Подгряването на седалките работи когато си иска. РАЗРЕШЕНО!
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Airdust
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 530D
- Мечтае да кара: Тротинетка Lime
Подгряването на седалките работи когато си иска. РАЗРЕШЕНО!
Здравейт, колеги.
Имам проблем с подгрева на седалките. Когато запаля колата и натисна копчето за подгряване, индикатора светва но седалките не се подгряват. Някой път се включва моментално, друг път след като колата поработи известно време. Индикацията на таблото свети, но не се усеща на седалките. Някаква идея?
Имам проблем с подгрева на седалките. Когато запаля колата и натисна копчето за подгряване, индикатора светва но седалките не се подгряват. Някой път се включва моментално, друг път след като колата поработи известно време. Индикацията на таблото свети, но не се усеща на седалките. Някаква идея?
Последна промяна Airdust на 10 Яну 2015, 21:15, променена общо 1 път
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Подгряването на седалките работи когато си иска.
И моите реагират различно - вероятно има връзка с външната температура и тази в купето. Щом работят, нямаш проблем 

Never mistake motion for action...
- Airdust
- младши ентусиаст
-
Leon написа:И моите реагират различно - вероятно има връзка с външната температура и тази в купето. Щом работят, нямаш проблем
Да споделя още две неща, колата изкарва някаква грешка на алтернатора, не успях обаче да разбера каква точно е. Другото нещо е, че при слаб акумулатор не палел подгрева, не знам дали е вярно обаче.
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Дано не ви разочаровам, но при мен като пусна подгрева работят на изпържване, без значение от времето. Или моите са бъгнати, или вашите, или просто работят по различен начин
Следва да вметна, че по VIN си имам подгрев на седалките, но нямам индикация на таблото, както пише колегата.
Да не сте много леки и колите ви да мислят, че шофьорската седалка е празна и да пести ток 

Следва да вметна, че по VIN си имам подгрев на седалките, но нямам индикация на таблото, както пише колегата.

- Airdust
- младши ентусиаст
-
sapio написа:Дано не ви разочаровам, но при мен като пусна подгрева работят на изпържване, без значение от времето. Или моите са бъгнати, или вашите, или просто работят по различен начин![]()
Да не сте много леки и колите ви да мислят, че шофьорската седалка е празна и да пести ток
Сега ме караш да вкарам 30 кюфтета днес за да се пуска подгрева ли

Шегата на страна, колата зарежда на 14 и малко волта.
Според мен има някакъв софтуерен проблем с тая ми ти екстра.
- krasimo
- Потребител
-
- Кара: Х5,Е класа
По скоро е свързано с волтажа на акумулатора и консумацията на ток в момента.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- sapio
- младши ентусиаст
-
Airdust написа: Колата изкарва някаква грешка на алтернатора, не успях обаче да разбера каква точно е. Другото нещо е, че при слаб акумулатор не палел подгрева, не знам дали е вярно обаче.
Това мнение още не се е било визуализирало, когато съм писал. Покажи грешката за алтернатора, ако не можеш да се ориентираш какво означава. Седалките са си консуматор и вероятността да имат връзка с посочената грешка е голяма. Ако започне да пада и акумулатора, ще започне да записва всевъзможни грешки, да излизат индикации и т.н.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
sapio написа:Airdust написа: Колата изкарва някаква грешка на алтернатора, не успях обаче да разбера каква точно е. Другото нещо е, че при слаб акумулатор не палел подгрева, не знам дали е вярно обаче.
Това мнение още не се е било визуализирало, когато съм писал. Покажи грешката за алтернатора, ако не можеш да се ориентираш какво означава. Седалките са си консуматор и вероятността да имат връзка с посочената грешка е голяма. Ако започне да пада и акумулатора, ще започне да записва всевъзможни грешки, да излизат индикации и т.н.
Абсолютно. Има ли проблем с тока, седалките са само началото.
Never mistake motion for action...
- Airdust
- младши ентусиаст
-
Leon написа:sapio написа:Airdust написа: Колата изкарва някаква грешка на алтернатора, не успях обаче да разбера каква точно е. Другото нещо е, че при слаб акумулатор не палел подгрева, не знам дали е вярно обаче.
Абсолютно. Има ли проблем с тока, седалките са само началото.
Нямам INPA иначе още срга ще кажа, ще проверя дали момчето пази логовете от последния път и ще кажа, каква е грешката.
Купих си ELM Bluetooth и пробвах да кача BMWhat но версията, която намерих ми изписва, че е твърде страра.
- sapio
- младши ентусиаст
-
Пробавай с Torque - има го в гугъл плей. Версията Pro може да си я свалиш от нета, защото е платена.
или obd car doctor (аз я предпочитам)
Каква е тази индикация на таблото, че ползвате подгрев на седалките ?
- Airdust
- младши ентусиаст
-
nikolae написа:или obd car doctor (аз я предпочитам)
Грешката е моя, индикация на таблото няма, има индикация на централния панел където фактически е копчето за подгрева.
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
При мен подгрява и без да има човек на седалката, пробвсл съм с пасажерската седалка. А шофьорската даже няма сензори май, там винаги се предполага, че седи някой. Но е възможно да е зами ал акумулатор.
- Airdust
- младши ентусиаст
-
Колата още се обслужва, ще разбера след няколко дни, какво точно се случва като я покарам и ще кажа.
- sapio
- младши ентусиаст
-
expl0de написа:При мен подгрява и без да има човек на седалката, пробвсл съм с пасажерската седалка.
Те подгряват винаги. Това по-горе, че може да не хваща човека, съм го писал на шега

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2