Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Re: Евтини горива за празниците
За сравнение на цени на горива аз гледам тук: https://www.facebook.com/pages/%D0%90%D ... 70?fref=ts 

host написа:А дано и в Пловдив да се появят.
На ведомствената на Скобелева иди
Реално малките бензиностанции могат да продават на по-ниски цени, ако не гонят голяма печалба. Все пак цената на едро за дизела на Лукойл е под 1,86 лв. с ДДС. Да не говорим, че примерно нашата фирма като взема по 10 тона на месец има фирми, които ни го доставят на 3 стотинки по-ниска цена за литър от едровата на Лукойл. Как го правят не знам.
марж под 10 ст. едва ли ще позволи да съществуваш ако нямаш някакви хилядни продажби
иначе например продаваш на ден 1500л (което не е много лесно за малка бензиностанция) х 10ст. = 150лв - 20%ДДС =125лв
4 човека минимум (даже по КТ трябват 5) да кажем на някаква минимална заплата биха стрували 2400лв / 30 дни - 80лв заплати т.е. биха ти останали 45лв на ден х 30 ... ще изкараш една заплата от 1000лв, а ако излезе ремонт не ми се мисли. То само един кирлив касов апарат започва от 5-6 000лв защото става въпрос за бензиностанция, да не говорим че от НАП искат да имаш договор със сервизна фирма за фискалната система, който струва пари, също така подръжка на бензиноколонки и нивомерна система
А също и транспорта ако не си в град с база ще ти струва минимум 3 ст./л
иначе например продаваш на ден 1500л (което не е много лесно за малка бензиностанция) х 10ст. = 150лв - 20%ДДС =125лв
4 човека минимум (даже по КТ трябват 5) да кажем на някаква минимална заплата биха стрували 2400лв / 30 дни - 80лв заплати т.е. биха ти останали 45лв на ден х 30 ... ще изкараш една заплата от 1000лв, а ако излезе ремонт не ми се мисли. То само един кирлив касов апарат започва от 5-6 000лв защото става въпрос за бензиностанция, да не говорим че от НАП искат да имаш договор със сервизна фирма за фискалната система, който струва пари, също така подръжка на бензиноколонки и нивомерна система
А също и транспорта ако не си в град с база ще ти струва минимум 3 ст./л
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Чудото стана - от 7-ми януари 01 ч. дизела на Лукойл вече е 1.95 лв.
при зареждане на 20 литра и А95 за 1.99 лв. литъра при зареждане на 20 литра.
Ивановците са зарадвани от Лукойл...
- чакаме отговора на ОМВ на 7-ми
дали направо ще праснат 1.95 лв. за спринт дизел
и 95 окт. 

- чакаме отговора на ОМВ на 7-ми

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Демирев написа:Чудото стана - от 7-ми януари 01 ч. дизела на Лукойл вече е 1.95 лв.при зареждане на 20 литра и А95 за 1.99 лв. литъра при зареждане на 20 литра.
- чакаме отговора на ОМВ на 7-мидали направо ще праснат 1.95 лв. за спринт дизел
и 95 окт.

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Демирев написа:Чудото стана - от 7-ми януари 01 ч. дизела на Лукойл вече е 1.95 лв.при зареждане на 20 литра и А95 за 1.99 лв. литъра при зареждане на 20 литра.
- чакаме отговора на ОМВ на 7-мидали направо ще праснат 1.95 лв. за спринт дизел
и 95 окт.
Не знам какво чудо е това,нафтата си е 2.06.Не всеки зарежда за 50лв,че да го грее тази промоция.Най-малкото на мен с тди 50лв са ми цяла седмица каране
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
МИТАКА1654 написа:Демирев написа:Чудото стана - от 7-ми януари 01 ч. дизела на Лукойл вече е 1.95 лв.при зареждане на 20 литра и А95 за 1.99 лв. литъра при зареждане на 20 литра.
и 95 окт.
Не знам какво чудо е това,нафтата си е 2.06.Не всеки зарежда за 50лв,че да го грее тази промоция.Най-малкото на мен с тди 50лв са ми цяла седмица каране
E ама на мене с тдс-а ми е 2 дни на работа

ATR-42/72
А газта , защо е заковала 1 лв. на ЕКО и няма мърдане, при тия цени на бензина трябва да е поне 80 ст. Ама тия като трябва да вдигат, вдигат рязко, а като трябва да свалят свалят едвам едвам
на пазара на едро няма газ, може да има дори повишение. Зависи от Лукойл.
///sasho написа:А газта , защо е заковала 1 лв. на ЕКО и няма мърдане, при тия цени на бензина трябва да е поне 80 ст. Ама тия като трябва да вдигат, вдигат рязко, а като трябва да свалят свалят едвам едвам
Цирка ще е пълен след няколко месеца най-късно лятото, като почнат да се покачват цените

..Bayerische Motoren Werke..

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Tогава ще е удобен момент да кажат, че трябва да се повишат цените на еди-кво-си, щото са се повишили цените на горивата...
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Mollov написа:Tогава ще е удобен момент да кажат, че трябва да се повишат цените на еди-кво-си, щото са се повишили цените на горивата...
...въпреки че сега не виждам да падат цените на транспорта а от там и на хранителните стоки. Някои тлъстаци ще забогатеят отново на гърма на търпеливия българин. Защо цената за автобусната и таксиметрова услуга на пада? Пак ще питаме КОЙ е тоя задкулисния.
Иначе неска в АРД чета интересни работи. Прогнозира се цена от 20$ март месец...та не знам как ще се качат пак цените след 6 месеца

Петролният министър на Саудитата с аудитата "Es ist nicht im Interesse der OPEC-Produzenten, ihren Ausstoß zurückzufahren, egal wo der Preis steht" или с 2 думи ОПЕК искат да си запазят пазарния дял на всяка цена.
Според мен падането на цената значително под 50$ ще се задържи до тогава докато фалират големите фракинг-петролни компании, реално причинили сриването на цената.
ето я цялата статия
http://www.tagesschau.de/wirtschaft/oelpreis-105.html
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Истината е че барела беше 120 долара юни месец 2014г....сега 50 долара и пада още...до 10 дни може би и 40 долара....на тези цени барел бензина трябваше да е паднал с левче...до 1.75 лв.
До миналата зима и всеки януари се вдигаше дизела с 10 ст. допълнително защото бил със зимни добавки...и точно той замръзваше на минус 15.
Имам усещането че лятото дори и да е на 35 долара барела - наще бургаски идиоти ще вдигнат с 25-30 ст. на няколко пъти с по 5 ст. и ще измислят повишеното потребление.
До миналата зима и всеки януари се вдигаше дизела с 10 ст. допълнително защото бил със зимни добавки...и точно той замръзваше на минус 15.
Имам усещането че лятото дори и да е на 35 долара барела - наще бургаски идиоти ще вдигнат с 25-30 ст. на няколко пъти с по 5 ст. и ще измислят повишеното потребление.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
ето,че имаме НОВИ цени на горивата
Бензинът и дизелът поевтиняха още. От днес най-масовият бензин А-95 падна до 2 лева и 10 стотинки, а дизелът струва вече 2,03 лева за литър.
Така за последните месеци поевтиняването на горивата достигна до 50 стотинки.
Според експерти цените можеха да паднат още, ако не беше рекордното поскъпване на долара спрямо еврото на световните валутни пазари

Бензинът и дизелът поевтиняха още. От днес най-масовият бензин А-95 падна до 2 лева и 10 стотинки, а дизелът струва вече 2,03 лева за литър.
Така за последните месеци поевтиняването на горивата достигна до 50 стотинки.
Според експерти цените можеха да паднат още, ако не беше рекордното поскъпване на долара спрямо еврото на световните валутни пазари
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!