Как палите в тези студове?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Как палите в тези студове?

Мнение от adovet » 05 Яну 2015, 13:12

hell's angel написа:Не знам, аз фен ли съм или не и дали карам кошници, ама си седят на топло в гаража всичките и никога не са имали проблем с палене на студено, дори извън гаража в нашите зимни условия. Обаче прави впечатление, че температурите за нищо ги нямате в тая тема :mrgreen: И на басни за палене на тдс на -33 от показване на ключа и как нЕмаме грижи на -29 ми е късно да се хващам.

В Калгари миналата зима, след двудневен престой на -30 на паркинга пред хотела, 328д на 3 месеца - дилъра дойде да си го вземе и да си го пали. Пак там, разни Аудита, МЛ, Санта фе-та, Ленд Крузери Фордове, мордове и сие камиони - палят на 3-4-5-6-7-8-10 цилиндъра от 3-4-5-6-7 опита. На следващия ден падна на -35 и на Х5 (пак новичка, ама бензинче) след 3 километра каране - му замръзна конденза в картерната вентилация. И пак мига 1 час на магистралата докато си го прибере дилъра. Щото нямаше място къде да го вържем на мантинелата пред хотела предната вечер, от нови палещи дизели на -30 :mhihi: Ама е така сигурно, щото тия по Канада спят отвити или са пръднали по веднъж само под юргана или пък щото не са ФЕНОВЕ :dunno:

У нас обаче нямаме грижи на -30/-33 !!! Или е от нафтата или е от завивките, а може и температурите да са нЕкви различни, балкански - като радиацията 'дето я мажем на филии :mrgreen: А може и да е щото колите са секънд хенд, подобрени с времето - гледам, пернишките Е60-ки и подгрев не пускат на -18.5, като подушат обикновената лукойлска нафта :mrgreen: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Koлега като не си наясно що пишеш глупости. Това че не светка лампата за подгрева не значи че няма подгрев. Ако искаш е тея дни пак ще има студове. Слагаш 200лв. на масата оставяме я колата цяла нощ - давам ти ключовете да не мислиш че ще я подпалвам и сутринта палиме. Като твойта не ще не значи, че и другите са калпави. Аман от разбирачи :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 05 Яну 2015, 13:54

Айде да се повозвам и аз на 60тки 'та да знам как се държат на студено. Мога и клипче да ти направя на 3 различни (все строшени :mrgreen: ) да видим колко пъти от 10 опита пали илюминацията на реотана на -10. НЕма ти прибирам кинтите сега :mrgreen: Пък и аз не разбирам - вие ги хващате нещата... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 05 Яну 2015, 14:11

hell's angel написа:Айде да се повозвам и аз на 60тки 'та да знам как се държат на студено. Мога и клипче да ти направя на 3 различни (все строшени :mrgreen: ) да видим колко пъти от 10 опита пали илюминацията на реотана на -10. НЕма ти прибирам кинтите сега :mrgreen: Пък и аз не разбирам - вие ги хващате нещата... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не и при фейсовите и си има един куп неща за да се покаже, ама като не ги разбираш нещата защо спамиш и говориш само глупости. Явно те е и шубе да не изгубиш 200 кинта :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 05 Яну 2015, 14:17

Аз на моето Е60 реотани на таблото преди палене не съм виждал още.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 05 Яну 2015, 14:21

На ОМВ Макс Моушън дизела/предишен Алпин дизел пише към звездичката уточнение:
- стартиране до минус 29 градуса в зависимост от пропускливоста на горивният филтър.
И останалие добре известни на всички неща...здрави подгревни свещи...акумулатор...стартер...нафтова помпа...реле.
Иначе знам и че в някои по-северни части на Русия зимата дизел не предлагат на бензиностанциите.

Всяка кола на минус 30 престояла ноща навън всички тръбички и маркучи са и замръзнали. Пък какво остава за дизела в резервоара престоял цяла нощ на открито на минус 30?

Затова и някои авто производители на дизелови модели за местния пазар на Русия/Норвегия/Финландия предлагат доп.екстра подгрев на горивото.
Слава богу тук поне в градовете не падат по надолу от минус 22-23.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 05 Яну 2015, 16:28

към колегата hells angel :lol: беше преди 3 години голямата зима и бях на Банско в една хижа. Нямам снимки ама точно защото знам как запали при тая температура се възмущавам на коментарите ви и най-вече на темата :mrgreen:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 05 Яну 2015, 16:38

doomy525 написа:към колегата hells angel :lol: беше преди 3 години голямата зима и бях на Банско в една хижа. Нямам снимки ама точно защото знам как запали при тая температура се възмущавам на коментарите ви и най-вече на темата :mrgreen:

Някои хора не могат да приемат че карат кошници :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 05 Яну 2015, 17:18

Хайде сега за маняците, феновете, позьорите, тарикатите, хазартните типове и нормалните юзери в тоя форум :ok: ще напиша още един последен пост в тая тема и спирам, че бая караници се заформиха из форума напоследък....

Простичко казано - DDE- определя кога да се включи и колко да е продължителен подгрева. Като в зависимост от условията следи -температурата на охлаждащата течност, напрежението на акумулатора, оборотите на мотора, обема впръсканото гориво, диагностичните данни и статуса на подгревните свещи. Общо взето времетраенето е 0.5 секунда при +25 градуса на антифриза до макс. 2.7 секунди при -25. Отделно се предвижда и режим на допълнително подгряване при температури под -30 заради емисии, да пази дпф-а и за нормален празен ход. Има и други режими в зависимост дали врътнете ключа/натиснете копчето или не - ама ме домързява с ферманите. Лампата на таблото свети само ако температурата на антифриза е под 0 градуса по Целзий.
Та при мен фейса се държи горе-долу така, като не си играя с печката и диагностичната букса :dunno:

Успех през зимата, ниските температури и с 500 коньовите намеци :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 05 Яну 2015, 17:20

hell's angel написа:Хайде сега за маняците, феновете, позьорите, тарикатите, хазартните типове и нормалните юзери в тоя форум :ok: ще напиша още един последен пост в тая тема и спирам, че бая караници се заформиха из форума напоследък....

Простичко казано - DDE- определя кога да се включи и колко да е продължителен подгрева. Като в зависимост от условията следи -температурата на охлаждащата течност, напрежението на акумулатора, оборотите на мотора, обема впръсканото гориво, диагностичните данни и статуса на подгревните свещи. Общо взето времетраенето е 0.5 секунда при +25 градуса на антифриза до макс. 2.7 секунди при -25. Отделно се предвижда и режим на допълнително подгряване при температури под -30 заради емисии, да пази дпф-а и за нормален празен ход. Има и други режими в зависимост дали врътнете ключа/натиснете копчето или не - ама ме домързява с ферманите. Лампата на таблото свети само ако температурата на антифриза е под 0 градуса по Целзий.
Та при мен фейса се държи горе-долу така, като не си играя с печката и диагностичната букса :dunno:

Успех през зимата и ниските температури :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Нали се сещаш че като я отключиш от 10-15 метра до като влезеш в колата подгрева отдавна ще е минал и ще видиш лампа за подгрев другия път :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 05 Яну 2015, 20:01

doomy525 написа:
boksioraE39 написа:...

безмислено е да обясняваш на хора, които карат кошници и отдават всичко на студеното време, че подобието им на автомобил не може да запали :yes:
и на -33 съм палил, като колата е стояла навънка и цяла нощ я е било и вятър и сняг, но на сутринта си запали от четвъртото подгряване (не палене, а подгряване. Добавки никога не съм слагал в резервоара, а само съм ги смесвал с двутактово и малко бензинец :mrgreen: говорим за старата E39 TDS, сега на тая ще видя какво ще бъде). :winky:

и за мен тая тема е срам хората, които са ФЕНОВЕ /не каращи BMW, a ФЕНОВЕ - има доста голяма разлика/..лично аз винаги съм се впечатлявал как пали и се държи през зимата марката ни :angel:

към super_mario - че си като нарисуван и изваден от филмчето така си е, но нито искам да знам кой си или що си (по това, което пишеш тук ми е напълно достатъчно да добия представа що за личност и човек си :yes: ), но ако имаш поне малко достойнство и разбирателство затова, че с цялата си наглост си дошъл във форум на друга марка различна от тази, която караш - или си замълчи или модераторите да предприемат нещо за отстраняването ти. Нито си интересен, нито си забавен, нито някой ще търпи "обидите" ти, които ако смяташ, че са забавни или поне искаш да изглеждат такива - жестоко се лъжеш, нито някой го интересуват твоите гениални умозаключения на ниво амеба. :winky:

ти сега искаш тук да се похвалиш,че си си купил нова кола ли как да разбирам :?: :dunno: и как определи що за човек съм имаш нЕкви свръх възможности или..... :dunno: ако си некой врачка кажи да ти ставаме клиенти :) какво пречи като карам друга марка автомобил до вчера карах БМВ и си оставам фен на марката,а и не си ти човека който да определи кой да остранят и кой не пич! Тук в тази тема станахте 2-3 ФЕНОВЕ с вечно палещите коли,а дали моята кола е кош незнам почти съм сигорен,че моята е мааалко по нова от твоята и маааалко по запазена от твоята :winky:
и още нещо как само в този форум се засегна,че темата е срамна като има във всички форуми такива теми там не се засягат само ТИ и още 1-2 псевдо фенчета на бмв хайде със здраве :yes:
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 05 Яну 2015, 20:10

super_mario написа:
doomy525 написа:

безмислено е да обясняваш на хора, които карат кошници и отдават всичко на студеното време, че подобието им на автомобил не може да запали :yes:
и на -33 съм палил, като колата е стояла навънка и цяла нощ я е било и вятър и сняг, но на сутринта си запали от четвъртото подгряване (не палене, а подгряване. Добавки никога не съм слагал в резервоара, а само съм ги смесвал с двутактово и малко бензинец :mrgreen: говорим за старата E39 TDS, сега на тая ще видя какво ще бъде). :winky:

и за мен тая тема е срам хората, които са ФЕНОВЕ /не каращи BMW, a ФЕНОВЕ - има доста голяма разлика/..лично аз винаги съм се впечатлявал как пали и се държи през зимата марката ни :angel:

към super_mario - че си като нарисуван и изваден от филмчето така си е, но нито искам да знам кой си или що си (по това, което пишеш тук ми е напълно достатъчно да добия представа що за личност и човек си :yes: ), но ако имаш поне малко достойнство и разбирателство затова, че с цялата си наглост си дошъл във форум на друга марка различна от тази, която караш - или си замълчи или модераторите да предприемат нещо за отстраняването ти. Нито си интересен, нито си забавен, нито някой ще търпи "обидите" ти, които ако смяташ, че са забавни или поне искаш да изглеждат такива - жестоко се лъжеш, нито някой го интересуват твоите гениални умозаключения на ниво амеба. :winky:

ти сега искаш тук да се похвалиш,че си си купил нова кола ли как да разбирам :?: :dunno: и как определи що за човек съм имаш нЕкви свръх възможности или..... :dunno: ако си некой врачка кажи да ти ставаме клиенти :) какво пречи като карам друга марка автомобил до вчера карах БМВ и си оставам фен на марката,а и не си ти човека който да определи кой да остранят и кой не пич! Тук в тази тема станахте 2-3 ФЕНОВЕ с вечно палещите коли,а дали моята кола е кош незнам почти съм сигорен,че моята е мааалко по нова от твоята и маааалко по запазена от твоята :winky:
и още нещо как само в този форум се засегна,че темата е срамна като има във всички форуми такива теми там не се засягат само ТИ и още 1-2 псевдо фенчета на бмв хайде със здраве :yes:

Пак не си е взел хапчетата ;)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 05 Яну 2015, 20:17

adovet написа:
super_mario написа:
doomy525 написа:

Пак не си е взел хапчетата ;)

пич ставате за смях тук 2-3 в тази тема така ли САМО вашите коли палят всеки път бре :mrgreen: и при -26 викаш нема виу нема нищо само с поглед :mhihi:
п.с. а ти точно да говориш за хапчета,който твърди,че горивата в БГ са качествени шА МЪ извиняваш ама бая хора размя с това твърдение''специалисте '' ама от тези специалисти в тесен кръг къде са :clap:
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 05 Яну 2015, 20:21

Колкото и да завиждаш така е палят - давай да слагаме парите на масата и да видиме кой пали и кой не. Ама само си плямпаш, и спамиш хахаха

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 05 Яну 2015, 20:33

super_mario написа:

Ще се спреш ли? Или аз да те спра?

Предишна

Назад към Извън Темата