Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Демпферна шайба - проверявайте
vvasilev1 написа:Tilkov написа:Братоци сложих Дайко ! Реших да рискувам в името на науката и прежалих 233 лв.![]()
![]()
. Ще ви държа в течение какво се случва.
.
Курбан си дал вече колега...поне да беше пробвал с corteco.
Corteco са ясни, но все някой трябва да пробва и по евтините заместители и да каже впечатленията си. За това ще експериментирам да видим колко ще изкара.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Tilkov написа:vvasilev1 написа:Tilkov написа:Братоци сложих Дайко ! Реших да рискувам в името на науката и прежалих 233 лв.![]()
![]()
. Ще ви държа в течение какво се случва.
.
Курбан си дал вече колега...поне да беше пробвал с corteco.
Corteco са ясни, но все някой трябва да пробва и по евтините заместители и да каже впечатленията си. За това ще експериментирам да видим колко ще изкара.
Да кажем ,че изкара под 6 месеца (примерно ,не го пожелавам) после ако вземеш още една не ОЕМ ..стъпваш на ОЕМ,която ще изкара доста преди да я продадеш

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- kilima
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d. E90 LCI 325d
Колеги, аз съм с 330д автомат и колата ми има равномерни периодични вибрации както на място, така и на магистралата като закрепя 150. Онзи ден в сервиза ми казаха, че съм за демпфер, но ми се налага спешно да пътувам 4-5 к. километра по командировки и тогава чак да го сменя. Четох за всички пръскащите се на парчета шайби, но ми е интересно по какъв друг начин може да навреди на мотора ако не се смени навреме. 

Смяната на демпферната шайба отнема половин-един час, ако частите са налице.
Ако шайбата е тръгнала - може лесно да се провери в сервиз, не ти препоръчвам изобщо да караш колата. Щетите може да са много големи, пр. счупен радиатор->прегрял мотор и т.н.
Мойта кола притрисяше при гасене, чувах и леко скърцане, но си мислех, че е от някоя от малките ролки. Докато един ден паркирах пред ИКЕА и на празен ход, чух ужасно тракане. Шайбата имаше свободен ход близо 180 градуса. :-/
Ако шайбата е тръгнала - може лесно да се провери в сервиз, не ти препоръчвам изобщо да караш колата. Щетите може да са много големи, пр. счупен радиатор->прегрял мотор и т.н.
Мойта кола притрисяше при гасене, чувах и леко скърцане, но си мислех, че е от някоя от малките ролки. Докато един ден паркирах пред ИКЕА и на празен ход, чух ужасно тракане. Шайбата имаше свободен ход близо 180 градуса. :-/
- kilima
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d. E90 LCI 325d
В такъв случай някой ако се сеща от къде мога да я купя в неделя и къде бих могъл да я сменя...???
- verbatin
- Потребител
-
- Кара: BMW F11 525d Xdrive
Колеги помагайте,днес в магазина като питах за демпферна шайба за M47D20O1 мотора човека ми каза че излизали два размера.Моля ако някой знае кой е кода за шайбата на този мотор да го драсне.Колата е BMW 3 Touring E46 320 d - 150к 2004г.Мерси предварително!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
verbatin написа:Колеги помагайте,днес в магазина като питах за демпферна шайба за M47D20O1 мотора човека ми каза че излизали два размера.Моля ако някой знае кой е кода за шайбата на този мотор да го драсне.Колата е BMW 3 Touring E46 320 d - 150к 2004г.Мерси предварително!
Глупости колко искаш са ти казали - има само една 11237805696 БМВ това ти е номера ,незнам в кой каталог са 2..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
В този ред на мисли, може ли някой да даде точни размери на диаметрите снети от оригинална шайба за 136 к.с мотор?
Последна промяна tihotop на 11 Ное 2014, 18:50, променена общо 1 път
За външния ремък трябва да е 155 мм, а за вътрешния - 145 мм.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
JTD написа:За външния ремък трябва да е 155 мм, а за вътрешния - 145 мм.
Това е размера в перифериите на шайбата, а какъв трябва да е там където лягат ремъците?Питам, защото имам две шайби с малка разлика в размерите от порядъка на 0,5мм.
tihotop написа:JTD написа:За външния ремък трябва да е 155 мм, а за вътрешния - 145 мм.
Това е размера в перифериите на шайбата, а какъв трябва да е там където лягат ремъците?Питам, защото имам две шайби с малка разлика в размерите от порядъка на 0,5мм.
Кажи честно, че ги мислиш тия 0.5мм разлика при този механизъм. Да бяха зъбни колела да го мислиш, а то какво било.
Взимай която и да е от двете. И без това ще изкарат малко така, че не го мисли.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Моята я смених на 230 000км и беше доста напукана, дори мога да кажа и НАЦЕПЕНА, но държеше положението! Майстора ми беше категоричен-само оригинална! Като се замисля ако и тази изкара 200-тина хиляди какво мога да кажа.
Колеги не си правете експерименти! Ще ви излязат златни!
Колеги не си правете експерименти! Ще ви излязат златни!
5000 км. до тук дайкото не е мръднало ! След още 5000 пак ще пиша, ако дожидее разбира се.
Колеги, да знаете дали шайбите на Metalcaucho(MC) са добри, колата е е46 136к.с. 2000г. Оригиналната шайба е напукана и скъсана на места по ръбовете. Официално ли е заминала и дали алтернативата за 191лв. с отстъпката за Metalcaucho шайба е добра?
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Не съм я виждал на живо тая шайба но да не се окаже като едно испанска която гледах миналата седмица.Цялата е метална отливка и вътре гума за пълнеж само.TedoNedev написа:Колеги, да знаете дали шайбите на Metalcaucho(MC) са добри, колата е е46 136к.с. 2000г. Оригиналната шайба е напукана и скъсана на места по ръбовете. Официално ли е заминала и дали алтернативата за 191лв. с отстъпката за Metalcaucho шайба е добра?