Сериозен проблем от студа с предните странични стъкла? Помощ
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- kstoyanov
- Потребител
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: Старините си в Сардиния
Сериозен проблем от студа с предните странични стъкла? Помощ
ЧНГ колеги и за много години!
Търся компетентно мнение относно предните странични стъкла без рамка при "купе" моделите!
Обикновено тези стъкла нямат рамка и слизат 1см при всяко отваряне на вратата и съответно се вдигат при затваряне на вратата. От няколко дни започнах да имам проблем с механичния модул, който ги сваля и вдига. Вратата се отваря и без да слиза прозореца, но не може да се затвори ако не е свален.. там е цялата хватка.
Някой имал ли е такъв проблем и дали най-вероятния причинител е студеното време (тей като не го прави всеки път), при нас достигна -10 по едно време? Как мога да се справя с този проблем...
Благодаря.
Търся компетентно мнение относно предните странични стъкла без рамка при "купе" моделите!
Обикновено тези стъкла нямат рамка и слизат 1см при всяко отваряне на вратата и съответно се вдигат при затваряне на вратата. От няколко дни започнах да имам проблем с механичния модул, който ги сваля и вдига. Вратата се отваря и без да слиза прозореца, но не може да се затвори ако не е свален.. там е цялата хватка.
Някой имал ли е такъв проблем и дали най-вероятния причинител е студеното време (тей като не го прави всеки път), при нас достигна -10 по едно време? Как мога да се справя с този проблем...

Благодаря.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Сериозен проблем от студа с предните странични стъкла? П
Прибери я в гараж за няколко часа,или иди в някой мол за да поотпусне замръзналото.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
И аз винаги съм се чудил когато е покрито с лед стъклото как се процедира защото и моята кола е така. Преди време приятел ми даде следния съвет, който се оказа доста ефикасен.
В багажника си държа спреи за размръзяване на стъкла, преди да отворя вратата, отварям багажника с дистанционното на ключа, пръскам основата на стъклата на вратите и след 30-тина секунди няма никакъв проблем с отварянето, нито риск да се прецакат механизмите.
В багажника си държа спреи за размръзяване на стъкла, преди да отворя вратата, отварям багажника с дистанционното на ключа, пръскам основата на стъклата на вратите и след 30-тина секунди няма никакъв проблем с отварянето, нито риск да се прецакат механизмите.
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
При всички купета се получава и при мен като бях с Е46-цата купе ми се случваше, когато я оставях да мръзне навън. Намирай начин да я прибираш някъде през зимните месеци. Понякога го прави, понякога не.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Първо чистиш внимателно леда в основата на стъклата или пръскаш със спрей, както те посъветва колегата, преди да отваряш вратата.
Never mistake motion for action...
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Аз използвам размразителите за стъкла на Sonax и Nigrin, нямам абсолютно никакви проблеми, пръскаш набързо целия прозорец, особено във фугите горе и долу, чакаш ледът да започне да се стича на вода и отваряш 

- kstoyanov
- Потребител
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: Старините си в Сардиния
Благодаря ви за полезните съвети. Вече видях на доста места, че продават подобни размразители за стъкла и утре ще взема от тези на Sonax или Nigrin.. както сподели колегата.
Междувременно експериментирах и с течен парафин. В понеделник вечерта намазах уплътненията където влиза/излиза прозореца с парафин и изглежда, че има ефект. Но, при един сериозен снеговалеж и постоянна температура под -5, както мръзнем тази седмица.. ще играят размразители, спрейове, алкохол и каквото друго се намери под ръка.
Междувременно експериментирах и с течен парафин. В понеделник вечерта намазах уплътненията където влиза/излиза прозореца с парафин и изглежда, че има ефект. Но, при един сериозен снеговалеж и постоянна температура под -5, както мръзнем тази седмица.. ще играят размразители, спрейове, алкохол и каквото друго се намери под ръка.

Казано е вече
8 мнения
• Страница 1 от 1