Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
Lefterov, тая буксичка можеш спокойно да изрежеш. Трябват ти кабелчетата от кът-офф-а, които да свържеш със кабелите, които отиват към крушката за дългите. Можеш да заголиш внимателно жиците и да вържеш тея на лупата и след това да изолираш, другия по-кулурен вариант е да си вземеш wire tap, нямам никва представа как е на български :

- Lefterov
- Потребител
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F32
Колеги някой от вас слагал ли е този ретрофитhttp://www.bktuning.bg/product.php?ProductVariantID=11574 и ако да нека даде мнение защото съм му хвърлил око 

- LiviuCatan
- Потребител
-
- Кара: BMW G31
- Мечтае да кара: Безаварийно!
Здравейте колеги, моля за помощ, след много четене и ровене реших да си направя фаровете с лупи и енджъл, но искам да сложа лупи и на късите и на дългите. 1. Има ли вариант късите да не са би-ксенонови и съответно дългите, искам да си ги ползвам както до сега, ако някой го е правил моля да сподели; 2. Какви точно лупи да си взема( размер, модел и т.н.); 3. Какъв ксенон да сложа (едвали ще мога си ползвам моя с крушки H7); 4.Енджъла къде се връзва най удачно и ЛЕД Или CCFL?
Моля ако някой му се занимава да сподели от опит!
Благодаря предварително!
П.С. Четох много, но на всякъде има варианти да се коригира рефлектора, искам да не "побългарявам" фара
Моля ако някой му се занимава да сподели от опит!
Благодаря предварително!
П.С. Четох много, но на всякъде има варианти да се коригира рефлектора, искам да не "побългарявам" фара

kacaro89 написа:b_velev написа:Здравейте,
Искам да попитам къде слагате баластите на афтърмаркет ксенона. Чудех се дали да не ги сложа от долната страна на фаровете, както са оригиналните, но не знам дали ще се охлаждат добре, защото няма да са върху метална повърхност. Баластите са от този тип:
Колега аз съм ги сложил в калниците зад мигачите като отвориш не се вижда абсолютно нищо (никаква цигания) и всичко си работи перфектно вече ги карам така около 7-8 месеца и не съм имал никакъв проблем
Колега имаш ли проблеми с ксенона, аз взех същия HID, но без тези залагалки, 55-ватов с дебелите балсти и като запаля ми премигва, като патрулка съм

някой викат не е змасен баласта, но едва ли е от това, колата е 2004-та и може би лайт модула е виновен

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Нямам никакви проблеми. И моя е бе залъгалки, но е с цифрови баласти и лайт модула ми е настроен за 35w ксенон. Има евтини комплекти, които само изглеждат по същия начин, но баластите са им аналогови и правят доста проблеми. Предполагам, че това ти е проблема.
b_velev написа:Нямам никакви проблеми. И моя е бе залъгалки, но е с цифрови баласти и лайт модула ми е настроен за 35w ксенон. Има евтини комплекти, които само изглеждат по същия начин, но баластите са им аналогови и правят доста проблеми. Предполагам, че това ти е проблема.
Програмирах го с ДИС и за сега работи, ама ако не е АС-баласт съм се минал значи

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
bmw20009 написа:b_velev написа:Нямам никакви проблеми. И моя е бе залъгалки, но е с цифрови баласти и лайт модула ми е настроен за 35w ксенон. Има евтини комплекти, които само изглеждат по същия начин, но баластите са им аналогови и правят доста проблеми. Предполагам, че това ти е проблема.
Програмирах го с ДИС и за сега работи, ама ако не е АС-баласт съм се минал значи
АС е баласт на променлив ток. Не е задължително да е цифров. Хубавое е да са и цифрови, и АС.
- sucre
- Потребител
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: ///MPower G30
- Детайли за колата: BMW E60 530d 231к.с. 2007
Здравейте, става въпрос за 330D/2002г. фейс лифт. От всичките 41 страници разбрах доста и искам да попитам дали съм разбрал правилно, защото по-вечето линкове и снимки вече не са активни.
1. този комплек става 100% за фейс лифт http://proparts.bg/product/1249/bikseno ... seria.html.
2. 55W е по добре от 35W.
3. Трябва да се прекодира лайт модула ако съм с 35W, ако бъркам моля да ме поправите.
4. FXR Projectors са по-добри от Маримото но трябва да се реже рефлектора за да паснат.
5. Трябва да взема "+" и "-" от кабела за дългите светлини за да работи лупите и на дълги светлини.
6. Трябва ли да взимам допълнителни преходи защото сега съм с H7 за да сложа ксенон H1 или в повечето колплекти има?
И искам да питам някой да ли е пробвал комбинацията примерно тези лупи http://www.ebay.co.uk/itm/2x-2-5-Mini-H ... 3ce876450c (не коментирам капачките около лупата) и ксeнон от тук но 55W.
Ако бъркам някъде моля кажете, Благодаря предварително

1. този комплек става 100% за фейс лифт http://proparts.bg/product/1249/bikseno ... seria.html.
2. 55W е по добре от 35W.
3. Трябва да се прекодира лайт модула ако съм с 35W, ако бъркам моля да ме поправите.
4. FXR Projectors са по-добри от Маримото но трябва да се реже рефлектора за да паснат.
5. Трябва да взема "+" и "-" от кабела за дългите светлини за да работи лупите и на дълги светлини.
6. Трябва ли да взимам допълнителни преходи защото сега съм с H7 за да сложа ксенон H1 или в повечето колплекти има?
И искам да питам някой да ли е пробвал комбинацията примерно тези лупи http://www.ebay.co.uk/itm/2x-2-5-Mini-H ... 3ce876450c (не коментирам капачките около лупата) и ксeнон от тук но 55W.
Ако бъркам някъде моля кажете, Благодаря предварително

Колеги два въпроса, значи фаровете са от англичанка и не виждам добре с тях, а също и преча на насреща движещите се.Значи има ли някакъв вариант да ги регулирам за вече ляв волан или трябва сменям рефлекторите, и може ли да ми кажете тази платка под лупата за какво е?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Неможеш колега да обърнеш обратната чупка на фара в другата посока,освен ако несложиш лупа или несмениш с друга ако самия фар си има заводска,както виждам.
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
В самата лупа има една ламаринка, която определя отсичането. Възможно е да я модифицираш 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
UBAH5 написа:В самата лупа има една ламаринка, която определя отсичането. Възможно е да я модифицираш
Може ли малко инфо как да я модифицирам ?
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Тук се вижда ламаринката. Ще трябва да я изрежеш от противоположната страна и да завъртиш жълтия винт (който е зад фара, той неутрализира отсичането). Впрочем това е за фар преди фейслифта.

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- S.D.W
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Старата Дрифтачка
- Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)