Проблем шпилки водна помпа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- valechi
- Потребител
-
- Мечтае да кара: алпина В8
Проблем шпилки водна помпа
Здравейте Колеги,
Прокапа водната помпа и реших да я сменя. Двигателя е м52б20. Свалих бързо ремъци, перка с виско и радиатора, но като изваждах водната помпа двете горни шпилки се оказаха скъсани. Гадното е че не мога да извадя това което е останало. Нямам и необходимите инструменти.
Та молбата ми е ако някой има възможност да ги извади. Сложих друга помпа и я намазах с високо температурен силикон и така я карам с двете здрави долни шпилки, но си е опасно.
В София съм.
Прокапа водната помпа и реших да я сменя. Двигателя е м52б20. Свалих бързо ремъци, перка с виско и радиатора, но като изваждах водната помпа двете горни шпилки се оказаха скъсани. Гадното е че не мога да извадя това което е останало. Нямам и необходимите инструменти.

Та молбата ми е ако някой има възможност да ги извади. Сложих друга помпа и я намазах с високо температурен силикон и така я карам с двете здрави долни шпилки, но си е опасно.
В София съм.

- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
Re: Проблем шпилки водна помпа
Колега , има си инструмент за тази цел който е два-три вида : за случай когато се показва поне част от шпилката

Вътрешната част не е шестостен, а е изградена от множество валячета, които като вкараш около шпилката и тръгнеш да развиваш, така я стягат, че няма мърдане ...
и тогава когато е скъсана на ниво нула.

дано ти е било полезно .

Вътрешната част не е шестостен, а е изградена от множество валячета, които като вкараш около шпилката и тръгнеш да развиваш, така я стягат, че няма мърдане ...
и тогава когато е скъсана на ниво нула.

дано ти е било полезно .

2 мнения
• Страница 1 от 1