оригинална аларма?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

оригинална аларма?

Мнение от BAYRON » 19 Ное 2014, 15:20

Колеги, имам няколко въпроса относно "оригиналната аларма" /serpi star/
Моята има светещ бутон, като диод отпред на конзолата.
Понеже нямам книжка с упътване не мога да разбера какви екстри има!
Въпросите са ми :
1.Има ли безшумен режим на работа?
2.Могат ли да се изключват шоковия или обемните датчици тези на колонките?
3. Може ли да се донастройва всмисъл да стане по чувствителна?
4. Предполагам има шоков датчик, който не е задействал досега алармата? :dunno:
и знаете ли каккъв е /пиезо-електричен или магнито-динамичен/
5.Мога ли да и увелича обхвата?
Благодаря.
ПС. Намерих една снимка за по лесно на колега от форума, за което му се извинявам!
Това е дистанционното
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Re: оригинална аларма?

Мнение от kagebista » 21 Ное 2014, 11:23

1. Има - трябва да имаш малко ключе и да намериш къде е въпросната ключалка. Обикновено е в жабката или под жабката. Като врътнеш и става като безшумно щрак-щрак централно.
2. При мен ако се заключа в колата и жестикулирам - алармата писука с еднократен сигнал. След действие в Точка 1 - при мен писукането изчезва. Но не съм проверил дали мигачите мигат отвън както при шумен, така и при безшумен режим. А би трябвало. Трябва да се заключи някой друг и да го правим диригент :lol:
3. Би трябвало.
4. Шоков няма, предполагам и ти не трябва да имаш. Но ако ти имаш и не ти е нужен - може да ми го подариш :mhihi: , че търся такъв точно за този тип аларма.
5. Обхватът на какво!? Ако е на дистанцията, то умишлено и в заводски параметри е настроено късо/~10м/. При алармите с ключ става като се допре ключа до брадичката, ама при дистанционните не върши работа :yes:

п.с. Моята вдига прозорците до горе със задържането на бутона за заключване. Но за сметка на това с ключ през ключалката не ми работи централното. И заради първото още я държа и не съм я изхвърлил от колата.
Ако искаш да разбереш дали ти работи сирената - то заключи я, като оставиш отворен капак. Затваряш капака с падащо движение и ще видиш дали ще се активира сирената. Така може да пробваш с всяка отваряща се част и кога я активира. Единствено при отворена шофьорска врата не сработва включването на алармата.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 23 Ное 2014, 13:56

Значи, пробвах да се заключа отвътре и като влязе системата под охрана около 45 сек. и започна да тъкомахам почва да сигнализира.
По това съдя че обемните работят. Шоковия както казах не съм го установил, може ми трябва да почна да я блъскам по силно :banghead: :banghead: :banghead:, контактните работят на вратите и капаците и както каза когато шофьорската не е затворена
неиска да поеме под охрана.
Ако прозорците са отворени ги затваря с червения бутон, но при мен с ключ не иска да ги затваря.
ОБАЧЕ възникна следния проблем на дясната врата.
От дясната врата сработва централното, акогато отключвам през багажника или през лявата гясната не реагира? :nono:
Странна работа. Един коляга каза че е заминало някакво микроключе??? някой знае ли нещо по въпроса.
От 11г. карам такива таралясници и не съм имал такъв проблем.
ПС> И един "последен" въпрос в моя отговор!
Прави ми впечатление че "ключалките" не щтракват равномерно в един такт а по-бавно и някак измъчено една по-една ? все едно е слаб акумулатора. На другите Е36-ци бутоните ще изхвърчат от корите :kuku:
Благодаря.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 24 Ное 2014, 18:14

Точно и при мен е така със заключването. Едно измъчено не в синхрон сякаш е слаб акумулаторът. А на всички други коли чрез ключ в ключалка щракват светкавично.
При мен от никоя ключалка не сработва. Почнах да търся кабелите да видя по схемата кое как, но като се изгубих в змиярника под жабката и оставих така нещата.
При мен също с ключ не вдига прозорците, само чрез доста силно натискане и задържане на червеният бутон. И ако леко трепне пръста спира. После айде отключвай, айде отваряй някоя врата пак и айде пак да задържа силно бутона на дистанционното. И тази функция изобщо не я ползвам вече.
Шоков нямаш изобщо според мен.
Ако не си виждаш къде са обемните датчици, то махни корите на предните колонки и вероятно са под тях. Аз това го установих след година експлоатация :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 24 Ное 2014, 22:01

Обемните са си на мястото.
Прави ми впечатление че по-ранните Е36-ци централното си е ОК а тези от 96. 97, 98 отварят измъчено.Да не би да е друго централното.
Аз имам 94г и две 97 г тези по-новоте и двете са "мижави" трябва да ги завъртя и да разбера така ли е! Защото тези, които нямат комфорт модул стработват светкавично. Според мен има логика комфорта да ги забавя по някъкъв начин. :dunno: :dunno:

А дали ти се е случвало постоянно да ти светне дистанционното?

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 24 Ное 2014, 22:19

Комбито ми беше без аларма с обикновени ключове/без бутони за централно/. 96та по ВИН и с комфорт модул. Също заключваше светкавично.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 27 Ное 2014, 18:22

:dunno: явно трябва да се направи една анкета за да се стигне до истината или някой по-компетентен от нас да се изкаже по въпроса!

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 29 Ное 2014, 15:37

По спомен шоков датчик се е предлагал само за американския пазар. При изключена аларма с малкото ключе се деактивира цялата охрана на колата (сирена, блокаж на запалването) остават да работят само обемните датчици и централното. Мигачите мигат, но няма сирена. Ако преди да активираш алармата натиснеш червения светодиод пред скоростния лост няма да активира обемните датчици само за следващото задействане на алармата. Можеш да си оставиш кучето или бабата в купето и да заключиш колата с алармата без да пищи ако има движение вътре. Ако се отвори врата обаче пищи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 29 Ное 2014, 17:47

Как точно да натиснеш червения диод!?
Ако на някой му се загуби дистанционното - пробвайте това да не го пращам всеки път на ЛС:
https://www.youtube.com/watch?v=UBvBZ3fC4YI
като допълнително аз съм си вързал тази жица "антена" към антената за телефон и ми хваща една идея по отдалеч.

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 30 Ное 2014, 14:35

Явно има няколко модела аларми. Светодиода в моята кола е и бутон.

Назад към E36