Ксенон и липса на място

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Ксенон и липса на място

Мнение от vladobate » 28 Ное 2014, 13:12

То само с цифри си говорим ала бала , но с 4300К не скивам в мокро , сигурно са ми много диоптрите , но не споря , споделям моя опит. И говоря за фарове на Примера дето по-убави не съм имал на нито едно от трите бмв-та и с ксенона не е по-добре от сегашните Осрами . Идеята е че се намира Филипс ксенон система за минимална 200лв и добри халогенни крушки ( като визираните по-горе ) за около 35, това всичкото в Ибей. От една година все студена вода пия и след 4 комлекта ксенонки си седнах на дивия . Всеки си намира решение удовлетворяващо го , да си помагаме с инфо колко можем и тва е . :OT: А Змея е със супер мупер найтвижън на габаритите и карам плътно след него да намажа от видело и аз :mhihi: . Кат слънце е .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 28 Ное 2014, 13:25

Е защо да са ти много диоптрите ?!
Виж, има разлика м/у ксеноните, и тя е в баластите !
И аз не искам да споря, просто споделям че каквито и крушки да слагах при валеж не виждах нищо ..
В останалото време всичко е повече от чудесно !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 28 Ное 2014, 13:28

ивчо написа:Е защо да са ти много диоптрите ?!
Виж, има разлика м/у ксеноните, и тя е в баластите !
И аз не искам да споря, просто споделям че каквито и крушки да слагах при валеж не виждах нищо ..
В останалото време всичко е повече от чудесно !

Ам нали зарад това изметах ксенона и аз , точно заради мокрото и тъмното. НИщо де , ти говори за баласти колкото щещ.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 28 Ное 2014, 14:05

Що ме караш сега да идвам и да снимаме ...
Ей, ще ти докарам мигачите и ще видим кой кого :mhihi:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 28 Ное 2014, 15:01

Заповядай , фаровете са свалени , казваш и ги светкаме на мокро с твойто ксенонче , ако искаш може и на ВитошКа да се качим да покараме :mhihi:

Земи и уискинце с бадйем щот ще загубиш :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 28 Ное 2014, 15:53

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:...Земи и уискинце с бадйем щот ще загубиш :)
Ако нещата ескалират до такава степен, може и аз да дойда да си светим :winky:
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 28 Ное 2014, 16:05

Всички елате, пиене ще има :mhihi: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 03 Дек 2014, 9:19

ивчо написа:Замисляш ли се защо нито една от тези крушки не е снимана в мокро/дъждовно време ...
Ако ще +444& да е - ако е мокро си светят по начин който с нищо не подсказва че са някакви хай крушки ...
Повярвай че за 10 години в авточастите съм минал през всички крушки и положението е еднакво ...
Да, на сухо светят отлично спор няма .. И до тук !
Не коментираме намаленият живот и т.н. !
Както беше писал Пенчев - предимство е че ги има навсякъде за разлика от ксенон ментетата !

От магазина за части са тествали GE+120% и не са били в особен възторг- светели силно, с жълта светлина, но реално не осветявали и не ми ги препоръчаха. Дадоха ми GE+50% със син балон, които правели бяла светлина. Сложих само на единият фар. В сравнение с обикновена крушка на OSRAM, визуално дава по-силна и по-бяла светлина. Обаче, въпреки, че OSRAM- а жълтееше, светлината му беше някак си по-плътна и се виждаше по-добре, с повече подробности.

По отношение на AC баластите ми казаха, че са същите, просто е търговски трик.

За Филипс ксенон система, за минимална цена 200лв, ми казаха, че също е търговски трик- хубавите крушки са над 100лв. и няма как да вземеш за 200лв. цяла система от друг клас.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Дек 2014, 10:40

Тия със синия балон и 50% екстра светлина ги отказах след 3 тата изгоряла .Цената им е брутална и съизмерима с китайска ксенонка .Греят ужасно и предполагам това е причината да горят по често .Малкият обем на фара и ламарината като калпаче точно над лампата са причина за лош топлообмен на такива халогени с повишена мощност .
Знам че сега ще ми кажете че не ви горят , и аз бих казал че е така ако карам 4-5к км на година .За времето когато бях с тия халогени въртях по 30-40 к км на година и дефакто държах в жабката една шепа от тях за всеки случай .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 04 Дек 2014, 8:18

Jordana написа:Тия със синия балон и 50% екстра светлина ги отказах след 3 тата изгоряла .Цената им е брутална и съизмерима с китайска ксенонка .Греят ужасно и предполагам това е причината да горят по често .Малкият обем на фара и ламарината като калпаче точно над лампата са причина за лош топлообмен на такива халогени с повишена мощност .
Знам че сега ще ми кажете че не ви горят , и аз бих казал че е така ако карам 4-5к км на година .За времето когато бях с тия халогени въртях по 30-40 к км на година и дефакто държах в жабката една шепа от тях за всеки случай .

Всичко с + гори доста по-бързо, цената на тези беше под 20лв. Мисля, че на Philips +крушките, бяха с брутални цени, около 50лв.

Предишна

Назад към E34