Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Re: Разход на нашите автомобили
До сега винаги съм ползвал добавка на Бардал, но днес реших да не сипя добавка и да пробвам само от колонка. Очевидно разхода ми се завиши поне с половин литър по един и същ маршрут с идентично каране. Явно добавката върши работа.
Да не звучи като реклама да споделя.
Хасково-Истанбул с добавка около 8,2 с големи задръствания, но днес по същия маршрут 8,8 без добавка. Пълно-пълно тествам винаги.
Да не звучи като реклама да споделя.
Хасково-Истанбул с добавка около 8,2 с големи задръствания, но днес по същия маршрут 8,8 без добавка. Пълно-пълно тествам винаги.
Еми то излиза май по-скъпо с добавката по груби сметки.
Последна промяна memorex на 08 Дек 2014, 22:08, променена общо 1 път

Предотвратява повреждането на клапаните и леглата. Отстранява тракането и самозапалването. Отстранява водата, съдържаща се в горивото. Намалява разхода на гориво. Предпазва и поддържа чисти инжекторите и помпата. Намалява изпускания пушек.
Аз последно слагах CASTROL TDA и май наистина ми даваше по-добър разход, а и шишето е за няколко резервоара

Напълно съм съгласен, просто майтап да става, пък и сигурно съм прав.Аз също не се стискам за добавки но за последно сложих преди 10000 км една и от тогава просто няма нужда да повтарям.Разбира се наливам само от скъпата нафта.Разход над 9/100 не ми е отчитал компа.И да има разминаване не е повече от половин литър.На дълъг път твърдо около 6/100 до 130 км/ч.Последниге 500 км смесено 7.9/100 .530д-275 к.с.
Много спокойно ги караш тези почти 300 кончета
Аз под 7 извънградско трудно докарвам с 525 220кс

- hol1gans
- младши ентусиаст
-
Добре обаче ставаше дума за добавка на бардал, който е за 1000литра дизел на цена 35лв опаковката.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
memorex написа:Напълно съм съгласен, просто майтап да става, пък и сигурно съм прав.Аз също не се стискам за добавки но за последно сложих преди 10000 км една и от тогава просто няма нужда да повтарям.Разбира се наливам само от скъпата нафта.Разход над 9/100 не ми е отчитал компа.И да има разминаване не е повече от половин литър.На дълъг път твърдо около 6/100 до 130 км/ч.Последниге 500 км смесено 7.9/100 .530д-275 к.с.
И мойта е същата и дава същия разход. Само дето не знам точно колко кончета е, но със сигурност е над стоковите 235
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Колега ,
тази вълшебна добавка ще ми свали ли разхода в София ?
Задръстванията са малко по-леки от Истанбулските .........
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
стенляка написа:Колега ,
Да задръстванията да доста доста по леки. Ми пробвай и сподели де дали ти е свалил разхода. Като гледаш аз за градско не съм говорил, защото е много относително.
Заради такива като теб вече не пиша много много в форума, ето придобиваш някакъв опит и го споделяш и накрая се е*ават с теб. Но като ти гледам мнениета ти, повечето са в темата за разхода и ми стана ясно защо си се вманячил.......
Да задръстванията да доста доста по леки. Ми пробвай и сподели де дали ти е свалил разхода. Като гледаш аз за градско не съм говорил, защото е много относително.
Заради такива като теб вече не пиша много много в форума, ето придобиваш някакъв опит и го споделяш и накрая се е*ават с теб. Но като ти гледам мнениета ти, повечето са в темата за разхода и ми стана ясно защо си се вманячил.......
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
На мен не ми стана ясно нито какво искаш да кажеш , нито каква е тази добавка .Само разбрах фирмата производител .
Та не разбрах и какво да пробвам ......но пък няма да има какво да споделя , респективно и няма как да се е*ават с мен

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
На мен не ми стана ясно нито какво искаш да кажеш , нито каква е тази добавка .Само разбрах фирмата производител .
Та не разбрах и какво да пробвам ......но пък няма да има какво да споделя , респективно и няма как да се е*ават с мен

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Да попитам някой смятал ли си е разхода със скритите менюта , където можеш да видиш колко литра ти остават и като ги разделиш на Range(оставащите километри с горивото) се получава доста приятен разход , аз днеска постигнах 10/100 градско ... реално по борд комп, ми дава средния 15.5 , което е абсолютно нормално имайки предвид , че вися по 3-4-5 мин сутрин да чакам да загрее колата и по 2-3 да изстине след яко жобки
, та реално колата е изгоряла 15.5 това е така, защото въпреки работата на място нафтата си върви ... но реално, гори 10/100 това е като се изключат чаканията като идиот на 1 място.. Не искам да твърдя , че това е правилно просто казвам , който иска да види колко му гори колата докато се кара , а не с всичките му седенете на 1 място всяка сутрин.
Поздрави.

Поздрави.
Не става ясно какво точно искаш да кажеш че си открил.Между скрито и явно на дисплея няма как да има разлика , нали компютъра е един.Оставащите километри варират в зависимост от средния разход , който пък няма как да не включва и престоя и т.н.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
memorex написа:Не става ясно какво точно искаш да кажеш че си открил.Между скрито и явно на дисплея няма как да има разлика , нали компютъра е един.Оставащите километри варират в зависимост от средния разход , който пък няма как да не включва и престоя и т.н.
Оставащите се изчисляват на база разхода за последните 30 км.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Не знам как ги постигате тия разходи, след като я купих и смених всичко, включително и мотора е ревизиран. Разход пот 13.5 градско за 535D E61 ... ми се вижда невъзможен, при сегашните температури и задръствания. Да не кажа, че извънградско под 8 пак си е мираж. Предполагам, че липсата на ДПФ и може би не направените настройки на колата, също оказват голямо влияние но, това ще се разбере скоро.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Постигат ги, колега, като карат със 100 по магистралата с часове. Познавам десетки такива хора...
Веднъж се возих с един такъв до Банско, той караше по-бавно, отколкото аз карам в София, полудях.
Икономията е майка на мизерията!
Веднъж се возих с един такъв до Банско, той караше по-бавно, отколкото аз карам в София, полудях.
Икономията е майка на мизерията!