Часовници
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Часовници
Твоя не е реплика а съвсем индивидуален къстъм проект който си иска доста познания и опит в тая маттерия .Гледам че макото от груповата поръчка го държиш още , ако е същия на първата снимка де 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Държа го и ми е във витрината
Но на снимката не е макото, а СК кристал с модифицирана каишка
Сега съм заковал 15 часовника, 2 от които в каса и отдавна не филтрирам и не обогатявам колекцията.
За повечето марки, които са посочени тук мога доста лични впечатления да изкажа за средните и топ моделите от личен опит.
Едно е сигурно с което и са ме запомнили тук и в другия форум:
Всеки истински мъж рано или късно си купува Сейко 5.
Един мъж без Сейко не остава

Но на снимката не е макото, а СК кристал с модифицирана каишка

Сега съм заковал 15 часовника, 2 от които в каса и отдавна не филтрирам и не обогатявам колекцията.
За повечето марки, които са посочени тук мога доста лични впечатления да изкажа за средните и топ моделите от личен опит.
Едно е сигурно с което и са ме запомнили тук и в другия форум:
Всеки истински мъж рано или късно си купува Сейко 5.
Един мъж без Сейко не остава

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе тоя моя часовник от 2 дни нещо клопа като си местя ръката. Мислех, че е от верижката. Сега го свалям и гледам долния капак се държи на 1 винт
Тва не се ли предполага, че трябва да е здраво завито след като се води устойчив до 100 метра под вода?

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Предполага се 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Абе тоя моя часовник от 2 дни нещо клопа като си местя ръката. Мислех, че е от верижката. Сега го свалям и гледам долния капак се държи на 1 винтТва не се ли предполага, че трябва да е здраво завито след като се води устойчив до 100 метра под вода?
Това новият часовник ли е????
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Отиди и им направи ебати скандала.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз бих го върнал, май има нещо гнило
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Натам отиват работите като гледам. Първо мисля обаче да пиша на Сертина понеже обичам да си упражнявам езика при такива казуси 
PS:
Греда.. явно мога да се оплача единствено на арменския поп.
CUSTOMER SERVICE
JULLIANY70 Rakovski StreetBG-1000, SOFIA
Phone: +359 2 980 63 10Fax: +359 2 950 63 10
http://www.certina.com
office@julliany.com
Send request

PS:
Греда.. явно мога да се оплача единствено на арменския поп.
CUSTOMER SERVICE
JULLIANY70 Rakovski StreetBG-1000, SOFIA
Phone: +359 2 980 63 10Fax: +359 2 950 63 10
http://www.certina.com
office@julliany.com
Send request
Отиваш откъдето си го взел и правиш рекламация.
Възможно най-калпавото и неподходящо захващане за водоустойчив часовник и заден капак - е такова на винтове. Цялото напрежение отива на тях, с цел да притискат хубаво капака и уплътнението на механизма в касата. Именно това е и причина след време да има амортизация при крепежните елементи - в случая разхлабени и скъсани винтчета, повредени резби от пренатягане и т.н.
п.с. не си сбъркал с титаниевия модел. Титаниевите корпуси се драскат много лесно и не се полират лесно. Докато стоманените корпуси са по устойчиви, почистват се и се полират без проблем до огледало или равномерно матиране на ново
Иначе някои се глезят с часовниците си, други си глезят часовниците си
Що е то?- това е шашава работа

Възможно най-калпавото и неподходящо захващане за водоустойчив часовник и заден капак - е такова на винтове. Цялото напрежение отива на тях, с цел да притискат хубаво капака и уплътнението на механизма в касата. Именно това е и причина след време да има амортизация при крепежните елементи - в случая разхлабени и скъсани винтчета, повредени резби от пренатягане и т.н.
п.с. не си сбъркал с титаниевия модел. Титаниевите корпуси се драскат много лесно и не се полират лесно. Докато стоманените корпуси са по устойчиви, почистват се и се полират без проблем до огледало или равномерно матиране на ново

Иначе някои се глезят с часовниците си, други си глезят часовниците си

- Mad Max.
- Потребител
-
- Кара: E36 318is M42 :\ , Lada Niva 2121
- Мечтае да кара: Alpine White E90 335i
Аз съм с Casio SGW-100 от 2009та година и съм много доволен. Преди него бях много скептичен към електронните часовници но този ме убеди че са страхотни. Преди това съм имал най-различни но никой не издържа. На мен ми трябва military grade часовник, който да издържа на всичко и това Касио се справя с всичко което му се изпречи. Копал съм кладенец с него, заливал съм го с масло като развивах пробката на картера веднъж, като сменяхме двигателя на един приятел докато го вадехме мотора се отласна и ми блъсна ръката в стената на коша но часовника пое удара и нищо не му стана, най-различни такива случки. До сега съм го свалял само веднъж - оригинално беше с гумена каишка обаче тя се скъса преди няколко месеца и си взех такава като на снимката. Само когато я сменях го свалих, преди това не бях. И батерията му не съм сменял. Преди това бях голям фен на часовниците със стрелки, всичките ми са били такива. Но вече не мога да си помисля за такъв. Твърде много свикнах да виждам датата и датата. А 5те аларми са удобни, ако имаш срещи през деня няма нужда да си разтройваш алармата с която ставаш сутрин. Компаса съм го ползвал само няколко пъти като съм бил на airsoft, но лошото му е че трябва да се сверява на всеки 30 дни. Термометъра един единствен път е влизал в употреба, в една люта зимна вечер преди 2-3 години, и така.

За момента не искам да го сменям. Аз не вярвам нещо да му стане на тоя часовник, така че като ще го сменям ще е зарад мен. Та казал съм си че някога ще си купя Suunto Vector но не знам кога ще е

Иначе много ми харесват UZI (с който има клипове как играят хокей
)

и Luminox 3050

Обаче те нямат функциите на електронните и за това по скоро ще ги скипна.

За момента не искам да го сменям. Аз не вярвам нещо да му стане на тоя часовник, така че като ще го сменям ще е зарад мен. Та казал съм си че някога ще си купя Suunto Vector но не знам кога ще е

Иначе много ми харесват UZI (с който има клипове как играят хокей

и Luminox 3050

Обаче те нямат функциите на електронните и за това по скоро ще ги скипна.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
kagebista написа:Отиваш откъдето си го взел и правиш рекламация.
Възможно най-калпавото и неподходящо захващане за водоустойчив часовник и заден капак - е такова на винтове.
Имах в предвид, че на една резба се държи. Самия капак е на винт целия.
bum_bum написа:kagebista написа:Отиваш откъдето си го взел и правиш рекламация.
Възможно най-калпавото и неподходящо захващане за водоустойчив часовник и заден капак - е такова на винтове.
Имах в предвид, че на една резба се държи. Самия капак е на винт целия.

Заводски така са натегнати, че с прост ключ е много трудно да се отвори. А на практика е невъзможно да се развие. Аз моите сам ги отварям при нужда и знам какво е нужно за да развиеш капака и после да го върнеш пак на място без да се надере.
Пак трябва да отидеш и да ти разяснят защо се е развил този капак или защо са ти дали часовник с развит капак. В момента хермертизацията ти е нарушена. Въпросът е дали не са ти дали "пипан" часовник преди да ти го връчат в ръцете.
Да - обикновено 6 на брой. Те са точно да влезе пресата в тях или специален часовникарски инструмент. Но с второ става доста трудно да се развие хермертизиран/заводско вакуумиран/ водоустойчив часовник. А дефакто няма как на ръката ти да се случи това. Така че казусът трябва да го изясниш, защото не е часовник за подценяване и е абсурдно сам да си прави такива фокуси.
Очаквай да те питат "защо си го отварял" и да стане сейр като им обясниш как се е развил и какво ще последва като отговор...
По темата:
Първият ми сиймастър, първия с лъскав безел и като цяло първия сиймастър преди да се преобрази със син безел и да се превърне в часовника на Бонд/П.Броснан/.

Но реших да си мина на суорд фиш моделът. Изпадна чисто нов, пломбиран с червена точка и не устоях

Очаквай да те питат "защо си го отварял" и да стане сейр като им обясниш как се е развил и какво ще последва като отговор...
По темата:
Първият ми сиймастър, първия с лъскав безел и като цяло първия сиймастър преди да се преобрази със син безел и да се превърне в часовника на Бонд/П.Броснан/.

Но реших да си мина на суорд фиш моделът. Изпадна чисто нов, пломбиран с червена точка и не устоях

Последна промяна kagebista на 22 Ное 2014, 19:02, променена общо 1 път