Изваден маркуч - въпроси

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 316i compact 94'

Изваден маркуч - въпроси

Мнение от mementomori » 06 Яну 2015, 18:43

Здравейте, колеги и за много години! Колата ми е 316i compact 94' газов инжекцион. Спрях на един светофар и при потеглянето колата започна да се дави, паднаха оборотите и изгасна. Успях да отбия в страни преди да изгасне, след което запалих, но оборотите падаха и се давеше. Отворих капака и се чуваше все едно двигателя всмуква въздух от някъде. Прибрах колата до нас с постоянно подаване на газ и поддържане на оборотите, след което установих, че има откачен маркуч на едно много е**но място.
assda.png
Там където съм го оградил с жълто. Въпроса ми е как е възможно въобще това да се откачи и дали може да се закачи напълно без да се сваля металния капак? За сега го закачих, колкото да не гасне колата, но не мисля да я карам така, защото не е влязло до край. Интересно ми е защо на тези маркучи няма и скоби.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Re: Изваден маркуч - въпроси

Мнение от M10 » 06 Яну 2015, 21:59

Това са маркучи за вакуум, затова няма скоби. Маркучите по принцип стареят, раздуват, пукат се и тн. Сложи скобички, но не натягай прекалено ;)

Потребител
Аватар
Кара: 316i compact 94'

Re: Изваден маркуч - въпроси

Мнение от mementomori » 06 Яну 2015, 22:18

МЕрси за отговора! Мисля да намажа маркуча с малко грес и да го вмъкна, че иначе не иска да влезе до оригиналната позиция. Мисълта ми е в случай, че не махам металния капак, защото трябва да се откачат доста маркучи и т.н. Ако трябва да се маха, ще стане и без грес, но си е доста занимавка.

Назад към E36