Питане за помпата(цилиндърчето) на съединителя

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Питане за помпата(цилиндърчето) на съединителя

Мнение от ЧЕРНИЯ » 13 Ное 2006, 11:11

Абе имам един проблем :arrow: и преди го споделих във форума и няколко колеги споделиха впечатления относно моята ситуация, което ме провокира да сваля капака над педалите(които се намира точно над самите педали и прекрива кормилната щанга и горната щаст на педалите).Та там се намира цилиндърчето на съединителя (или някой го знаят като горна съединителна помпа).Точно от него ми прокапва течност, в случая :arrow: спирачна течност. :( :( :( Интересуваше ме дали мога само уплтненията да му сменя и всичко да е наред, без да се налага да купувам цяло ново такова цилиндърче и пак да го сменям.Да доуточня че то има форма(и мисля че и устройство) наподобяваща амортесиор(но в нмого умален размер).
Питам щото някои може да е сменял такива оплътнения и да каже дали могат да се сменят и от каде си е намерил 8)

п.п. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО :) :) :)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 13 Ное 2006, 12:10

Не рядко,се случва да се износят и стените на работния цилиндър на помпата и тогава новите уплътнения просто не помагат :confused:
От друга страна по магазините няма истински помпи :!:

Не се лъжи с Febi :!: :!: аз смених и двете с такива и след точно 6 месеца пак сдадоха багажа :evil:

Лошото беше ,че точно така се беше "изяла" горната помпа и направо купих нова АТЕ за 280 лв от "Стиви Ауто" :banghead: 0т тогава нямам ядове :idea:

Георги Пенчев
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 13 Ное 2006, 14:37

При мен проблем имаше с долната помпа. Смених гумичките и изкара 2 години. Преди 2-3 месеца пак почна да се ебава. Обадих се на Сони, оставих му колата сутринта и следобяд си я взех готова. Ако искаш драсни му една ЛС :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ЧЕРНИЯ » 13 Ное 2006, 22:25

Мерси момчета :yes: и се надявам sonny да ми помогне.Ще пиша какво е излязло от тази случка :)

п.п. А относно Сони които ми препоръча се надявам, че не съм сгрешил името щото пратих съобщение на sonny :mhihi:
Простотията е вирус, който заразява само хората!!!

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 14 Ное 2006, 9:11

ЧЕРНИЯ написа:...А относно Сони които ми препоръча се надявам, че не съм сгрешил името щото пратих съобщение на sonny :mhihi:

:yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

,

Мнение от DEO » 14 Ное 2006, 22:56

аз си оправих долната като сложих 2-3 навивки лекопласт в канала където лиза гуми4ката която оплатнява и отгоред си сложих гуми4ката(лекопласта я надигна и перфектно уплатни) и така да видя само дали 6те стане и взе 4е стана и после у6ким само докато отида да си купя нова :winky: и така ве4е пове4е от половин година,даже бях забравил за него сега темата ме подсети :uups: .... много сполу4ливо стана ;) а аз мислех 4е 6те трябва се дават 300лв за помпи4ка, добре4е ре6их да си направя експеримент4е... ;)
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

Потребител
Аватар

Мнение от ЧЕРНИЯ » 15 Ное 2006, 13:05

Както съм казвал-българската изобретателност,продиктувана от неволята и най-вече безпаричието няма граници 8) 8) :bgflag:
Това е добра идея и бих я последвал, но се опасявам че ще е само временно потушаване на проблема и след известно време пак ще се наложи генерален ремонт :(
А аз сега Сони ще ми ги прави и ще споделя какъв е резултата :) :arrow: Надявам се всичко да е перфектно и да не се налагат още ремонти или смяна на цялата помпа.
А за твоята находчивост още веднъж :clap:
Простотията е вирус, който заразява само хората!!!

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 15 Ное 2006, 13:34

ми то бе6е при мен временно, у6ким само за да отида да си купя нова ама ве4е 7 месеца не ми дава проблеми... а при мен времето е така 4е ако не6то не е наистина наложително нямам много свободно време за да го оправям и така... но наистина и на мен по4на да ми става интересно докога ли 6те изкара :) засега наистина 4упи си4ки рекорди,наскоро слизах да погледна и няма и кап4ица те4ност да е излязла от около цилиндър4ето,тоест си4ко все о6те си е на 6 :)
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

Назад към E34