Прекъсва когато загрее М50B20
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ReD_z0n3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320is e36
- Мечтае да кара: BMW e92
- Детайли за колата: Малка спретната количка с 150 магарета отпред
Прекъсва когато загрее М50B20
Сложих газова уредба на автомобила ( обикновена ) според газаджията щял да е направи , да не гърми. Доверих му се , защото лично той кара 25-ца М50 с обикновена газова . Уредбата е чисто нов с 4 кихалки на колекторите , взех си колата при най-малкото подаване на газ гърми като автомат . Върнах му колата , каза ми че са бубини , смених ги. Отново същия проблем , каза ми стъпков мотор защото ми играели оборотите , смених го оправи се за момент , ламбда смених чисто нова , отново същото , дебитомер , свещи , гофриран маркуч ( чисто нов ) отново същия проблем. Забелязах , че когато колата когато е студена не прави абсолютно никакви проблеми , не губи обороти , не гърми работи като часовник , щом загрее както трябва се започва прекъсването и пукането. Има ли вероятност да е от някой датчик ?!
Bayerische Motoren Werke
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Re: Прекъсва когато загрее М50B20
На този мотор не се слага обикновена газова, а газов инжекцион.
И е хубаво да си смениш "майстора", защото с налучкване може да те накара и мотора да смениш..
Прави се диагностика преди да купуваш части, които сигурно са ти излезли на цената на газовата..
И е хубаво да си смениш "майстора", защото с налучкване може да те накара и мотора да смениш..
Прави се диагностика преди да купуваш части, които сигурно са ти излезли на цената на газовата..

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Ами сложи си усилено ловато или брц изпарител , ако си с някой мимгаз тва ще е . АКо изпаритела е от другата страна на мотора и от него до смесителя има 1 метър маркуч ще гърми нее ми ще пръска направо. Не можа ли един евтин газов инжекцион да наредиш?

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- ReD_z0n3
- кандидат ентусиаст
-
Ако имах финансова възможност , щях да сложа газов инжекцион. Испарителя е точно под дебитомера. Знам , че не е хубаво да се слага обикновена газова на този мотор , но уж нямало да има проблеми от страната на газаджията , бил ги правил да не гърмят и наистина мой познат сложи на същия двигател обикновена газова при същия газаджия и нямаше проблеми ..
Bayerische Motoren Werke
- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
ЗДР. Колега , като начало газова уредба на "любимата марка" е като на "свинче звънче" цялата настройка на електрониката както и механиката на автомобила не е за газ . Да прави се ! > с "кихалки" на всеки цилиндър по една въпроса е как е настроена самата газова уредба (бедна-богата смес) а и самите "кихалки" отварят на различно налягане , някой по читави имат и реглаж дори .
За "майстора" няма да говоря явно си разбрал сам какъв е .
За "майстора" няма да говоря явно си разбрал сам какъв е .

- ReD_z0n3
- кандидат ентусиаст
-
Ще трябва да му е оставя , за да види какво не е както трябва , ако открие проблема ще го споделя.
Bayerische Motoren Werke
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ReD_z0n3 написа:Сложих газова уредба на автомобила ( обикновена ) според газаджията щял да е направи , да не гърми. Доверих му се , защото лично той кара 25-ца М50 с обикновена газова . Уредбата е чисто нов с 4 кихалки на колекторите , взех си колата при най-малкото подаване на газ гърми като автомат . Върнах му колата , каза ми че са бубини , смених ги. Отново същия проблем , каза ми стъпков мотор защото ми играели оборотите , смених го оправи се за момент , ламбда смених чисто нова , отново същото , дебитомер , свещи , гофриран маркуч ( чисто нов ) отново същия проблем. Забелязах , че когато колата когато е студена не прави абсолютно никакви проблеми , не губи обороти , не гърми работи като часовник , щом загрее както трябва се започва прекъсването и пукането. Има ли вероятност да е от някой датчик ?!
Колега, това, което са ти казали да смениш, е можело да се провери, дали реално е за смяна. За мен под въпрос са и частите, които си използвал при смяната. Да кажем свещите- подходящи ли са за двигателя, нагледал съм се на какви ли не изпълнения. Бобините- едва ли си взел нови оригинални, за да си сигурен, че са изправни, виждал съм нова бобина на HELLA, за 115лв, която не работи коректно. Също така е добре, да се провери, дали двигателя не смуче паразитен въздух от някъде- наистина си сменил гофрираният маркуч, но може да смуче и от други места.
7 мнения
• Страница 1 от 1