Горна помпа на съединителя 520i touring
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Ivan4u
- Потребител
-
- Кара: E34 520 Touring
Горна помпа на съединителя 520i touring
Здравейте колеги , за много години
Проблемът е следният : протече ми горната помпа на съединителя , рязко и внезапно .Предната вечер я паркирах и на другата сутрин при качване и натискане на педала на съединителя освен , че нямаше никакво съпротивление на педала , ми накапа обувката доволно ... Търсих тема тук , търсих в често срещани проблеми , търсих в книгата 'Така се прави ' , но никъде не намерих точно за горната помпа как се демонтира , има ли тънки моменти , имам ли нужда от по-специални инструменти , има ли нужда да се занимавам с ремонтни комплекти или направо да слагам нова ... Ще се радвам на всякаква помощ , благодаря предварително
)
П.С. Все още не съм 'одобрен' от модераторите и по-бавно ще изпращам отговори

П.С. Все още не съм 'одобрен' от модераторите и по-бавно ще изпращам отговори

Everyone fears time ... time fears E34 

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Горна помпа на съединителя 520i touring
От 60 лв почват испанските, после 100, и после стават много дизайнерски 

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ивчо написа:От 60 лв почват испанските, после 100, и после стават много дизайнерски
Кажи колко е рем. комплек, не обяснявай колко струва желязото

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Той е евтин, ама нИ важи като е износена ...
Временно ще закърпи положението, и после пак !
Това ако вече и самата помпа е износена
Временно ще закърпи положението, и после пак !
Това ако вече и самата помпа е износена

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аз щи предложа, ако си от София да дойдеш до нас да видиш как съм я изтъбушил е34-ката и да видиш къде беше помпата и да си преценяваш дали ти се занимава сам. А ако я и намеря мойта старата, щи я подаря, ма най-добре земи ремонтен комплект. Сигурно е в рамките на 10 лева.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- ивчо
- старши ентусиаст
-
KPETEH написа: Сигурно е в рамките на 10 лева
4 лв

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
хаха е тфа с транспорните разходи 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Ivan4u написа: никъде не намерих точно за горната помпа как се демонтира , има ли тънки моменти , имам ли нужда от по-специални инструменти , има ли нужда да се занимавам с ремонтни комплекти или направо да слагам нова
Преди седмица-две демонтирах една и мога да ти дам някои насоки. Но беше от кола за части и не съм монтирал обратно друга, за мога да съм ти напълно полезен. Няма нищо сложно.
Първо източи течността(може от маркуча към долната помпа). Не ти трябват специализирани инструменти, помпата се държи на два болта за камък 10 и на един за камък 13(по спомен).
Както вече си забелязал, забутана е на кофти за работа място и е доста неудобно, но с малко повече усилия, всичко се получава

Не се занимавай с ремонтни комплекти, купи си нова.

- Ivan4u
- Потребител
-
Нова ще купувам , то се е видяло . Вече като сваля старата помпа ще видя има ли смисъл да и се купува ремонтен комплект и да става резервна или направо за метал ... Другият проблем - аз хубаво ще източа течността отгоре , а дали няма да слезе въздух надолу и после да се наложи да обезвъздушавам отдолу ? Или така или иначе трябва да се обезвъздушава от долната помпа , както си пише ? От Стара Загора съм , но така или иначе съм решил да се гърбя 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Помпаш се на педала и тя сама ще се обезвъздуши.
- Ivan4u
- Потребител
-
Здравейте колеги
Проблемът с тая ш*бана помпа вече е решен !
Оказа се много тясно мястото и по-криво навряна , отколкото очаквах . И все пак ... нужни инструменти : отвертка , камъни/гаечни ключове номера 10,11 , 13 , 17 . Махате декоративната кора под волана /нямам снимка/ , държи се на 3-4 места . Откачате буксата от спирачният педал /1/ , разделяте помпата от педала на съединителя /няма снимка/ , гайката е с 13 , главата на болта е 17 . Откачате ВНИМАТЕЛНО! гуменият маркуч , който влиза в щуцера на помпата . Внимавайте да не счупите щуцера , защото новите помпи идват без щуцер и после ще падне голямо търсене . При мен нивото в казанчето беше на минимум и не изтече никаква течност в купето , ако е на макс обаче ще тече . Помпата се държи на тези 3 места - захваната за тази планка с болтчета 10 , и за металният маркуч 11 . Този метален маркуч е дълъг около 10-тина см, но като цяло се показва в купето точно толкова , колкото се вижда на снимката . Ако се е спекъл и не иска да се развива , а започне да се посуква и криви , натикайте някой приятел под колата да ви държи контра от долната част на моторният отсек , точно под сервото , като размърдате помпата ще го видите маркучлето . Може да ви се наложи да разкачите механизма на педала на газта , държи се на 2 места . На снимката вече съм го разкачил , гумените тампончета трябва да са си по местата при монтажа , иначе не става . След успешният демонтаж следва и монтажа , който не е по-лесен от демонтажа . Помпата трудно се захваща за планката , за мен беше много трудно , дано за вас е по-лесно . Щуцерчето от старата помпа го прехвърлете внимателно на новата . Лесно няма да излезе , лесно няма и да влезе , леко с права отвертка го извадете , държи го единствено гуменото уплътнение . Добре е да пробвате на сухо новата помпа дали прави вакуум преди да сте я монтирали . Монтирате помпата , закачате всичко , пълните казанчето на макс , напомпвате 30-40-50 пъти , и вече педалът трябва да е нормално твърд . Сигурно прекалено подробно обясних нещо елементарно за някои ... Успех

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

11 мнения
• Страница 1 от 1