Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- WucciaN
- Потребител
-
- Кара: 318 TDS
- Мечтае да кара: Plovdivskoto E36 deto ne preli4a na E36
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
Atsalov написа:WucciaN ти някакво по-специално внимание ли търсиш? Колегите са били достатъчно изчерпателни в отговорите си.Ако нещо не си разбрал прочети цялата тема до край и ако пак нямаш яснота задай въпроса отново,а не така заповедно.
п.п. Ако не ти е ясно,големите букви значат ''викане/крещене"
Вобше не е било заповедническо. Пък кокото до колегите не видях нищо конкретно по-моето питане
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
WucciaN написа:Atsalov написа:WucciaN ти някакво по-специално внимание ли търсиш? Колегите са били достатъчно изчерпателни в отговорите си.Ако нещо не си разбрал прочети цялата тема до край и ако пак нямаш яснота задай въпроса отново,а не така заповедно.
п.п. Ако не ти е ясно,големите букви значат ''викане/крещене"
Вобше не е било заповедническо. Пък кокото до колегите не видях нищо конкретно по-моето питане
Колега чети както ти е казал колегата и ще получиш отговор на всичко което те интересува
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- DonTodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 3.0D & AUDI A6 3.0 TDI
- Мечтае да кара: M5
Колеги днес закачах колата на диагностика и пишеше че филтъра за твърди частици не е регенерирал от последните 26500км.Също така пишеше,че регенерацията не е активна.Направихме я активна.Сега какво да очаквам и какво се усеща като регенерира ?
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
DonTodi написа:Колеги днес закачах колата на диагностика и пишеше че филтъра за твърди частици не е регенерирал от последните 26500км.Също така пишеше,че регенерацията не е активна.Направихме я активна.Сега какво да очаквам и какво се усеща като регенерира ?
Сега трябва да имаш минимум 10-15 литра гориво, излизаш на магистралата, поддържаш 120 за повече време и ако всичко ти е нормално, трябва да регенерира.
Но задължително термостатите ти трябва да са изрядни и в скритото меню да видиш температурата да е ок.
P.S. може да използваш добавка за гориво (за почистване на DPF), която допълнително повишава температурата на изгорелите газове и спомага за изгарянето на частиците във филтъра.
- DonTodi
- кандидат ентусиаст
-
datchko написа:DonTodi написа:Колеги днес закачах колата на диагностика и пишеше че филтъра за твърди частици не е регенерирал от последните 26500км.Също така пишеше,че регенерацията не е активна.Направихме я активна.Сега какво да очаквам и какво се усеща като регенерира ?
Сега трябва да имаш минимум 10-15 литра гориво, излизаш на магистралата, поддържаш 120 за повече време и ако всичко ти е нормално, трябва да регенерира.
Но задължително термостатите ти трябва да са изрядни и в скритото меню да видиш температурата да е ок.
P.S. може да използваш добавка за гориво (за почистване на DPF), която допълнително повишава температурата на изгорелите газове и спомага за изгарянето на частиците във филтъра.
Имам 90 литра гориво в момента.Температурата е вадя от скритото меню и е както трябва.Ще пробвам по околовръстното на града защото най-близката магистрала ми е за София.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
DonTodi написа:Колеги днес закачах колата на диагностика и пишеше че филтъра за твърди частици не е регенерирал от последните 26500км.Също така пишеше,че регенерацията не е активна.Направихме я активна.Сега какво да очаквам и какво се усеща като регенерира ?
Колега ако сте го гледали в DIS или Rheingold имай предвидв, че показва разстоянието в метри ако не е регенерирала 26000 км може направо да го хвърлиш тоя дпф
- krispd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60,530d 04'
- Мечтае да кара: Eleanor
- Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7
1. Дали са оригинални,любимите ми за е6х са,но цената е 
http://olx.bg/18bmw-style-128-8-5j-9-5j ... -i62311910
2. И да ви питам,колеги тежък ли е филма със смяна на цвета салона ,че сега съм с бежов и плат и ми се въртят едни идеи за кафява кожа и махагона и всичко останало бежаво да е в черно? За махагона и нещата по интериора си мисля за PlastiDip,ама тавана и подът ,и отстрани това,на което се държи прозореца колоните ,там е филмът..

http://olx.bg/18bmw-style-128-8-5j-9-5j ... -i62311910
2. И да ви питам,колеги тежък ли е филма със смяна на цвета салона ,че сега съм с бежов и плат и ми се въртят едни идеи за кафява кожа и махагона и всичко останало бежаво да е в черно? За махагона и нещата по интериора си мисля за PlastiDip,ама тавана и подът ,и отстрани това,на което се държи прозореца колоните ,там е филмът..

Work hard in silence,let success make the noise.
- DonTodi
- кандидат ентусиаст
-
Taruno написа:DonTodi написа:Колеги днес закачах колата на диагностика и пишеше че филтъра за твърди частици не е регенерирал от последните 26500км.Също така пишеше,че регенерацията не е активна.Направихме я активна.Сега какво да очаквам и какво се усеща като регенерира ?
Колега ако сте го гледали в DIS или Rheingold имай предвидв, че показва разстоянието в метри ако не е регенерирала 26000 км може направо да го хвърлиш тоя дпф
Мисля че с DIS е гледаше.Колата върви перфектно,ауспуха е бял и като сложа ръката си духа супер.
- DonTodi
- кандидат ентусиаст
-
Taruno прав си защото сега като се замислих там пишеше m . Значи е в метри.Последно преди 2600 е регенерирал.Дано сега като сме му задали да е активна регенерацията не сме объркали нещо но се съмнявам.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Спокойно, просто си направил една преждевременна. Стандартно е на около 800-1200 км за регенерация като почне да се задръства пада от 400-600, а като е пълен с пепел(която не може да регенерира) пробва на 200-300
- DonTodi
- кандидат ентусиаст
-
Taruno написа:Спокойно, просто си направил една преждевременна. Стандартно е на около 800-1200 км за регенерация като почне да се задръства пада от 400-600, а като е пълен с пепел(която не може да регенерира) пробва на 200-300
Дефакто ми е регенерирал преди 260 км.Трябва да го закача пак след 500 600 км за да разбера през какъв интервал регенерира.Пак казвам никога не сам чувал шум или да видя дим.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Дим не се вижда и ауспуха не се зацапва, това са градски легенди, единственото, по което се познава е малко по-ръмжащ звук от двигателя и моментния разход скача, един цикъл отнема от 5-6 минуте до към 25, колата си преценява. Пример днес ходих до София по магистралата разхода скочи от 5,8 на 6.4 за 5-10 минути и оборотите се покачиха, вчера ми даваше 950 км от последна регенерация, а като се прибрах даваше 242 оест регенерацията е станала още като съм излязъл от Пловдив.
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Ззравейте. Имам проблем с IBS датчика на акомулатора. Нов знаете колко струва абсурд е за това нещо да дам 500 лева. Намерих на старо за 200 лева. Обаче се чудя дали изобщо има смисъл от него, хора ми казват че няма и дава само проблеми и че откачането му не води до нищо след себе си и няма смисъл изобщо от него. Това така ли е и мога ли да го махна дали от това ще стане нещо? Благодаря!
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
todorSTY написа:Ззравейте. Имам проблем с IBS датчика на акомулатора. Нов знаете колко струва абсурд е за това нещо да дам 500 лева. Намерих на старо за 200 лева. Обаче се чудя дали изобщо има смисъл от него, хора ми казват че няма и дава само проблеми и че откачането му не води до нищо след себе си и няма смисъл изобщо от него. Това така ли е и мога ли да го махна дали от това ще стане нещо? Благодаря!
Номенклатурен номер : 12427603567
Описание : КАБЕЛ АКУМУЛАТОР- IBS
Ед.цена (с ДДС) : 302.04 BGN
Има наличност
При положение, че е 300лв нов...

IBS сензора служи за интелигентно зареждане/разреждане на акумулатора. Можеш да караш и без него, просто вероятно ще ти скъси малко живота на акумулатора (като хвърля боба, казва че ще го скъси с 1 година

Последна промяна Cinder на 11 Дек 2014, 10:40, променена общо 1 път

- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
То въпросът е има ли смисъл от него? Не че не мога да ги прежаля 300 лева ама ако мога да мина без тях добре дошло.