Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: iOS тема

Мнение от bum_bum » 27 Дек 2014, 23:28

Макбука е Early 2011. Той вече не е в гаранция и него аз ще си го работя за паметта :mhihi: Там в момента е с два слота по 2гб. Преди си беше супер, но новите ОС лапат яко памет май и има нужда от поне още толкова. Плюс едно ССД мисля, че ще заработи пак добре за да послужи още някоя година.

Аймака е Late 2012.В гаранция си е още до края на другата година. Той е с 2х4 и по принцип няма проблем с изключение на случаите в които работя с много големи таблици и ми се е случвало когато искам да копирам примерно 30 000 реда в Ексел и оно ми вика-нема памет :kuku: Там добавянето на памет май е проблем и дори и след гаранцията да реша май ще трябва да се обърна към Криейтив.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Дек 2014, 10:55

http://support.apple.com/en-us/HT201165

Тука си е описано всичко.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: Porsche Carrera GT

Мнение от AVK » 28 Дек 2014, 13:40

Бум, ще провериш ли на колко цикъла е батерията ти на Макбука. Също така на колко процента го включваш да се зарежда.

Изчетох толкова теми в нета...Едни казват че най-добре било като падне между 30 и 40%, други на 10 :dunno: Аз за около 20 дни от както го имам съм направил 15 цикъла на батерията и ми се виждат много.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Дек 2014, 13:49

640 и нещо. Наскоро я гледах. Няма никакво значение на колко го зареждаш. Един цикъл е от 0 до 100. Ако направиш две зареждания от 50 до 100 това ти е един цикъл, то си го смята.

Единствено трябва от време на време да го оставяш да пада до 0 и после до 100 за да се калибрира брояча и да ти е точен процента, който ти дава отгоре.

За батерията няма смисъл да се кахъриш не съм чувал някой да има проблеми. Мойта още си кара по един работен ден.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: Porsche Carrera GT

Мнение от AVK » 28 Дек 2014, 17:44

:yes:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Дек 2014, 19:56

Между другото тия батерии в лаптопите са си направо бизнес (знаете по колко струват оригиналните), идеята че може да не е умряла и като стигне зададения лайфтайм край - карат по 1 час. Имам познат, където ресетва броячите и батерията става кажи речи почти като нова.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Дек 2014, 20:47

:shock: ше му се обадя като направи 1000 цикъла :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 29 Дек 2014, 0:46

bum_bum написа:Там добавянето на памет май е проблем и дори и след гаранцията да реша май ще трябва да се обърна към Криейтив.

Отваряш слагаш затваряш . 2 мин макс .

Относно батерията :

10) Calibrate the battery once ever 1-3 months
Finally, if your battery is showing signs of shorter run times, you may want to calibrate the battery (once every 1-3 months). To calibrate the battery, follow these instructions:

a) Fully charge your MacBook.
b) Once fully charged, leave it plugged in for at least another 2 hours.
c) Remove the MagSafe power adapter, and use your computer until you get the battery level warning message.
d) Ignore that message and keep running your notebook.
e) Eventually the machine will go to sleep.
f) Do NOT plug it in. Instead, let it sleep for at least 5 hours.
g) After the time has passed, plug it back in, and let it fully charge.
h) Once fully charged, your battery has been properly calibrated

От както ми смениха дъното положението е трагично........... ама нали трябва да се сменя компа вече !
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Дек 2014, 2:34

AGT написа:
bum_bum написа:Там добавянето на памет май е проблем и дори и след гаранцията да реша май ще трябва да се обърна към Криейтив.

Отваряш слагаш затваряш . 2 мин макс .

Тва беше преди. Последните модели вече нямат тия вратички за смяна на паметта и се води, че не е "юзър аксесибъл".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGT » 29 Дек 2014, 2:38

Точно 2011 се сменя за 2 мин . Говоря за 13" с i7 . За другите не мога да кажа на 100%.

https://www.youtube.com/watch?v=sCV4ijq9VHQ
Съвет от КАТ !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Дек 2014, 2:40

Аз говоря за Аймака. На Макбука ще си я сменя сам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGT » 29 Дек 2014, 2:45

Aaa OK . Пак не съм разбрал .
Съвет от КАТ !

Слави
Аватар

Мнение от © » 29 Дек 2014, 10:49

Телефона ми е 16гб т.е. всеки мегабайт е ценен. След няколко месеца използване гледам, че програмите трупат неоправдано много данни. Фейсбук, който съм го ползвал 2-3 пъти до сега и винаги се лог аутвам след използването държи към 300мб данни :shock: Някаква програма за четене на вестници 200-300мб. Ако го изтрия и инсталирам отново се оправя. При андроид има възможност от настройките да изчистваш кеша, тук не виждам такова нещо. Ползвах две три програми iCleaner и подобни, които освободиха около 2гб, но тия данни пак си стоят на някои приложения. Какво може да се използва за изчистването им? Или остава само вариант с деинсталиране и повторно ново инсталиране?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Дек 2014, 14:40

Няма как. Нещата са така настроени,че телефона сам си решава как да управлява кеша на програмите. Щом си с дейлнат телефон потърси програма, която да го чисти. Със сигурност има стотици такива. Или качи всички снимки в Дропбокс и ги махни от телефона, махни музиката и ползвай Спотифай и ще имаш място. Освен, ако не си задръстил всичко само с програми :mhihi:

Аз се сдобих с такова http://www.crucial.com/usa/en/macbook-p ... /CT3309331

Надявам се, да дойдат по едно и също време с диска да видим как ще му се отрази на лаптопа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGT » 29 Дек 2014, 14:50

При мен се отрази добре..... беше с 2x2 .... сега с 2x4 е друго нещо. Тоя Маверик а сега и Yosemite лапат яко памет и само Memory clean спасява до някъде положението .
Съвет от КАТ !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата