Изчезна тока до бенз. помпа (бушони и реле здрави)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Изчезна тока до бенз. помпа (бушони и реле здрави)
Колеги не знам какво стана с тая кола
Всичко си беше наред докато не я вдигнахме да лепиме гърнетата
Вдигнахме я от дясната страна на крик и свалихме цялата генерация залепихме където трябваше и я закачихме и докато беше на крик пробвах да я запаля да видиме дали ще бръмчи от някаде,обаче не иска да запали и реших че е от това че бензина е отишъл в единия край на резервоара и не може да качи помпата.Свалихме я от крик обаче пак не иска да запали върти обаче все едно няма бензин,дърпахме я с друга кола и на дърпане не иска да запали
Проверихме бушона,здрав релета също здрави и други слагахме,обаче до буксата на помпата изобщо няма ток нито като е на контакт нито като върти на стартер,на бушона също няма ток
Пуснахме на помпата директно ток от акомулатора и работи качва бензин и пробвахме да запали така ама пак не иска.
Колата има аларма която не е оригинална обаче е свързана да прекъсва тока на помпата (ако не се изключи алармата от дистанционното колата не пали) мислех че алармата нещо се е прецакала и и извадих на нея буксите обаче пак никакъв резултат. И вече не знам какво да правя
А датчик на колянов вал също сменявахме с друг,ама пак без резултат.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Изчезна тока до бенз. помпа (бушони и реле здрави)
Tи хубаво си извадил буксата на алармата , ама мост м/у пиновете , които всъщност прекъсват захранването на помпата направи ли ? Щото като извадиш буксата , реално релето от алармата , което свързва и подава ток на помпата е неотрализирано , за това трябва да свържеш тези понове чрез мост .... а кои са пиновете зависи от това каква е алармата (ако е Сатурн, обикновено се свързват двата кафяви кабела , те са за имобилайзера)....
Релето на помпата се управлява от компа , като управляващата верига за това реле , се затваря през бубината на релето за ламбда сондата , виж да не се е предало и релето на ламбда сондата по някаква причина и за да се случват нещата ....
Намери човек , дето е наясно със схемите и токовете и ще ти хване проблема за нула време , иначе така ще се чудиш какво става .... Има контролни точки в които да се провери дали има напрежение (не говоря само за предпазителя и за релето на помпата ) и от там да се прецени къде е проблема ....
Релето на помпата се управлява от компа , като управляващата верига за това реле , се затваря през бубината на релето за ламбда сондата , виж да не се е предало и релето на ламбда сондата по някаква причина и за да се случват нещата ....
Намери човек , дето е наясно със схемите и токовете и ще ти хване проблема за нула време , иначе така ще се чудиш какво става .... Има контролни точки в които да се провери дали има напрежение (не говоря само за предпазителя и за релето на помпата ) и от там да се прецени къде е проблема ....
- jimmy_877
- Потребител
-
- Кара: compact e36 e46 coupe
- Мечтае да кара: в права линия
- Детайли за колата: 1998.e36-2.8++....e46 328ci
Колега да не сте дали на късо нещо там като сте правили гърнетата, защото ние като пускахме един мотор помпата си работи качва нали нормално и едно момче даде нещо накъсо с кабела на масата и повече помпа не работи сменяхме релета помпи вадихме оказа се еку-то изгоряла някаква пътека като сме дали накъсо,
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Ламбда сондата е откачена,овсен като сме сваляли генерацията да сме и закачили буксата с трабите и да е дало нещо на късо и да се е пребало тва реле за нея (а кое е то?) На алармата мост не съм и правил защото не знам кой кабели са,а на нея не пише каква марка е
После ще я закачиме на диагностика да видиме дали ще покаже нещо. Най странното е че нищо не сме пипали по кабелите то отдолу няма,само свалихме цялата генерация залепихме я и я закачихме,какво да сме дали на късо 

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Да не би да имаш предвид да сте заварявали тръбите,такава глупост като лепене сефте чувам.Ако сте заваряли има възможност да се е получил токов удар по електрониката на колата,но слабо ме съмнява това да е станало.
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
алармата ти данеби да прекъсва освен помпата и запалването? изолирай я както трябва със мостчета както методи ти каза 

- ozBMW
- младши ентусиаст
-
GecataBMW-E46 написа:Да не би да имаш предвид да сте заварявали тръбите,такава глупост като лепене сефте чувам.Ако сте заваряли има възможност да се е получил токов удар по електрониката на колата,но слабо ме съмнява това да е станало.
Заварявали, лепили едни му викат така,други така мисля че всички ме разбраха

- mihal
- ентусиаст
-
виж алармата каква е.... сиг съм че ще има етикет, ако не на външната кутия я отвори и на платклата ще пише.... снимай я и колегите ще кажат кои крачета трябва да се окъсят 

- sarbinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i
Виж дали има ток на свещите? ако няма смени датчика на коляновия вал. Оня ден така цяла нощ помпата работи релето здраво бушона здрав и като
завъртиш помпата не тръгва, дадохме и принудително ток колата пак не запали, после видях че няма искра смених датчика с друг веднага и запали
завъртиш помпата не тръгва, дадохме и принудително ток колата пак не запали, после видях че няма искра смених датчика с друг веднага и запали

Oversteer scares passengers, understeer scares drivers.
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Предполагам това е името на алармата Sun Hold? Само някой ако може да каже къде трябва да се направи мост
А аз през това време ще видя дали има ток на свещите.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- mihal
- ентусиаст
-
не е това.... тука работата е секретна... Методи ще каже 
макар чеееее мн ми прилича на тази (пак Методи е намесен
) http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=243155
и според нея трябва 1, 11 (кафевите) да се укъсят.... но ти казваш че си подавал ток на помпата и пак не е запалила.... а тази аларма прекъсва само 1 запалване.... виж тези кафевите кабели къде са свързани по колата и пиши или снимай

макар чеееее мн ми прилича на тази (пак Методи е намесен

и според нея трябва 1, 11 (кафевите) да се укъсят.... но ти казваш че си подавал ток на помпата и пак не е запалила.... а тази аларма прекъсва само 1 запалване.... виж тези кафевите кабели къде са свързани по колата и пиши или снимай

- ozBMW
- младши ентусиаст
-
ЗНачи ток на свещите няма,смених 2 датчика колянов вал и пак няма 

- mihal
- ентусиаст
-
ozBMW написа:ЗНачи ток на свещите няма,смених 2 датчика колянов вал и пак няма
разбери тия кафевите кабели къде са свързани и какво точно прекъсват

- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Едната кафява отивам към дебела зелена,другата кафява към реле и пак към зелена дебела явно същата я прекъсват.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Тая аларма е чист Сатурн М5/М6, българска аларма (Sun Hold е марката на релетата , не на алармата) .... Направи мост м/у кафявите кабели , за да свържеш веригата , която е прекъсната ..... (направо на буксата на алармата направи моста , като я изключиш от буксата).
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2