Фарове
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Re: Фарове
Добре ако взема примерно тези от обявата която съм пуснал по-горе, не динамик, както и мойте не са динамик и предполагам тогава няма да ми трябва модул, само ще трябва букси, но сега ги гледам в realoem-a не мога да намеря само букси като отделна част да поръчам. Според вас по-добре ли е варянта да си купя динамик фарове и лаитмодул за тях и да се прекодира сигурно или само обикновенни феисови пак става и да мина малко по-евтино, защото за 900лв не вярвам да се намират динамик феисови и отлично състояние!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Trixster написа:rafa224 написа:Аз съм страшно доволен като сложих фейсовите фарове. Друг е въпроса, че са 2012 г. Лайт модула може и да не се сменя но буксите се пренареждат задължително. Друг е въпроса, че ако ти счупят фар, както стана при мен сега, застрахователя ти плаща по рама и си на минус.
За това монтажа в оторизиран сервиз и документ за до-застраховане. Щрак-щрак 2 снимки и си чист със застрахователите.
Няма значение дали монтажа е в оторизиран сервиз важно е до застраховането. Направил съм такова и е отбелязан тунинг, но от Армеец ми казаха, че това ми служи само за вдигане застрахователната стойност, която и без това си е висока, а при влизане в доверен сервиз ремонта и подмяната на частите става по рама. При мен всичко е от фейса 2011 г.- предна, задна броня, калници, фарове, стопове, контролер и т.н., така че ме устройва само завеждане по-експертна оценка, поне когато има смяна на детайл

- rafa224
- старши ентусиаст
-
Nukem написа:Добре ако взема примерно тези от обявата която съм пуснал по-горе, не динамик, както и мойте не са динамик и предполагам тогава няма да ми трябва модул, само ще трябва букси, но сега ги гледам в realoem-a не мога да намеря само букси като отделна част да поръчам. Според вас по-добре ли е варянта да си купя динамик фарове и лаитмодул за тях и да се прекодира сигурно или само обикновенни феисови пак става и да мина малко по-евтино, защото за 900лв не вярвам да се намират динамик феисови и отлично състояние!
Буксите са ти същите, поне при мен са същите, инсталацията е различна. Като сложих фейсовия фар ми работеше само мигача от него. Пренареждат се просто кабелите и се кодира. А може да стане и само с кодиране, но това трябва да кажат по-запознатите.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Ако може само с кодиране ще е супер, това значи че ако поръчам фаровете от линка само трябва да намеря някой, който знае как да ги кодира, без да сменям нищо друго.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Nukem написа:Ако може само с кодиране ще е супер, това значи че ако поръчам фаровете от линка само трябва да намеря някой, който знае как да ги кодира, без да сменям нищо друго.
Пиши на Галин (MadChicken). От него зная, че може без смяна на лайт модула, но дали може само с кодиране ще ти каже той. Аз не сменях лайт модула, но трябваше пренареждане на инсталацията. Старите ми фарове обаче не бяха ксенон.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
На Е60 буксите и на фаровете и на стоповете са различни за преди и фейслифта. Хубавото е че продават ретрофит кит с всичко необходимо за прехода, лошото е че за фаровете се подменят пин-овете (обувките) на кабелите и е малко хамалогия. Доста често обаче продавачите на фарове втора употреба ги дават заедно с къс кабел от оригиналната инсталация и става с презапояване или там кой както си ги прави снадките.
Лично аз като минавах на фейсови направих всичко по учебник с нови букси и накрайници, че като знам какви ампери ходят нататък ...
Лично аз като минавах на фейсови направих всичко по учебник с нови букси и накрайници, че като знам какви ампери ходят нататък ...
Only dead fish follow the stream...
- Tinaki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 Е70 3.0si
Колеги, има ли значение как ще бъде поставена крушката ( смисъл на ксенона има една жичка, от коя страна трябва да е)
- Tinaki
- кандидат ентусиаст
-
Не знам защо, при мене влизат различно крушките на единия жичката се пада отдолу а на другия фар жичката е настрани
и си мислех дали грешно ги слагам 

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
adovet написа:///M_Martin написа:Не забравяйте че ако сложите фейсови фарове ще е хубаво и фейсови стопове за да е както трябва и ако се сменят модулите и всичко да е ок цената излиза около 2500лв. което не е същото като 200-300лв. за рециклирането на старите фарове.защото рефлекторите може да са ок и т.н.
Стопове има за 300-400лв.+ фарове 900+ модул 150 + 50лв. = 1500лв. Като продаде старите за 700-800лв заедно със стоповете и всичко се връзва около 700лв. Караш кола с променена визия и доста по добри фарове, и повече екстри от към страна на лайт модула. В другия вариант даваш 200-300лв., известно време си без кола и си пак с не толкоз добри фарове.
Аз съм съгласен че конферсията от не фейс към фейс е много по-добра ама първо за 300-400лв. няма такива стопове както и фарове за 900лв. понеже или няма да стават като качество или въобще няма да се появят а за модулите няма смисъл да говорим за такива цени.
П.П.Моите са динамик драйв и няма как да ги продавам за 700-800лв. при никакви обстоятелства освен ако не стоят 1 година в olx

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
///M_Martin написа:adovet написа:///M_Martin написа:Не забравяйте че ако сложите фейсови фарове ще е хубаво и фейсови стопове за да е както трябва и ако се сменят модулите и всичко да е ок цената излиза около 2500лв. което не е същото като 200-300лв. за рециклирането на старите фарове.защото рефлекторите може да са ок и т.н.
Стопове има за 300-400лв.+ фарове 900+ модул 150 + 50лв. = 1500лв. Като продаде старите за 700-800лв заедно със стоповете и всичко се връзва около 700лв. Караш кола с променена визия и доста по добри фарове, и повече екстри от към страна на лайт модула. В другия вариант даваш 200-300лв., известно време си без кола и си пак с не толкоз добри фарове.
Аз съм съгласен че конферсията от не фейс към фейс е много по-добра ама първо за 300-400лв. няма такива стопове както и фарове за 900лв. понеже или няма да стават като качество или въобще няма да се появят а за модулите няма смисъл да говорим за такива цени.
П.П.Моите са динамик драйв и няма как да ги продавам за 700-800лв. при никакви обстоятелства освен ако не стоят 1 година в olx
Колега изпадат доста оферти - просто трябва да следиш повече.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL

В крайна сметка всеки сам си решава кой вариянт е най-удачен за него.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
///M_Martin написа::yes: Разбрах те но идеята ми беше че самият кит ако така можем да го кажем фейс фарове и стопове+ модули не е особенно евтин и ако решиш просто да си го купиш и да си го монтираш на колата,без да броим да дебнеш нон стоп какво ще излезе и ако въобще излезе.
В крайна сметка всеки сам си решава кой вариянт е най-удачен за него.
Разбира се че е така. Аз говоря от моя гледна точка, защото не е и нещо спешно и с търсене и малко търпение ще се свърши работа. Идеята ми е наистина, че се дават повече пари, но пък поне после кефа ще е голям - как се вика като се дават пари да се дават та да се знае

- Tinaki
- кандидат ентусиаст
-
Колеги изпратих фаровете на колега пуснал обява за ремонт и възстанивяване, към края на седмицата ще сподекя ефекта от почистването и възстановяването на рефлектора
MadChicken написа:На Е60 буксите и на фаровете и на стоповете са различни за преди и фейслифта. Хубавото е че продават ретрофит кит с всичко необходимо за прехода, лошото е че за фаровете се подменят пин-овете (обувките) на кабелите и е малко хамалогия. Доста често обаче продавачите на фарове втора употреба ги дават заедно с къс кабел от оригиналната инсталация и става с презапояване или там кой както си ги прави снадките.
Завиващите и ксеноновите с едни букси ли са? Парт номерата на буксите и пиновете под ръка имаш ли ги и би ли ги шернал?