ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Manuel написа:И коя система е най-добрата за нашите автомобили?
Шпер диференциал. По възможност по-къс

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
ogata написа:Manuel написа:И коя система е най-добрата за нашите автомобили?
Да това е дота добър вариант, а примерно шпер с DSC възможно ли е и за зимата в големите преспи като се закъса ще има ли файда от тях?

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
E36 няма DSC, има ASC+T, където е първа версия на няква система за стабилност.
Manuel написа:ogata написа:Manuel написа:И коя система е най-добрата за нашите автомобили?
Да това е дота добър вариант, а примерно шпер с DSC възможно ли е и за зимата в големите преспи като се закъса ще има ли файда от тях?
Това в е36 няма как да стане или ако се направи то няма да има никакъв смисъл, защото ще струва колкото цяла е36-ца

..Bayerische Motoren Werke..

- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Колеги, можете ли да ми кажете дебелините на ЗАДНИТЕ стаб. щанги на Е36 328i Touring без М-тех окачване, както и на Е36 М3 3.0 и 3.2, ако има разлика. Благодаря! 

- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
Tristaiosemnaiseis написа:Колеги, можете ли да ми кажете дебелините на ЗАДНИТЕ стаб. щанги на Е36 328i Touring без М-тех окачване, както и на Е36 М3 3.0 и 3.2, ако има разлика. Благодаря!
15 ,19,20 mm
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Благодаря ти, колега!Ba4oIlia написа:Tristaiosemnaiseis написа:Колеги, можете ли да ми кажете дебелините на ЗАДНИТЕ стаб. щанги на Е36 328i Touring без М-тех окачване, както и на Е36 М3 3.0 и 3.2, ако има разлика. Благодаря!
15 ,19,20 mm

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Стана студено и ксенона ми спря да свети... Подгрявам свещите, паля колата, пускам фаровете и нищо не се случва. За момента всичко се оправя като пусна дългите да светят за 1-2 минути (те са с халогенни крушки) и след това изключа всички светлини и ги пусна наново и аз си мисля, че на крушките им е студено и по този начин загрявам леко фаровете с дългите светлини и за това успява да стартира и ксенона, но не съм сигурен дали тази теория е вярна. Прави го само когато колата е преседяла повече време (над 6 часа), ако престоя е бил по-малък си светва без проблеми. Самия ксенон е корейски, с дебели баласти на около 3-4 години и не беше евтин когато го купувах.
Някаква идея какво да направя и как да разбера дали проблема е в крушките или в баластите?
Някаква идея какво да направя и как да разбера дали проблема е в крушките или в баластите?
- ogata
- старши ентусиаст
-
raptorxbg написа:аз си мисля, че на крушките им е студено и по този начин загрявам леко фаровете с дългите светлини
Една духалка направо им пусни

Мисля че проблема ти е в баластите. Схемата е следната, отиваш някъде където монтират ксенон, свалят ти баластите, слагат нови и виждаш дали ще се оправи проблема. Ако не - значи са крушките. Но пък и честно казано ако трябва да си купиш 2 баласта, по-добре си вземи нов комплект ксенон и си остави работещите неща за резерва

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
Не се бъзикай за духалките, че ми се реве вече 

- Deyan Velev
- младши ентусиаст
-
raptorxbg написа:Стана студено и ксенона ми спря да свети... Подгрявам свещите, паля колата, пускам фаровете и нищо не се случва. За момента всичко се оправя като пусна дългите да светят за 1-2 минути (те са с халогенни крушки) и след това изключа всички светлини и ги пусна наново и аз си мисля, че на крушките им е студено и по този начин загрявам леко фаровете с дългите светлини и за това успява да стартира и ксенона, но не съм сигурен дали тази теория е вярна. Прави го само когато колата е преседяла повече време (над 6 часа), ако престоя е бил по-малък си светва без проблеми. Самия ксенон е корейски, с дебели баласти на около 3-4 години и не беше евтин когато го купувах.
Колега , имах същия проблем макар , че го правеше много рядко (веднъж в седмицата ) .Всичко се оправи с нов акумулатор !
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
Акумулатора е на година и половина и няма никакви симптоми, че е тръгнал да си заминава...
Някой има ли идея колко долу горе струва е36 купе (без двигател, само купето) 

..Bayerische Motoren Werke..

- ogata
- старши ентусиаст
-
M-coupe написа:Някой има ли идея колко долу горе струва е36 купе (без двигател, само купето)
Зависи дали е със врати и седалки и т.н.
Голо купе без нищо едва ли ще струва повече от 200 лв.

Колеги за диагностика на lovato easy fast какъв кабел трябва, този с чип Pl2303 или да е с два чипа PL2303 и MAX232?