не работещи ел. стъкла - въпрос..
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
не работещи ел. стъкла - въпрос..
Проблема е следния:
325 ТДС 94г. с две ел. стъкла , които спряха да работят изведнъж. Имам комфорт модул предполагам, тъй -като си ги вдигаше при заключване. Знам че има няколко теми, изчетох ги, но не ми стана ясно ,когато
има модул има ли го и това реле ( синьото ) под кората на волана или е само на коли без комфорт?
Да знам дали да проверявам първо там или няма смисъл да се разглобява под волана.
Всичко друго по колата си работи (ако има значение).
Моля някой от по- запознатите да помогне.
Благодаря!
325 ТДС 94г. с две ел. стъкла , които спряха да работят изведнъж. Имам комфорт модул предполагам, тъй -като си ги вдигаше при заключване. Знам че има няколко теми, изчетох ги, но не ми стана ясно ,когато
има модул има ли го и това реле ( синьото ) под кората на волана или е само на коли без комфорт?
Да знам дали да проверявам първо там или няма смисъл да се разглобява под волана.
Всичко друго по колата си работи (ако има значение).
Моля някой от по- запознатите да помогне.
Благодаря!
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М43
Re: не работещи ел. стъкла - въпрос..
Попринцип виж първо при бушоните трябва да имаш за стъклата, обикновенно той изгаря, ако си имал по-трудно вдигане напоследък на някое от стъклото и мисля че трябва да имаш бушон и за комфорт модула като цяло. Огледай ги тези двата и дори и да са здрави на пръв поглед ги подмени. Отпред при бушоните не би трябвало да имаш реле за стъклата
така, че виж под волана или под жабката. Ето и една хубава тема от колега от форума viewtopic.php?f=8&t=182110

- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Бушоните ги проверявах с мултицета както са в кутията - уж здрави.
Номер 14 е за ел. стъкла, 30А и той е здрав. За комфорт модул не намерих бушон. Знам я темата на методи ,
ама хич не ми се бърка в модула за сега..
. Мерси.
Проблема е РЕШЕН !
Бушон 14 ( 30А ) при замерване с мултицет както е в бушониерата показва , че е здрав. Да, ама не !
Реших да го извадя и измеря и - прекъснат. Смених и готово. Друг е въпроса защо е изгорял...
п.п. Така че, не стигнах до комфорт модула де..
( и по-добре ).
Номер 14 е за ел. стъкла, 30А и той е здрав. За комфорт модул не намерих бушон. Знам я темата на методи ,
ама хич не ми се бърка в модула за сега..

Проблема е РЕШЕН !
Бушон 14 ( 30А ) при замерване с мултицет както е в бушониерата показва , че е здрав. Да, ама не !
Реших да го извадя и измеря и - прекъснат. Смених и готово. Друг е въпроса защо е изгорял...
п.п. Така че, не стигнах до комфорт модула де..

- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
аз пък не мога да си отварям задните прозорци от конзолата, копчетата са сменени, релето е под волана и е запоявано..инче от копчетата на вратите няма проблем 

Здравейте,ще използвам темата на колегата !
При мен се получи същия проблем,днес спряха да работят ел.стъклата 2 бр,колата е 93г 318 седан,проверих релето под кората,копчетата и замерихме бушоните,всичко показва че е наред.Колегата по горе казва че при него се е оказал бушон номер 14 / 30А но при мене на тоя номер няма гнездо за бушон,моля някой ако може да ми каже кой е точно бушона за предните ел.стъкла (на кутията пише на италиански и нищо не мога да разбера) или има ли някакво реле освен синьото под кората ще съм много благодарен.
Благодаря.
При мен се получи същия проблем,днес спряха да работят ел.стъклата 2 бр,колата е 93г 318 седан,проверих релето под кората,копчетата и замерихме бушоните,всичко показва че е наред.Колегата по горе казва че при него се е оказал бушон номер 14 / 30А но при мене на тоя номер няма гнездо за бушон,моля някой ако може да ми каже кой е точно бушона за предните ел.стъкла (на кутията пише на италиански и нищо не мога да разбера) или има ли някакво реле освен синьото под кората ще съм много благодарен.
Благодаря.

Бушон 14 предни стъкла,
бушон 19 задни стъкла.
На вторият ред бушони са разположени и двата.
бушон 19 задни стъкла.
На вторият ред бушони са разположени и двата.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
Както писах по горе на мястото на номер 14 няма бушон и не може да се сложи

И още един въпрос,както казах колата е 318 93г ,с две ел.стъкла и няма комфорт модул...въпросът ми е имам ли отделен модул за ел.стъклата и къде се намира.
Благодаря.
Благодаря.

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
9 мнения
• Страница 1 от 1