Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
^ Да, това вече има логика. Започнах да хвърлям око на Е60 и затова питам.

- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39/525DA/03
Аз също хвърлям, ама не и на дизелаците. Те със сигурност са милионници и там всичко е консуматив - турбина, помпа и автомат. Инак такива, ги има по на 10 к със стандартните екстри.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
jorsenbmw написа:Проблема е именно в цената.Но не на тази на посочените обяви,а на колите на тези за които всяка посочена все е милионник или коруба.Много хора не осъзнават ,че Е60 вече е много стара кола и като визия и като поколение и е нормално цените да са такива след 12 години от излизането на модела.И като си спомнят те за колко са ги купили не им става приятно.Но това е реалността.
Аз разбирам тук всеки трети поне да си е взел колата от магазина на 0 или почти 0 километра,че да определя тази или онази само по снимка като кенеф и милионник.
Кола изгодно към момента на покупката може да се вземе в края на първата й година спрямо цената й като чисто нова или при излизането на фейслифта точно да вземеш високо ниво изпълнение от преди фейса.
При всички други положения си набутан,освен ако не ти изкарва пари по някакъв начин.
Истината е ,че Е60 вече си е вече доста стар кош ... то Ф10 си навъртя годинки та какво се чудиме . Милионници са и това си е .
Че някой от нас са ги взели на парите на Ф10 сега и са хвърлили по още толкова не променя факта за съжаление - пътя е начертан какво става с моделите/визирам е39 и е34/...
Излишно за мен е вече да се коментират километри - а състояние и как е "гледана" колата .
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
laviatan написа:jorsenbmw написа:Проблема е именно в цената.Но не на тази на посочените обяви,а на колите на тези за които всяка посочена все е милионник или коруба.Много хора не осъзнават ,че Е60 вече е много стара кола и като визия и като поколение и е нормално цените да са такива след 12 години от излизането на модела.И като си спомнят те за колко са ги купили не им става приятно.Но това е реалността.
Аз разбирам тук всеки трети поне да си е взел колата от магазина на 0 или почти 0 километра,че да определя тази или онази само по снимка като кенеф и милионник.
Кола изгодно към момента на покупката може да се вземе в края на първата й година спрямо цената й като чисто нова или при излизането на фейслифта точно да вземеш високо ниво изпълнение от преди фейса.
При всички други положения си набутан,освен ако не ти изкарва пари по някакъв начин.
Истината е ,че Е60 вече си е вече доста стар кош ... то Ф10 си навъртя годинки та какво се чудиме . Милионници са и това си е .
Че някой от нас са ги взели на парите на Ф10 сега и са хвърлили по още толкова не променя факта за съжаление - пътя е начертан какво става с моделите/визирам е39 и е34/...
Излишно за мен е вече да се коментират километри - а състояние и как е "гледана" колата .
Като цяло не се коментира милионите км, а това, че Е60 за 10 хил. лв не съществува в чужбина тоест просто е страшно заблудено дори и да си помисли човек, че ще купи такава тук и няма да се наложи да налее огромна сума пари само, за да я направи кола............. Не бъдете неразумни с избора на такава кола, това противно на твърденията не е Е39 и ако трябва да се прави нещо сериозно то ще е много скъпо.
Ето пример http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... ORT&noec=1
- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е60 М54
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8bty1w
Някой гледал ли я е? Знаете ли нещо повече за автомобила?
Active steering faulty дава. Друго не свети по таблото и монитора.
https://www.youtube.com/watch?v=DrtKnwis8LE
Точно като това на клипа от 32 секунда.
Active steering faulty дава. Друго не свети по таблото и монитора.
https://www.youtube.com/watch?v=DrtKnwis8LE
Точно като това на клипа от 32 секунда.
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Цените в Италия,Германия,Холандия и Люксембург на една и съща кола са толкова различни и в повечето случаи нямат нищо общо със състоянието им.В последните две страни да имаш кола над 211 к.с. и над 2500 куб.см. ти струва около 3000 евро на година,да не говорим за първоначалната регистрация и разходи.Та няма как продавача да ти я даде тънко.изобщо не включвам в това число колите които българските автоджамбази взимат на ценови пакет за автовози.Не бъркайте цените ако отидете вие за една кола и ако отиде Бай Ганьо моторс ООД и купи 27 коли за обща цена 120 000 евро.Тогава за 10 000 лева можеш да си вземеш от него Е60 стига да е от последните му бройки за реализиране от тази партида автовози и да иска да си събере кешовицата.
Преди седмица на познат му намерихме комби 535 префейс 420 000 км със сменен двигател преди 5 години за 5100 евро от Ессен.М пакет и бля бля,знаете че комбитата са фул екстри.А и все по нарастващите страхове за рестрикции на дизелите посмъкнаха малко цените но след нова година ще си проличи има ли ефект и дали ще влязат наистина в сила.....
Актив стийринга може да свети и от току що разкачен и закачен акумулатор,иска си няколко завъртания на волана да си дойде в норма.
Преди седмица на познат му намерихме комби 535 префейс 420 000 км със сменен двигател преди 5 години за 5100 евро от Ессен.М пакет и бля бля,знаете че комбитата са фул екстри.А и все по нарастващите страхове за рестрикции на дизелите посмъкнаха малко цените но след нова година ще си проличи има ли ефект и дали ще влязат наистина в сила.....
Актив стийринга може да свети и от току що разкачен и закачен акумулатор,иска си няколко завъртания на волана да си дойде в норма.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
jorsenbmw написа:Цените в Италия,Германия,Холандия и Люксембург на една и съща кола са толкова различни и в повечето случаи нямат нищо общо със състоянието им.изобщо не включвам в това число колите които българските автоджамбази взимат на ценови пакет за автовози.Не бъркайте цените ако отидете вие за една кола и ако отиде Бай Ганьо моторс ООД и купи 27 коли за обща цена 120 000 евро.Тогава за 10 000 лева можеш да си вземеш от него Е60 стига да е от последните му бройки за реализиране от тази партида автовози и да иска да си събере кешовицата.
Ако можеше да се оправи само с няколко завъртания на волана, не мислиш ли че тези в автокъщатата не са го пробвали това!!! Айде стига глупости, едно Е60 бъде ли изпуснато от към подръжка, няма оправяне после или има ама няма да има смисъл от операциите!!! Свидетел съм вече на няколко подобни екземпляра на подобни цени и затова стоя много твърдо зад думите си!!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Просто аз като съм си махал акумулатора преди се е получавало така ако не включиш резервно захранване външно,но ако всичко е наред правиш две три кръгчета и волана се калибрира.
и не е нужно с нападателен тон да обсъждаме нещо,всеки има мнение и се случва да греши.
и не е нужно с нападателен тон да обсъждаме нещо,всеки има мнение и се случва да греши.
- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
Честно казано всичко е на късмет. Е46цата я взех в една тъмна зимна вечер, като щяхме да се бием с продавача още малко - Милен от автокъща БМВ и син. Всички ми казваха, че на тази цена няма как да бъде тази кола, пък вече 4 години си я карам и не съм имал кой знае какви проблеми по нея.
Така, че всичко е възможно. Може колата да е била пакетна цена, може да е пълен кош, но честно казано, след 13 коли зад гърба си това е61но ми се стори свежо. Боята е като нова може да е пребоядисвана, фаровете са като чисто нови, може да са полирани или със сменени стъкла, стоповете са като нови, може и те да са сменяни, салона е доста добре, волана е добре, копчетата са добре, но това са неща които може да са сменяни. Колата като запали малко играеха оборотите около 5 секунди и после нормализира работата, чувал съм, че това е симптом на дюза/дюзи, турбото започва да свисти и се чува ясно и отчетливо как товари и разтоварва още от 1600-1700 оборота. Това нормално ли е?
Така, че всичко е възможно. Може колата да е била пакетна цена, може да е пълен кош, но честно казано, след 13 коли зад гърба си това е61но ми се стори свежо. Боята е като нова може да е пребоядисвана, фаровете са като чисто нови, може да са полирани или със сменени стъкла, стоповете са като нови, може и те да са сменяни, салона е доста добре, волана е добре, копчетата са добре, но това са неща които може да са сменяни. Колата като запали малко играеха оборотите около 5 секунди и после нормализира работата, чувал съм, че това е симптом на дюза/дюзи, турбото започва да свисти и се чува ясно и отчетливо как товари и разтоварва още от 1600-1700 оборота. Това нормално ли е?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
Нарочно качих снимка на е46цата, защото изглеждаше горе долу така и в момента на покупката, нямаше фолио, ейнджъли, ксенон, мултиволан, парктроник, но всичко друго от снимката си беше там. Хиххиих
Цената не е показател за мен, годината също не е показател за мен, състоянието и евентуалните ремонти - виж там е друга бира.
Ще съм благодарен ако се включите по темата с мнения и съвети относно е61цата, по-горе.
Защото в понеделник ще ходя да я гледам доста сериозно с цел евентуална покупка. Даже и цената обсъдихме днес в автокъщата.
На какво да наблегна? За какво да внимавам?
Съмнява ме проблема на волана да е от датчика за ъгъла на завиване.
П.С. Колата няма хубав акумулатор. Запали на зарядно
Цената не е показател за мен, годината също не е показател за мен, състоянието и евентуалните ремонти - виж там е друга бира.
Ще съм благодарен ако се включите по темата с мнения и съвети относно е61цата, по-горе.
Защото в понеделник ще ходя да я гледам доста сериозно с цел евентуална покупка. Даже и цената обсъдихме днес в автокъщата.
На какво да наблегна? За какво да внимавам?
Съмнява ме проблема на волана да е от датчика за ъгъла на завиване.
П.С. Колата няма хубав акумулатор. Запали на зарядно
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Колеги,някой знае ли тази кола и да сподели нещо - по ВИН ми е ясно какво има и няма
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8bumk0
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8bumk0
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
stuci_ir написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11418045455552414&slink=8bty1w

Извинявам се не се сдържах. Все по-зле става работата...
Only dead fish follow the stream...
- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
MadChicken написа:stuci_ir написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11418045455552414&slink=8bty1w
![]()
Извинявам се не се сдържах. Все по-зле става работата...
Поясни! Какво имаш впредвид?
- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
Cinder написа:Що бе, тая има и тунингИ е въртяла само по 10,000км на година
![]()
![]()
Тунинга е едно на ръка, на едни им харесва, на други не. На мен ми допада като изпълнение. Поне в тези цветове. Относно км даже не съм я и гледал на колко е. От теб разбрах че е на малко км.
Има ли смисъл да обсъждаме км. За всички е ясно, че най вероятно е над 300к км.
Други адекватни и полезни мнения ще изкажете ли "КОЛЕГИ"