Голям вакум в двигателя м43б16
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Georgi_123
- Потребител
-
- Кара: BMW M43B16 / M47B20 E91
Голям вакум в двигателя м43б16
Здравейе колеги честита ви нова година. Реших да пусна нова тема защото като ползвах търсачката ми излезнаха много различни мнения относно вакума в самия двигател. И сега на същинския проблем колата е БМВ Е36 М43б16 от 2-3 месеца има едно гадно свирене като позагрее, обиколих по диагностики и т.н и се оказа че клапана на картерните газове е заминал вземаше въздух и колата работеше неравномерно на ниски обороти, След смяната му с нов, за 5 минути изби и той, опитах да изолирам клапана но когато махна маркуча и запуша отвора на клапана колата пак работи неравномерно, направи ми впечатление че в двигателя вакумното налягане е доста високо при запален мотор, трудно се отваря капачката на маслото смуче я на вътре. Сега ще взема пак нов клапан за картерните газове но не ми се ще да го монтирам и пак да избие за 5 мин. някакви идеи от какво е този вакум в двигателя или дали е нормален. другия вариант е че предния клапан е някакъв китайски сега ще взема на SWAG или някакъв по читав.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Голям вакум в двигателя м43б16
Georgi_123 написа:Здравейе колеги честита ви нова година. Реших да пусна нова тема защото като ползвах търсачката ми излезнаха много различни мнения относно вакума в самия двигател. И сега на същинския проблем колата е БМВ Е36 М43б16 от 2-3 месеца има едно гадно свирене като позагрее, обиколих по диагностики и т.н и се оказа че клапана на картерните газове е заминал вземаше въздух и колата работеше неравномерно на ниски обороти, След смяната му с нов, за 5 минути изби и той, опитах да изолирам клапана но когато махна маркуча и запуша отвора на клапана колата пак работи неравномерно, направи ми впечатление че в двигателя вакумното налягане е доста високо при запален мотор, трудно се отваря капачката на маслото смуче я на вътре. Сега ще взема пак нов клапан за картерните газове но не ми се ще да го монтирам и пак да избие за 5 мин. някакви идеи от какво е този вакум в двигателя или дали е нормален. другия вариант е че предния клапан е някакъв китайски сега ще взема на SWAG или някакъв по читав.
Запуши мястото на клапана,маркуча от капака го остави свободно да стърчи....Така се изолира и спестяваш много главоболия и едни 100лв. си пълниш резервоара

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Georgi_123
- Потребител
-
[/quote]
Запуши мястото на клапана,маркуча от капака го остави свободно да стърчи....Така се изолира и спестяваш много главоболия и едни 100лв. си пълниш резервоара
[/quote]
По принцип това е начина но като го направя по тоя начин колата не работи читаво много мени оборотите а пи закачен маркуч и залепен клапан от горе с силикон работи но от високото налягане има едно свирене в мотора отпуша ли маркуча или ако извадя щеката или при отворена капачка на маслото свирене няма но двигателя работи много неравномерно

По принцип това е начина но като го направя по тоя начин колата не работи читаво много мени оборотите а пи закачен маркуч и залепен клапан от горе с силикон работи но от високото налягане има едно свирене в мотора отпуша ли маркуча или ако извадя щеката или при отворена капачка на маслото свирене няма но двигателя работи много неравномерно
- bigfinger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i E46 N42B18
Смени си клапана с оригинален и няма да имаш проблеми.
Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
сигорен ли си че свиренето е от мотора...може да е от ролки ремак динамо а за празния ход виж стьпковото моторче
- Georgi_123
- Потребител
-
100% от двигателя е свиренето от клапана за картерните газове но малко ме е страх да сложа още един нов въреки че взех оригинален не ми се ще да се спука като предния нов. за това се допитвам дали е нормален толкова вакум да има в мотора
6 мнения
• Страница 1 от 1