Колан Кантар Грешка ???
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Neron The Wolf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds end e90 320 163hp
Колан Кантар Грешка ???
На предна дястна седалка колана трябва постоянно да е закачен иначе сигнализира все едно има пътник... луда работа... ,а отскоро на таблото ми светна и идикатора за непоставен колан и не работещ аербек .Дайте съвет какво трябва да сменям и правя.Благодаря предварително Банда 

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Колан Кантар Грешка ???
Има няколко варианта ,единия е да си купиш нови въпросните елементи -кантар на дясната седалка и друго каквото дава като грешка,другия е да си ги търсиш втора ръка и не на последно място е да се забранят софтуерно.
- Neyko
- Потребител
-
- Кара: е90
В магазините за авто аксесоари продават само закопчалките на колана(не са скъпи).Купуваш и си решаваш проблема

Снимката е примерна и тук закопчалките са доста обемисти - има много по тънки

Снимката е примерна и тук закопчалките са доста обемисти - има много по тънки

- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
Някой е натиснал с коляно седалката на пътника и е прекъснал пистите на кантара в седалката. Трябва да се смени самия кантар - доста трудна процедура е - отваря се задната кора и се откача самата тапицерия на седалката.
Иначе имам един кантар, който си пазя от стар салон за всеки случай, ако моя се прецака.
Потърси дали няма вариант с кодиране да се изгасят лампите, но трябва да знаеш, че въздушните възглавници при пътника няма да се отворят в случай на злопоука ако не смениш кантара.
Успех
Иначе имам един кантар, който си пазя от стар салон за всеки случай, ако моя се прецака.
Потърси дали няма вариант с кодиране да се изгасят лампите, но трябва да знаеш, че въздушните възглавници при пътника няма да се отворят в случай на злопоука ако не смениш кантара.
Успех
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
yordan_ichev написа:Някой е натиснал с коляно седалката на пътника и е прекъснал пистите на кантара в седалката. Трябва да се смени самия кантар - доста трудна процедура е - отваря се задната кора и се откача самата тапицерия на седалката.
Успех
Точно така, не работи ли кантара не отчита че има някои там и при инцидент не отваря аербега

- Neron The Wolf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds end e90 320 163hp
Оправих го..имаше окислени букси на кантара сега е чук 

- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
Ще си позволя да ползвам темата за 2 неща.
1.На няколко места по-горе се твърди, че ако "няма" човек на пасажерската - НЕ СЕ ОТВАРЯ еърбага.....
като твърдите това - сигурни ли сте или така си мислите??? Аз имам нагледен пример - видях как сам човек - отвори всичките 10 еърбага... без пасажер...
Ако някой е сигурен, че НЕ СЕ ОТВАРЯ - да каже на каква база има подобно твърдение.
2. При мен има следния проблем с възглавницата: Когато седна и запаля - грешки нямам на възглавниците... Когато обаче седнепасажера, възглавницата писва и коланите светват за постоянно... Налага се да изгася и да запаля отново (със седнал вече пасажер). След това колкото и да карам - проблеми няма всичко е ОК... Проблема е само когато имаме слизане и качване... Някой има ли идея къде да барам за да избегна досадното спиране и рестартиране???, ама ми е нужен тарикатски отговор... за което изказвам предварителна благодарност!!!
1.На няколко места по-горе се твърди, че ако "няма" човек на пасажерската - НЕ СЕ ОТВАРЯ еърбага.....
като твърдите това - сигурни ли сте или така си мислите??? Аз имам нагледен пример - видях как сам човек - отвори всичките 10 еърбага... без пасажер...
Ако някой е сигурен, че НЕ СЕ ОТВАРЯ - да каже на каква база има подобно твърдение.
2. При мен има следния проблем с възглавницата: Когато седна и запаля - грешки нямам на възглавниците... Когато обаче седнепасажера, възглавницата писва и коланите светват за постоянно... Налага се да изгася и да запаля отново (със седнал вече пасажер). След това колкото и да карам - проблеми няма всичко е ОК... Проблема е само когато имаме слизане и качване... Някой има ли идея къде да барам за да избегна досадното спиране и рестартиране???, ама ми е нужен тарикатски отговор... за което изказвам предварителна благодарност!!!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
90e90e написа:Ще си позволя да ползвам темата за 2 неща.
Всичко зависи от засегнатите сензори и силата на удара. А колкото до твоя проблем ,щом си мераклия си смени ''престилката/кантара'' на дясната седалка.
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
Atsalov написа:Всичко зависи от засегнатите сензори и силата на удара.
Да, ама ако "няма" пасажер, ще се отвори ли еърбага или няма да се отвори, при положение, че удара е достатъчно силен???
п.п.Удара на който се оказах пряк свидетел без да искам беше с около 130-140км. Автомобила се превъртя 6-7 пъти през таван. Вътре нямаше пасажери. И всички възглавници бяха отворени...
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- morto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d SE E90
Да се включа и аз с моя вече решен проблем. При мен положението беше следното, когато няма пасажер няма лампи няма проблем, след сядане се появаваше индикация за непоставен колан. При закачане на колана изчваше индикацията понякога не... след около година задължително след сядане на пасажерското място започна да ми излиза грешка за аирбег на пасажера - следователно че не е активен. С изненада открих че кантара на пасажера е кодиран вече на nicht_activ, явно е сдал багажа отдавна, а как разбираше че има човек на седалката остава мистерия за мен. Намерих тема http://www.e90post.com/forums/showthread.php?s=705c819fa8a1ed00d940b007276490ed&t=583819 по темата в 90пост и направих следните промени в модула

от тогава няма лампи и в темата се твърди, че когато кантара на пасажера е деактривиран всички аирбеци са активни.
от тогава няма лампи и в темата се твърди, че когато кантара на пасажера е деактривиран всички аирбеци са активни.
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
90e90e написа:Atsalov написа:Всичко зависи от засегнатите сензори и силата на удара.
Да, ама ако "няма" пасажер, ще се отвори ли еърбага или няма да се отвори, при положение, че удара е достатъчно силен???
п.п.Удара на който се оказах пряк свидетел без да искам беше с около 130-140км. Автомобила се превъртя 6-7 пъти през таван. Вътре нямаше пасажери. И всички възглавници бяха отворени...
мой пример- (само че беше с Е46) - бях на 1-ва, значи много ниска скорост. Правех маневра. чух спирачки и докато се обърна... един с едно рено ме чукна в задна дясна гума. удара не беше силен- нямах нищо огънато откъм ламарини, нито джантата- вътре окачването беше мръднало. Колата ми занесе с 1-метър на ляво- това е... ОБАЧЕ: възглавниците на- двете десни врати, тази пред пасажера и завесите от дясната страна се отвориха. Бях сам в колата, нямаше пасажери и силата на удара не беше голяма нито пък скоростта.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ако е изключен кантара софтуерно ще се задейства всичко. Но ако има проблем и свети бега едва ли.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk

12 мнения
• Страница 1 от 1