Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: iOS тема
Тука от конкуренцията са ме надушили и искат да ме зарибяват 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
b00st написа:Тука от конкуренцията са ме надушили и искат да ме зарибяват
https://oneplus.net/one
350 доларес и Flagship Killer

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Диска ми пристигна обаче мислех, че MZ-7TE250BW е т.нар. лаптоп кит и трябва да има адаптер и сата към усб преходник ама кор. Само диска е. Явно трябва да взема адаптер и преходник да си прехвърля нещата сега. http://store.computernet.bg/product/172 ... r-ide.html
Този преход дали ще ми свърши работа?
Този преход дали ще ми свърши работа?
За вършенето ще върши, ама нямаш ли друг комп/лаптоп или да вземеш от някой външно HDD?
Не правете това у дома

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ба тая свещ, дето топи халумина
Друг комп имам ама и той е Епъл и няма как да му изкарам захранването. Имам и едни стари САТА дискове от които трябва да си сваля информацията и тва щеше ми е полезно и за там ама четох пък, че някакъв си изгорил дисковете с такова.
Как да е, сетих се че имам един 2.5'' диск тука, който си е в кутийка с УСБ и ще ми свърши работа. Адаптер няма да ми трябва, щото той си пасва в лаптопа.
Обаче имам чувството, че си го набих с тоя Самсунг. Имали някакви проблеми и рязко падала скоростта. За да се оправи трябвало да се стартира от флашка някакъв бутъбул флаш, който обаче трябва да се запише под Уиндоус. Йосемита пък забранили някакви тримове и там имало някаква брада ама изобщо не мога да схвана за какво иде реч и кво трябва да направя.

Друг комп имам ама и той е Епъл и няма как да му изкарам захранването. Имам и едни стари САТА дискове от които трябва да си сваля информацията и тва щеше ми е полезно и за там ама четох пък, че някакъв си изгорил дисковете с такова.
Как да е, сетих се че имам един 2.5'' диск тука, който си е в кутийка с УСБ и ще ми свърши работа. Адаптер няма да ми трябва, щото той си пасва в лаптопа.
Обаче имам чувството, че си го набих с тоя Самсунг. Имали някакви проблеми и рязко падала скоростта. За да се оправи трябвало да се стартира от флашка някакъв бутъбул флаш, който обаче трябва да се запише под Уиндоус. Йосемита пък забранили някакви тримове и там имало някаква брада ама изобщо не мога да схвана за какво иде реч и кво трябва да направя.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Тва освен да е от старите поликарбонатни макове
Поне не горят хаха

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
bum_bum написа:Йосемита пък забранили някакви тримове и там имало някаква брада ама изобщо не мога да схвана за какво иде реч и кво трябва да направя.
Disable kext - http://www.cindori.org/trim-enabler-and-yosemite/
ГолЕм шит тоя TRIM. Най-общо казано гледа драйверите да са sign-нати и approve-нати за Apple. Ако даден драйвер не е просто не го зарежда. Демек ако бутнеш саламсунга, ъпгрейднеш до Yosemite и реснеш 99.99% след това няма да можеш да буутнеш. Security кръпка го водят, но си е налагане на монопол и изнудване от страна на Apple

- steeN
- старши ентусиаст
-
iOS тема
Е в Windows има същата тъпотия от сума ти време .. WHQL драйвери... не е чак такава драма
Просто ше има период докато се сертифицират производителите...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
Да де, ама на Win-a ти излиза едно кирливо съобщение и трябва само да кликнеш Continue anyway и си готов. Реално ти си решаваш, не ОС-а да решава вместо теб и да не те пуска нататък 

- steeN
- старши ентусиаст
-
Все пак това е Apple, те решават вместо теб 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Говорите на нашенски ве хора
Да правя ли нещо с тоя трим или да си полвам диска така, както си е.

- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535d
- Мечтае да кара: F90 M5
nsfw написа:b00st написа:Тука от конкуренцията са ме надушили и искат да ме зарибяват
https://oneplus.net/one
350 доларес и Flagship Killer![]()
Някой е прекалил със
Много си е хубав телефона.Имам го от 6-7 месеца закупен от Англия.Вярно..не е по-добър от iPhone но не мисля, че има друг по-добър Андроид.
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker
bum_bum написа:Говорите на нашенски ве хораДа правя ли нещо с тоя трим или да си полвам диска така, както си е.
Aм нали казАх де

enerdjy написа:Много си е хубав телефона.Имам го от 6-7 месеца закупен от Англия.Вярно..не е по-добър от iPhone но не мисля, че има друг по-добър Андроид.
Да ме видя да казвам, че е лош телефона? Да, може и да не е лош(като за андрошит телефон

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Английски разбирам ама много термини и не схванах от статията какъв е точно проблема с тоя трим. Уж не работи като не е активиран, но за сега няма проблеми.
Инсталирах си йосемита на диска и си прехвърлих документите от стария. Всички програми инсталирах на ново. Опекох тоя перформънс ристор на Самсунг на диск и го стартирах от там. Уж прави нещо като ъпдейт на фърмуера на диска за да не забавя с времето тъй като имало някакъв такъв проблем.
За сега няма никакъв пролем. Стартира си, рестартира се и си работи нормално. Зарежда доста бързо и работи много бързо. Прави ми впечатление обаче, че като работи продължително с диска доста повече нагрява, отколкото с оригиналното Хитачи. Не знам колко още ще се подобри работата като удвоя паметта, но сега определено е по-бърз от Аймака, което ме кара да се замисля
Инсталирах си йосемита на диска и си прехвърлих документите от стария. Всички програми инсталирах на ново. Опекох тоя перформънс ристор на Самсунг на диск и го стартирах от там. Уж прави нещо като ъпдейт на фърмуера на диска за да не забавя с времето тъй като имало някакъв такъв проблем.
За сега няма никакъв пролем. Стартира си, рестартира се и си работи нормално. Зарежда доста бързо и работи много бързо. Прави ми впечатление обаче, че като работи продължително с диска доста повече нагрява, отколкото с оригиналното Хитачи. Не знам колко още ще се подобри работата като удвоя паметта, но сега определено е по-бърз от Аймака, което ме кара да се замисля

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Като не е пуснат TRIM SSD-то губи производителност във времето с ползването.
Ето тук е обяснено защо http://www.buildcomputers.net/trim-support.html
Аз последно сложх SSD на комп от 2008а година и си литна с AHCI и TRIM от раз, Windows в тия отношения е незаменим, все още...
Ето тук е обяснено защо http://www.buildcomputers.net/trim-support.html
Аз последно сложх SSD на комп от 2008а година и си литна с AHCI и TRIM от раз, Windows в тия отношения е незаменим, все още...