Заключена врата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Заключена врата
Понеже в това време навън не карам Е38-цата (само я чистя от снега) днес реших да проверя да не са замръзнали уплатненията на вратите и на пасажерската врата стана нещо.... неприятно.... отвори се ОК, само че при опит за затваряне при първия път отказа да захване... на втория се затвори, само че сега неще да се отвори... нито отвън, нито от вътре... централното си отключва/заключва ОК, само че вратата не реагира при опит за отваряне, като заварена за купето е... какво се е счупило и как точно ще отворя вратата сега???
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Re: Заключена врата
Аз съм имал случай да не може да се затвори задна врата, защото беше замръзнала. Просто трябва да се стопли и ще се оправи. Най-добре покарай колата да загрее и парното на макс 

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Mollov
- Мародератор
-
Мен не ми е ясно как така лесно се отвори и после не поиска да се затвори, а на втория опит си стана ОК, само че след това... кокал... дано от стопляне се оправи, че ми е непонятно как така се е заключила и как точно ще отворя вратата в това й състояние... 

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Не го мисли,със сигурност е замръзнала. Ако имаш възможност я прибери в гараж и ще си проличи.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Mollov написа:Мен не ми е ясно как така лесно се отвори и после не поиска да се затвори, а на втория опит си стана ОК, само че след това... кокал... дано от стопляне се оправи, че ми е непонятно как така се е заключила и как точно ще отворя вратата в това й състояние...
Прибери я на топло, за да можеш после да си отвориш вратите.
След като започнат да се отварят правиш ревизия на механизмите - чистене, нова грес и тн.
Онзи ден участвах в същото приключение с кола с ел отваряне на вратите - просто не питай.

- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
Колега, като решиш проблема, напиши какво е било и дали затоплянето е помогнало. За твоя информация на 11 януари дават дневни температури към 10 градуса, та ще можеш да минеш и без гараж.
- Mollov
- Мародератор
-
A, вчера я пробвах, през деня... и се отвори... явно й е трябвало малко... 

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
И моите предни врати замръзват, ту едната, ту другата. Механизмът задържа в отворено положение и врата не се затваря, щракваш централното и се затваря, но после няма отваряне. 1 час работа на празен ход с понадуто парно и всичко си идва на мястото...Явно е хубаво да се свалят корите и превантивно да се смазват.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
не корите а гумените уплатнения според мен, има сума препарати за това и не са скъпи (маи за на силиконова основа). Има едни с гъбичка и просто минавам свички гумени уплатнения, така няма замрази и запазват самата гума.
- Mollov
- Мародератор
-
Напълно наясно съм какво е да замръзнат гумените уплатнения, но те не са проблем при мен... предполагам, че и Митко Стоянов не говори за това... 

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Имах предвид да се смазват самите механизми, грижата за гумените уплътнения е друга бира, която изисква по-често внимание 

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Само да вметна: не се смазват с обикновени смазки, защото ще се прецакат всички пластмаски по механизма!
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
7BREYTON написа:не корите а гумените уплатнения според мен, има сума препарати за това и не са скъпи (маи за на силиконова основа). Има едни с гъбичка и просто минавам свички гумени уплатнения, така няма замрази и запазват самата гума.
Стари майстори са ми казвали,че по-хубаво от течен парафин НЯМА.Много е евтин по аптеките и с едно памуче правиш чудеса за уплътненията.Лично аз използвам препаратите на MOTIP и съм много доволен.Както за уплътненията така и за механизмите - преди да почнат студовете преглеждам всички врати,смазвам и почиствам и ядове зимата нямам

- Mollov
- Мародератор
-
7BREYTON написа:има сума препарати за това и не са скъпи (маи за на силиконова основа).
Само летния вариант е със силикон... зимния няма как да стане, щото е на водна основа и ще замръзне... зимните са алкохолно-зависими

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
chernobila написа:7BREYTON написа:не корите а гумените уплатнения според мен, има сума препарати за това и не са скъпи (маи за на силиконова основа). Има едни с гъбичка и просто минавам свички гумени уплатнения, така няма замрази и запазват самата гума.
Стари майстори са ми казвали,че по-хубаво от течен парафин НЯМА.Много е евтин по аптеките и с едно памуче правиш чудеса за уплътненията.Лично аз използвам препаратите на MOTIP и съм много доволен.Както за уплътненията така и за механизмите - преди да почнат студовете преглеждам всички врати,смазвам и почиствам и ядове зимата нямам
aбре серсемин имам сума ти силиконова грес до -72 С специално за гумени уплътнения, о-ринг уплътнения и всякакви други. Не се отмива с вода, малко позасъхва, ама помага бая

Мани го тоя течен парафин има да си мажеш като гламав и само мажеш и само съхне

ATR-42/72
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2