Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Разход на нашите автомобили
[attachment=-1]uploadfromtaptalk1417014882866.jpg[/attachment] от Дупница до Перник. Купихме една кола и карахме с пътната помощ.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Много висок, ве, докторе! Да не сте я дърпали тая кола и да сте били забравили ръчната 

- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
adovet написа:[attachment=-1]uploadfromtaptalk1417014882866.jpg[/attachment] от Дупница до Перник. Купихме една кола и карахме с пътната помощ.
От Дупница до Перник са около 40км, иначе да, на магистрала с 85-90 и аз съм правил същия, особено когато ми се прецака заключващия механизъм на капачето на резервоара и ми изписа, че имам гориво за 60км, а на мен ми оставаха 90км до най-близкия сервиз

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
themoldestone написа:adovet написа:[attachment=-1]uploadfromtaptalk1417014882866.jpg[/attachment] от Дупница до Перник. Купихме една кола и карахме с пътната помощ.
От Дупница до Перник са около 40км, иначе да, на магистрала с 85-90 и аз съм правил същия, особено когато ми се прецака заключващия механизъм на капачето на резервоара и ми изписа, че имам гориво за 60км, а на мен ми оставаха 90км до най-близкия сервиз
40 са от центъра, а ние взехме колата една от първите борси. Снимах разхода като слязох от магистралата. Иначе после бързо отиде към 5.6 по Перник
Колеги, имам колата от една седмица и днес направих първото си по-дълго пътуване. Понеже тръгнах сутринта рано и ми се спеше забравих да зануля борда.
Затова го направих на връщане. Бургас - Стара Загора по магистралата във вятър и дъжд, карал съм през цялото време 120-130 км/ч, няколко пъти докъм 140. Разход по борд 6,8 л. После повъртях 10-тина км из Стара Загора с 1-2 кикдауна и отиде на 7,8 при прибирането в гаража. Добър ли е тоя разход? Колата е Е60 525д фейслифт, автомат. 

Перфектен разход !
По книжка го дават 6.4 ( абсолютно невъзможен според мен ) , така че ........
Виж какво ще ти даде в градски условия , аз в София никога не съм свалял под 13 !
По книжка го дават 6.4 ( абсолютно невъзможен според мен ) , така че ........
Виж какво ще ти даде в градски условия , аз в София никога не съм свалял под 13 !
6.4л/100км си е напълно възможен разход за 525 в извънградски условия. Разбира се с нормално каране, което сигурно малко хора имат нервите да го правят с такава кола. Градско е 11-12 спокойно.
И аз мисля, че е добър тоя разход. Но все пак трябва да се засече и на колонката. Със сигурност може още надолу, но наистина си трябват здрави нерви за това.
Иначе като взех колата занулих борда и после навъртях 40-50 километра градско в Стара Загора като съм си я понастъпвал и за този пробег ми показваше 8,8 преди днешното пътуване.
Според предишния собственик в София му е давала около 9,5-10.

Колата ми е в перфектно състояние , нови термостати и топлообменник .Чисти дюзи , ЕГР почистен .
На дълго с 130-140 км/ч дава 6.8 натоварена до дупка и с климатик .
Ако някой има магическа формула за сваляне на разхода в София под 12 , черпя каквото кажете !
Ако някой има магическа формула за сваляне на разхода в София под 12 , черпя каквото кажете !
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Само ако не я караш колега
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
"140км/ч с климатик и пълна до дупка" е напълно различно нещо от "по книжка"
Ако ти дава 6.8 при така посочените условия трябва да почерпиш, защото при 90км/ч, без климатик и сам трябва да ти дава 5.3л/100

Ако ти дава 6.8 при така посочените условия трябва да почерпиш, защото при 90км/ч, без климатик и сам трябва да ти дава 5.3л/100

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
стенляка написа:Колата ми е в перфектно състояние , нови термостати и топлообменник .Чисти дюзи , ЕГР почистен .
Първо ако си с 18ки забрави под 12, второ ако си на кикдаун на всеки светофар пак може да забравиш, за извънградския ти разход - това, което описваш е перфектно 6.8 на натоварена кола с климатик и магистрална скорост е супер.
Със 17-ки съм .
Карам изключително спокойно и когато е удачно използвам околовръстното .
Просто тези коли горят 13-14 на градско ( в София ) .Пробвал съм Максмоушън , никакъв ефект .
Карам изключително спокойно и когато е удачно използвам околовръстното .
Просто тези коли горят 13-14 на градско ( в София ) .Пробвал съм Максмоушън , никакъв ефект .
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
София (от бул. Цар Борис) - Благоевград - 8,7/100 - имаше поне 5 светофара, които ме хванаха, задръстване, поне 15-20 изпреварвания на кикдаун, по магистралата до 210км/ч, след това с 60км/ч преди Благоевград заради ремонтите. Гумите са зимни, 245/55/17. С две думи, никаква идея за пестене на гориво. Мисля, че разхода е доста приемлив, за кола 3.0л 4х4.

- themoldestone
- младши ентусиаст
-
Kолеги, не можем ли да измислим нещо с една табличка или документ на първата страница на темата. Ще ги разпределим моделите по години и ще попълваме маршрути, начин на каране, брой пътници, размер на гуми, климатик, среден разход. Ще бъде полезна за всеки, който иска да си направи справка за реалния разход на Е60, да провери дали автомобила му харчи нормално, или пък се чуди на кой двигател да се спре преди покупка. Към момента трябва да се проверяват 73 страници, за да може човек да добие някаква представа за разход.
Ето такъв документ ми се въртеше из главата – нацъках го за 10 мин:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
Лесно е човек да филтрира и да се ориентира.
*Ако има нужда от нови колонки - всеки може да ги добави, пък ако случайно някой изтрие списъка или нарочно нацъка глупости, ще го върна от бекъпите в гугъл.
Ето такъв документ ми се въртеше из главата – нацъках го за 10 мин:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
Лесно е човек да филтрира и да се ориентира.
*Ако има нужда от нови колонки - всеки може да ги добави, пък ако случайно някой изтрие списъка или нарочно нацъка глупости, ще го върна от бекъпите в гугъл.