Киномания
Модератор: Общи модератори
Re: Киномания
acho.rs написа:v_p_m написа:Някой ходи ли да гледа хобита на кино , аз ходих но останах с впечатление че на прожекцията не видях някой неща от треилърите, вижте за какво става дума:
На този на 1.27 м. се вижда как елфите стрелят с лъкове (в киното това ми се губи кога е станало)
https://www.youtube.com/watch?v=iVAgTiBrrDA
А на този на 1.04м. се виждат някви карети след това на 1.23м. армия от козели (козели видях само когато Торин и 2-мата братя ги взеха да се къчът на хълма ) https://www.youtube.com/watch?v=ZSzeFFsKEt4
Елфите с лъковете ги има , за другото не съм сигурен . Ходих и аз на премиерата , по-късно ще пиша , но да речем че след 2/3 от филма нещата леко затъпяха ... иначе най-доброто от трилогията и след Задръгата май, най-много ми хареса
Не казвам че ги няма но според това което гледах елфите се обръщат надясно и виждат идващата армия от джуджета , според трейлъра елфите стрелят точно надясно където би требвало да са джуджета което е странно понеже те реално не влезнаха в битка понеже бяха прекъсната от орките

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Nickelback написа:acho.rs написа:Пространствено-времевия континиум е най-голямата простотия на света ! Дори телепортацията е безкрайно по-лесна и вероятна от пътуване във времето , ама пък за сметка на това пътуването във времето е вдъхновило безкрайно много тъпи филми и обеднели физици, търсещи сензация
![]()
Може и да си прав, ама може и да не си!![]()
Не ми се "спори" за нещо, за което нито ти, нито аз имаме преки доказателства. И какво разбираме под пътуване във времето? - напред, назад; за косм. кораби, за животни, за 'ора, за квантови частици...?Все излизат разни теории, уж подкрепени с експерименти, ама де да знае човек... "Последно" скоростта на светлината не било лимитация вече
А както знаем, условието времето да спре за една частица/тяло е именно да се движи точно със светлинна скорост... И ново 20 - уж имало мигновено взаимодействие между частици...
Мигновено, мигновено, колко да е мигновено? - 10000 пъти по-бързо от скоростта на светлината (това няк'ви китайци го били казали
). Това означава ли, че за тия частици времето тече наобратно, демек са пътешественици назад във времето. Че са мъртви преди да се родят...? А не означава ли по-скоро, че тия частици живеят именно в n-размерното хиперпространство и просто съществуват едновременно в безброй паралелни вселени? А не е ли пътуването във времето именно прескачане от една паралелна вселена в друга? Това, че някой пътуващ назад във времето, среща дядо си и го подлага на подобаващ кютек, само и само да се върне отново в настоящето и да разбере, че дедака няма белези, означава ли, че няма пътуване във времето? А не означава ли, че пътешественика напуснал своята собствена вселена просто няма никога да може да се върне в нея, както и да види резултатите от кютека?
От друга страна - теорията е, че квантови частици можели да пътуват напред/назад, но тела от макро света - не... Ми може да дойде време, когато просто ще ни квантуват "бит-по-бит" (сериализират - много хубава думичка) и на момента ще ни изпратят на Марс, например, 1000 години напред или назад и ще ни реконструират (десериализират) там... Това не е ли пътуване във времето и пространството, чрез квантови частици...?
Ей такива въпроси ме "мъчат"Отдавна не съм чел нещо свежо "по темата". Всъщност, вземи пусни отделна тема да си лафим, недей с такива крайни монолози, че май не е тук мястото (това е твоя тема всъщност), белким науча нещо ново, ще се радвам

ЕДИТ
Ей такива въпроси ме "мъчат"Отдавна не съм чел нещо свежо "по темата". Всъщност, вземи пусни отделна тема да си лафим, недей с такива крайни монолози, че май не е тук мястото (това е твоя тема всъщност), белким науча нещо ново, ще се радвам
не ти бях прочел хубаво поста - имаше такава тема и там бяхме зациклили на същото . Не мога да се сетя обаче как се казваше

Последна промяна acho.rs на 27 Дек 2014, 23:47, променена общо 1 път
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Нищо ли..!? Добрем.. 
Весели празници

Весели празници

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Един от малкото филми, които са ме пленявали така (няколко пъти го гледах вече). Почти няма излишни моменти и дори малките детайли имат своята роля в хода на филма. Силни сцени съчетани с подходяща музика (също и липсата на такава). Добро впечатление ми направи Майк Кахийл, надявам се и бъдещите му филми да са така интересни.
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
Днес гледах Gone girl и доста ми хареса, кара те да се замисляш за едни странни неща
Горещо го препоръчвам !

- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
%2B%5Bwww.imagesplitter.net%5D.jpeg)
Скалъпен 6ти сезон, но поне го завършиха (оставиха си вратичка де...) Иначе най слабия и предсказуем сезон, особено последната серия.
Като цяло една от малкото ми 10ки в IMDb

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D 184к.с
Преди няколко дена гледах "Identity" (Самоличност). Филмът е от 2003-та година. Води се за психо трилър. Адски добре направен и с много добър и неочакван край. Задържа интереса до последната секунда. Препоръчвам 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Киномания
Някой може ли да сподели как се казва приложенито за кината... показаха ми го, но забравих... за iphone.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 320d e90
- Мечтае да кара: m5
TNT написа:А някой, който е пробвал да си резервира през него... получава ли се
Почти всеки път резервирам през това приложение и уж имам резервация.Друг е въпросът, че винаги закъснявам и отивам, когато резервацията е отпаднала, така че то пише, че имам, но дали е така...

- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища

Не съм фен на скалата, ама бат марк ми е любимец та се прежалих да го гледам...
като цяло нищо особено но на някой сцени съм се смял с глас

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин