Централно заключване с копче ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is
Централно заключване с копче ?
Разполагам с копче за АСЦ. Искам да направя от него да заключвам и отключвам колата. Възможно ли е и как точно може да се направи ?
- Nik4oZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Coupe Hellrot
Re: Централно заключване с копче ?
Pin 6 - ASC Switching signal
Pin 5 - ASC Power
Pin 4 - Ground
Pin 2 - Lighting
Пиновете 1 и 3 са за друга лампичка в копчето която незнам за какво е
. Ако не ти е ясно какво трябва да се случи по добре не се захващай.
Pin 5 - ASC Power
Pin 4 - Ground
Pin 2 - Lighting
Пиновете 1 и 3 са за друга лампичка в копчето която незнам за какво е

Lurking in the shadows
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is
PIN 6 към кой пит от комфорт модула трябва да се свърже ?
За този от комфорта, който командва заключването на всичките врати.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- ник
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 330d touring
- Мечтае да кара: РК-1
kagebista написа:За този от комфорта, който командва заключването на всичките врати.
Или пин №19 от букса Х13253(средната жълта) от комфорт модула

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Колега вземи си от дару една рамчица + копче от е39 и ще заспи!

Рамката е 2,50-3,00лева в дару, ако искаш мога да потърся номера да си поръчаш.
Аз си купих бутон от е39, но от него излизат 3 жици маса, заключване/ отключване и осветление. За да тръгне на е36 обаче трябва отделна маса за заключване/ отключване и отделна за осветлението. Тръгнах да го отварям, но е направен доста идиотски самия бутон и се счупи
Ако някой го е правил да каже дали има е39 с бутон с 4 кабела, защото куплунга е с 4 пина, но само 3 са заети, от което изхождам, че може би има по-нови или по-стари 39тки с 4 кабелчета.

Аз си купих бутон от е39, но от него излизат 3 жици маса, заключване/ отключване и осветление. За да тръгне на е36 обаче трябва отделна маса за заключване/ отключване и отделна за осветлението. Тръгнах да го отварям, но е направен доста идиотски самия бутон и се счупи

Ако някой го е правил да каже дали има е39 с бутон с 4 кабела, защото куплунга е с 4 пина, но само 3 са заети, от което изхождам, че може би има по-нови или по-стари 39тки с 4 кабелчета.
Аз пък ползвам ASC бутона за екстра по моя вин номер
А именно: аутоматик спийд контрол
. Та като натисна бутона и съответната лампа в средата светва. Поне няма АСЦ, но има темпомат и върши чудна работа по това предназначение.
Идеята с бутон от Е38/E39 e най-добрата, но е кофти че трябва да се реже прецизно с дремел. А който няма ...

Идеята с бутон от Е38/E39 e най-добрата, но е кофти че трябва да се реже прецизно с дремел. А който няма ...
Мъжът струва точно толкова,
- ник
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 330d touring
- Мечтае да кара: РК-1
k.milanov написа:Колега вземи си от дару една рамчица + копче от е39 и ще заспи!
Аз си купих бутон от е39, но от него излизат 3 жици маса, заключване/ отключване и осветление. За да тръгне на е36 обаче трябва отделна маса за заключване/ отключване и отделна за осветлението. Тръгнах да го отварям, но е направен доста идиотски самия бутон и се счупи![]()
Масата от бутона подава сигнал към реле ,което подава (+) към комфорт модула на Е36

Оперативната част на реле се управлява от (-) а силовата подава (+)
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
ник написа:Масата от бутона подава сигнал към реле ,което подава (+) към комфорт модула на Е36![]()
Тоест? Трябва да стане с 3 кабела ли?
Въпроса е, че копчето има два + и един - общ. В единия случай ще работи копчето, но няма да свети, а в другия обратно. За да го подкарам вътре трябваше да се прекъсне едната пътека и да се препой една нова или поне така си спомням, защото бащата е по техничар по ел.схемите.
Дали ще намеря копче от е39, което да е с 4 кабела или трябва някаква друга магария. Дайте някой да даде малко акъл как да стане, че тая рамчица съм я взел още лятото и ми се подмята в колата, ще взема да я загубя докато намеря бутон

- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
Ей тука ги има схемите за окабеляването и парт номерата за бутоните (явно има оригинален такъв бутон за е36 от щатските м3-ки):
https://www.drive2.ru/l/2168627/
https://www.drive2.ru/l/2168627/
Има, ама няма намиране 
За добро или лошо, вариантът е с копче от Е39, рамка от Е36 и реленце!

За добро или лошо, вариантът е с копче от Е39, рамка от Е36 и реленце!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Гимнастика без кой знае каква функция. По-хитро е да се направи anti hijack, тоест ти заключва вратите след 10км/ч и като изгасиш ги отключва, но никъде не съм го виждал изпълнено в E36 с фабрични аларми. Предполагам не е никакъв проблем за някой по в час с платките, да се направи една схема на модулче и да се върже към speed сигнала.
- belial
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 320
Сдобих се с оригинално Е36 копче за заключване, вързах го схемата и заключва вратите. Само, че искам после вратите да се отключват само от копчето, а не като дръпна палчето за отваряне и да се отключат. Има ли такъв вариант да се направи? Колата е 97г купе.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Интересна тема се е заформила
Аз имам ОЕМ копче от Е36, но го поръчвах от Щатите, защото в БГ не се намира.
Няма такъв вариант
Става с бутон от Е39, при него има сигнал от подсветката - сив/червен, една маса - кафяв или кафяв/чер и управляващ сигнал, който също е "маса". Колегата правилно го е описал. Използва се този управляващ сигнал, за да се командва рела, а релето подава +12V на пин 19 от жълтата, а при по-новите Е36 лилавата букса на комфорта.
Няма такова нещо като отделна маса за заключване/отключване и отделна маса за осветлението. Масата е една.
Може да стане, но ме мързи да го мисля

Аз имам ОЕМ копче от Е36, но го поръчвах от Щатите, защото в БГ не се намира.
belial написа:Сдобих се с оригинално Е36 копче за заключване, вързах го схемата и заключва вратите. Само, че искам после вратите да се отключват само от копчето, а не като дръпна палчето за отваряне и да се отключат. Има ли такъв вариант да се направи? Колата е 97г купе.
Няма такъв вариант
k.milanov написа:ник написа:Масата от бутона подава сигнал към реле ,което подава (+) към комфорт модула на Е36![]()
Тоест? Трябва да стане с 3 кабела ли?
Въпроса е, че копчето има два + и един - общ. В единия случай ще работи копчето, но няма да свети, а в другия обратно. За да го подкарам вътре трябваше да се прекъсне едната пътека и да се препой една нова или поне така си спомням, защото бащата е по техничар по ел.схемите.
Дали ще намеря копче от е39, което да е с 4 кабела или трябва някаква друга магария. Дайте някой да даде малко акъл как да стане, че тая рамчица съм я взел още лятото и ми се подмята в колата, ще взема да я загубя докато намеря бутон
Става с бутон от Е39, при него има сигнал от подсветката - сив/червен, една маса - кафяв или кафяв/чер и управляващ сигнал, който също е "маса". Колегата правилно го е описал. Използва се този управляващ сигнал, за да се командва рела, а релето подава +12V на пин 19 от жълтата, а при по-новите Е36 лилавата букса на комфорта.
k.milanov написа:Колега вземи си от дару една рамчица + копче от е39 и ще заспи!
Аз си купих бутон от е39, но от него излизат 3 жици маса, заключване/ отключване и осветление. За да тръгне на е36 обаче трябва отделна маса за заключване/ отключване и отделна за осветлението. Тръгнах да го отварям, но е направен доста идиотски самия бутон и се счупи![]()
Няма такова нещо като отделна маса за заключване/отключване и отделна маса за осветлението. Масата е една.
b00st написа:Гимнастика без кой знае каква функция. По-хитро е да се направи anti hijack, тоест ти заключва вратите след 10км/ч и като изгасиш ги отключва, но никъде не съм го виждал изпълнено в E36 с фабрични аларми. Предполагам не е никакъв проблем за някой по в час с платките, да се направи една схема на модулче и да се върже към speed сигнала.
Може да стане, но ме мързи да го мисля

Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- belial
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 320
stony1 написа:Интересна тема се е заформила![]()
Аз имам ОЕМ копче от Е36, но го поръчвах от Щатите, защото в БГ не се намира.belial написа:Сдобих се с оригинално Е36 копче за заключване, вързах го схемата и заключва вратите. Само, че искам после вратите да се отключват само от копчето, а не като дръпна палчето за отваряне и да се отключат. Има ли такъв вариант да се направи? Колата е 97г купе.
Аз също го взех от Щатите, с транспорта ми излезе почти 50лв.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2