Дигитален климатроник - проблем :(

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318I
Мечтае да кара: БТР

Дигитален климатроник - проблем :(

Мнение от petrashkov » 07 Яну 2015, 22:30

Колеги здравейте :) Темата е дъвкана принципно но проблема при мен е малко по-странен.
Колата е 96-та година с дигитален климатроник. Вентилатора духа и степените работят. Проблема обаче е, че понякога не иска да тръгне. Паля колата. Вентилатора не тръгва и след 5-10 минути шофиране, както си карам парното се събужда. Тези дни в студа леко се чуваха втулките на моторчето и малко "чуруликаше". В плановете ми е да го ревизирам след седмица. Но не вярвам в него да е проблема. Казвайте, къде да търся? Възможно ли е да е лоша връзка и ако е така къде да я търся?

п.с. Помагайте, че си е б@ло м@м@та без парно в тоя студдд :kuku:
Критика се приема

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Re: Дигитален климатроник - проблем :(

Мнение от raptorxbg » 07 Яну 2015, 22:50

Най-вероятно виновник е таралежа... пробвай да го презапоиш и би трябвало да се оправи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 07 Яну 2015, 22:56

petrashkov написа:Колеги здравейте :) Темата е дъвкана принципно но проблема при мен е малко по-странен.
Колата е 96-та година с дигитален климатроник. Вентилатора духа и степените работят. Проблема обаче е, че понякога не иска да тръгне. Паля колата. Вентилатора не тръгва и след 5-10 минути шофиране, както си карам парното се събужда. Тези дни в студа леко се чуваха втулките на моторчето и малко "чуруликаше". В плановете ми е да го ревизирам след седмица. Но не вярвам в него да е проблема. Казвайте, къде да търся? Възможно ли е да е лоша връзка и ако е така къде да я търся?

п.с. Помагайте, че си е б@ло м@м@та без парно в тоя студдд :kuku:

Прави ти мизерии таралежа 100% купи един за 30 лева и си реши проблемите... Провери преди това и самата букса, че там явно се получава слаб контакт и моята беше изгоряла/стопена...
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318I
Мечтае да кара: БТР

Мнение от petrashkov » 07 Яну 2015, 23:13

На другата ми кола таралежа гореше, заради моторчето. При заминали втулки и четки таралежа се товари. Май ще трябва да ги ревизирам и двете. :roll:
Добре започваме годината
Благодаря ви за бързите отговори! :bchug:
Критика се приема

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepy_81 » 08 Яну 2015, 15:56

petrashkov написа:На другата ми кола таралежа гореше, заради моторчето. При заминали втулки и четки таралежа се товари. Май ще трябва да ги ревизирам и двете. :roll:
Добре започваме годината
Благодаря ви за бързите отговори! :bchug:

И аз залагам на моторчето ,не върти ли не охлажда таралежа и той гори.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 08 Яну 2015, 21:56

Проблема ти може да е комплексен (напоследък не е рядко да идват при мен коли с повредени и таралеж и управление .... тогава трябва последователно да се изолират проблемите , да се направят измервания и да се види кое как подава напрежения , до кое как стигат токовете и т.н ...).

Назад към E36