Engine Service Soon

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530xd

Engine Service Soon

Мнение от themoldestone » 31 Дек 2014, 15:56

Здравейте,

Днес сутринта един от символите на таблото се задържа и не изгасна. Нямам идея дали заради студа или просто му е трябвало малко повече време, за да направи проверка, тъй като след като угасих и стартирах двигателя наново вече изчезна. Не карах колата, просто я припалих на паркинга. Все пак ми е чудно какво точно значи и дали е нормално да се задържа по-продължително понякога.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Engine Service Soon

Мнение от oci » 31 Дек 2014, 16:13

themoldestone написа:Здравейте,

Днес сутринта един от символите на таблото се задържа и не изгасна. Нямам идея дали заради студа или просто му е трябвало малко повече време, за да направи проверка, тъй като след като угасих и стартирах двигателя наново вече изчезна. Не карах колата, просто я припалих на паркинга. Все пак ми е чудно какво точно значи и дали е нормално да се задържа по-продължително понякога.
Изображение

една диагностика и ще си каже всичко, гаранция ти е записала грешка в моторната електроника като я закачиш ще видиш проблема, принципно тази лампа прави проверка при палене която е в рамките на секунди и гасне веднага.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 31 Дек 2014, 16:15

Може да е от много неща, трябва да видиш каква грешка е записана. Аз залагам на "Increased Emissions".
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 31 Дек 2014, 16:22

дроселната клапа може да е затегнала от студа :lol: свали я и ѝ направи промивка хубава
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530xd

Мнение от themoldestone » 31 Дек 2014, 17:24

Trixster написа:Може да е от много неща, трябва да видиш каква грешка е записана. Аз залагам на "Increased Emissions".

Increased emissions - сиреч DPF проблем?

doomy525 написа:Re: Engine Service Soon
от doomy525 » 31 Дек 2014, 16:22

дроселната клапа може да е затегнала от студа свали я и ѝ направи промивка хубава

Колега, можеш ли да ми дадеш някакъв линк да видя как се извършва тая манипулация?

Като се прибера вкъщи, ще я погледна с ИНПА-та. Просто се чудих дали е нещо страшно и дали това, че е загаснала, донякъде е успокояващо?

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 31 Дек 2014, 17:37

themoldestone написа:Increased emissions - сиреч DPF проблем?

Не ЕГР клапан. Но може да е проблем с дросел клапа, Дебитомер........та чак до дюзи.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 31 Дек 2014, 19:32

themoldestone написа:Колега, можеш ли да ми дадеш някакъв линк да видя как се извършва тая манипулация?

viewtopic.php?f=116&t=367764&p=3999063&hilit=increased+emissions#p3999063

Елементарно е. Малко на шибано място са разположени долните болтове, но с малко играчка и тънки пръсти /или с точните инструменти най-лесно :lol: / се получава. Просто трябва след като се свали да се изчисти хубаво или с меглио или друг концентрат. Ако имаш и автомивка наблизо направо им закарай EGR клапана и дроселовата да ги почистят с ПАРОструйката. Не е гаранция, че ще се оправи, но при нас имаше ефект и до ден днешен не е светвало отново. Другото което е, че ако не го оправиш тоя проблем /или не изчезне след почистването и се наложи смяна, а я отлагаш/ колата не може да регенерира DPF филтъра и от едното следва другото и т.н. :yes:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Назад към Е60/Е61