Вибрации по време на движение
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Вибрации по време на движение
Здравейте колеги, днес се прибирам от Пловдив и на магстралата ми се случи нещо много странно. Купето ми, сякаш отпред повече, вибрираше напълно произволно.
Изразяваше се в пулсации които се появяваха и изчезваха от самосебе си, примерно карам със 120км/ч гладък път, и колата започва да се тресе сякаш нагоре надолу, усеща се и във волана, но не вибрации на въртене ами просто трепери в ръцете ми, и след няколко секунди изчезват.
Първоначално си мислех, че е като ударя дупка, но после на гладкия път около Ихтиман се отказах от това, после на страничен вятър мислех да е, но и това отпадна... Не е от двигателя, защото като тресе и натисна съединителя - все тая, ако намаля скоростта сякаш вибрациите изчезват. Ефекта е прагов - от 100км/ч нагоре се появява, но с увеличаване на скоростта вибрациите не стават по-силни или по-бързи.
Какво може да е според вас? Висящ лагер? Гумени карета? Някой тампон да ми прави мизерии? Не мисля че е дисбаланс на гумите, защото не се засилва с увеличаване на скоростта...???
Дайте някоя идея, че след Н.Г. като да на подемник да прегледам няколко неща
Благодаря ви
Изразяваше се в пулсации които се появяваха и изчезваха от самосебе си, примерно карам със 120км/ч гладък път, и колата започва да се тресе сякаш нагоре надолу, усеща се и във волана, но не вибрации на въртене ами просто трепери в ръцете ми, и след няколко секунди изчезват.

Първоначално си мислех, че е като ударя дупка, но после на гладкия път около Ихтиман се отказах от това, после на страничен вятър мислех да е, но и това отпадна... Не е от двигателя, защото като тресе и натисна съединителя - все тая, ако намаля скоростта сякаш вибрациите изчезват. Ефекта е прагов - от 100км/ч нагоре се появява, но с увеличаване на скоростта вибрациите не стават по-силни или по-бързи.
Какво може да е според вас? Висящ лагер? Гумени карета? Някой тампон да ми прави мизерии? Не мисля че е дисбаланс на гумите, защото не се засилва с увеличаване на скоростта...???

Благодаря ви

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Re: Вибрации по време на движение
M17cH написа:Здравейте колеги, днес се прибирам от Пловдив и на магстралата ми се случи нещо много странно. Купето ми, сякаш отпред повече, вибрираше напълно произволно.
Изразяваше се в пулсации които се появяваха и изчезваха от самосебе си, примерно карам със 120км/ч гладък път, и колата започва да се тресе сякаш нагоре надолу, усеща се и във волана, но не вибрации на въртене ами просто трепери в ръцете ми, и след няколко секунди изчезват.![]()
Какво може да е според вас? Висящ лагер? Гумени карета? Някой тампон да ми прави мизерии? Не мисля че е дисбаланс на гумите, защото не се засилва с увеличаване на скоростта...???![]()
Благодаря ви
Прегледайте предните амортисьори.
- whitewidow!
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 316i
карданната свръзка
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Като нищо да излезе някоя буза на нукоя гума. Ако не отиди ва един оглед в сервиз.
- TheRedOne
- Потребител
-
- Кара: Комбита
- Мечтае да кара: Голе-е-еми комбита
- Детайли за колата: E46 330xi Touring
k-hristov написа:M17cH написа:Здравейте колеги, днес се прибирам от Пловдив и на магстралата ми се случи нещо много странно. Купето ми, сякаш отпред повече, вибрираше напълно произволно.
Изразяваше се в пулсации които се появяваха и изчезваха от самосебе си, примерно карам със 120км/ч гладък път, и колата започва да се тресе сякаш нагоре надолу, усеща се и във волана, но не вибрации на въртене ами просто трепери в ръцете ми, и след няколко секунди изчезват.![]()
Какво може да е според вас? Висящ лагер? Гумени карета? Някой тампон да ми прави мизерии? Не мисля че е дисбаланс на гумите, защото не се засилва с увеличаване на скоростта...???![]()
Благодаря ви
Прегледайте предните амортисьори.
След като ми изпусна предния ляв амортисьор се получаваше абсолютно същото. Освен това, най-вероятно имаш и разбити шарнири, поне при мен беше така. Известно успокоение на тресенето се получава при леко натискане на спирачката. Измамно е впечатлението, че пътя е гладък, съществуват леки и плавни неравнини, които карат колелото да трепти и да влиза в резонанс заради неработещия амортисьор. Ако неравността или дупката е само една, този ефект го няма. След известно количество километри ще забележиш, че скоростта, при която започва това тресене спада. При мен за около 1000км слезе от 120 до 60-70км.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
whitewidow! написа:карданната свръзка
Тя тресе отпред, и е непостоянна вибрация.Вибрация от карето на кардана, или от балон, както предположи колегата под тебе, се усещат постоянно.
Благодаря ви за отговорите колеги!
Не мисля, че е амортисьор, Конита са, и не ми изглеждат изпуснали, натискам пускам... колата не се люлее...
С натискане на спирачката вибрациите не се променяха, нямам никакви луфтове във волана или като минавам през някоя бабуна/дупка не тропа и хлопа. Последно като колата беше на подемник, бях охледал всички тампони по предницат, поне за външни белези, че са за смяна, но бяха наред, ест. положението ще е много зле ако се стигне да мога да видя че някой тампон е за смяна
Най-вероятно ще сменям гуменото каре м/у кардана и скоростте, за всеки случай.
Днес установих нещо, но не ми се струва, че е само то. Баща ми забравил да ми каже че скъсал главата на един от болтовете на предна дясна гума. Демек съм карал с 4 болта и са били пред очите ми и не съм забелязал
, както и да е, ако е дебалансирано колелото, то няма ли да трепери постоянно, а не на импулси...? Липсва само главата, колко грама да е ?!
Не мисля, че е амортисьор, Конита са, и не ми изглеждат изпуснали, натискам пускам... колата не се люлее...
С натискане на спирачката вибрациите не се променяха, нямам никакви луфтове във волана или като минавам през някоя бабуна/дупка не тропа и хлопа. Последно като колата беше на подемник, бях охледал всички тампони по предницат, поне за външни белези, че са за смяна, но бяха наред, ест. положението ще е много зле ако се стигне да мога да видя че някой тампон е за смяна

Най-вероятно ще сменям гуменото каре м/у кардана и скоростте, за всеки случай.
Днес установих нещо, но не ми се струва, че е само то. Баща ми забравил да ми каже че скъсал главата на един от болтовете на предна дясна гума. Демек съм карал с 4 болта и са били пред очите ми и не съм забелязал

7 мнения
• Страница 1 от 1