, 21:15

bum_bum написа:Разлика в това колко заряд държи няма. Просто ти става точен брояча с процентите. Иначе може да ти падне изведнъж както си на 5, 4 или 2 процента. А като се калибрира стига до 1.

На 5-цата ми се е изключвал изведнъж когато е бил на 30% , а това с калибрирането как става, така както каза 1 път в месеца да го оставям да падне напълно?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2015, 21:33

Да, а хавата с петицата е друга. Там има хардуерен проблем с батерията и подлежат на подмяна в оторизиран сервиз.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

iOS тема

Мнение от steeN » 11 Яну 2015, 22:29

Баси начи имам гаранционен проблем така ли? На студа ми го направи този номер няколко пъти... Аз мислех, че просто е дошло време... ква е играта? Що не го знаех тва 2 месеца по-рано нямаше да ги задавам тия въпроси.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2015, 22:33

Не следите темата. :mhihi: Бях го писал още лятото. Аз се класирах ама след удара в земята не ми го признаха :mhihi:

Честито на печелившите, които ще си имат нови телефони.

https://www.apple.com/support/iphone5-battery/
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

iOS тема

Мнение от steeN » 11 Яну 2015, 22:34

Блял съм значи.. я да видя. Той моя не че нещо му има козметично ама...

тц, дошло и е времето...

The serial number you entered is not eligible under this program because ...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2015, 22:47

Провери и тук, не се знае от къде ще ти излезе късмета :mhihi:

https://www.apple.com/support/iphone5-sleepwakebutton/
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 11 Яну 2015, 22:56

При 5S има ли го тоя проблем?
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 11 Яну 2015, 22:58

In_Memoriam написа:При 5S има ли го тоя проблем?

Това с бутона го има от 4 насам. Моята 5ца я сменяха заради това, иначе с батерията съм нямал ядове с никой от мойте.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата