Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: мотор :)
Мечтае да кара: BMW

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от KirokO » 18 Ное 2014, 19:17

Здравейте,
утре отивам да регистрирам 4х4-то, хареса ми още повече на втория оглед. Диагностиката показа добри стойности на компенсация на дюзите, окачването е стегнато, автоматика работи добре. Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 19 Ное 2014, 2:50

nik0lai написа:Здравейте,

Предстои ми покупка на E46, може ли мнение за следните варианти:

1. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=82mfi8
2. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=82mgyw
3. http://www.cars.bg/c932450

Благодаря предварително.

Отдавна не съм се правил на ченгето скенер :mhihi:

Колега, дизел или бензин си се насочил ..? Реши си, като концепция първо това. Във форума има мноого писано за типичните недостатъци на различните двигатели. Като цяло вече цената за поддръжката на дизел (Е46), вече не много по-висока и ако търсиш кола за спокойно каране и икономия на дълъг път, дизела е по-удачния вариант.

1. - Задължителна диагностика; не е ясно защо лайстната на волана се различава .. идЕлен салон друг път , моя е същия, на същите километри и не изглежда толкова бозав и изсветлял ..

2. - Нов внос , но е карана и "разкрасявана" тук - лепенки М , декоративни безсмислени капаци на апаратите и разпънка на макферсоните, обшит волан + маншон ; малко фолио на конзолата при лоста, ангелски очи ... и защо я продава, след така хвърленото труд и творчество ? Минус е и липсата на DSC ( тази е от ранните фейслифтове с ASC още )
3. Изглежда пребоядисвана цялата, че даже като че ли и единия халоген не свалян и е напръскан . Надявам се номера на рамата да е заличен на снимките само :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от nik0lai » 19 Ное 2014, 9:31

The Edge написа:
nik0lai написа:Здравейте,

Предстои ми покупка на E46, може ли мнение за следните варианти:

1. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=82mfi8
2. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=82mgyw
3. http://www.cars.bg/c932450

Благодаря предварително.

Отдавна не съм се правил на ченгето скенер :mhihi:

Колега, дизел или бензин си се насочил ..? Реши си, като концепция първо това. Във форума има мноого писано за типичните недостатъци на различните двигатели. Като цяло вече цената за поддръжката на дизел (Е46), вече не много по-висока и ако търсиш кола за спокойно каране и икономия на дълъг път, дизела е по-удачния вариант.

1. - Задължителна диагностика; не е ясно защо лайстната на волана се различава .. идЕлен салон друг път , моя е същия, на същите километри и не изглежда толкова бозав и изсветлял ..

2. - Нов внос , но е карана и "разкрасявана" тук - лепенки М , декоративни безсмислени капаци на апаратите и разпънка на макферсоните, обшит волан + маншон ; малко фолио на конзолата при лоста, ангелски очи ... и защо я продава, след така хвърленото труд и творчество ? Минус е и липсата на DSC ( тази е от ранните фейслифтове с ASC още )
3. Изглежда пребоядисвана цялата, че даже като че ли и единия халоген не свалян и е напръскан . Надявам се номера на рамата да е заличен на снимките само :mhihi:

Здравей,

Благодаря за съветите, ще ги имам в предвид тези неща.
Ако може съвет за още едно предложение:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=82ux7q

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 19 Ное 2014, 12:47

Последната всякаш е най-добтият вариант, поне на снимките. 1 задната броня е преди фейса и волана е с различни лайсни както каза колегата. Но докто не се запалят, видят и диагностицират само можем да гадаем. :)

Аватар
Кара: БМВ Е92
Мечтае да кара: БМВ Е92 ..
Детайли за колата: пичеловка

Мнение от bat_gen4o » 19 Ное 2014, 20:40

vicho написа:
bat_gen4o написа:Xdrive значи Xdrive... Това "какво си е" според теб си остава само твое мнение което не съм го чувал от друг и едва ли ще го чуя

вземи почети малко и после "чувай" нагоре-надолу... не е според мен, а си е така

XDrive означава Xdrive и затова пише Xdrive, а не това което ти пишеш. И не ми дръж тон

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 19 Ное 2014, 22:06

bat_gen4o Не провокирай потребителите и не отклонявай темите.Ако не можеш да си полезен, не пиши излишно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330ci
Мечтае да кара: M4
Детайли за колата: 320D facelift M-tech2 --> 330ci....

Мнение от rezeto » 20 Ное 2014, 12:53

Извинявам се, че пиша втори път за една и съща кола, но тъй като Варна ми е далече, има ли някой който е гледал тази кола на живо ?
http://www.cars.bg/c907525
Нека сподели мнение за да знам има ли смисъл да бия път до Варна. Благодаря

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 20 Ное 2014, 13:31

rezeto написа:Извинявам се, че пиша втори път за една и съща кола, но тъй като Варна ми е далече, има ли някой който е гледал тази кола на живо ?

За тази кола беше писано в старата тема, потърси.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rezeto » 20 Ное 2014, 15:41

devent написа:
rezeto написа:Извинявам се, че пиша втори път за една и съща кола, но тъй като Варна ми е далече, има ли някой който е гледал тази кола на живо ?

За тази кола беше писано в старата тема, потърси.

Да знам, дори аз питах за нея, но ме интересува дали някой я е гледал на живо сега? Тогава писаха от къде е внос, че преди я е имало в сайтовете за обяви и т.н. За друго ми е питането, колега :)

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 20 Ное 2014, 18:18

питате си само...
Тогава мисля че написах доста инфо за колата, ти какво точно искаш да чуеш?
Август 2013г. беше в мен (аз съм я внесъл) което е малко над година, надали за тоя период се е променила много. Освен че има разни подобрения - газта, ремап на мотора, мисля че окачване имаше някакво ново.
Ако искаш мога да ти дам по-дори снимки от тогава. Единствената забележка на колата е кожата на долнището на шофьорската седалка (още тогава когато колата беше в мен не беше много хубава, не знам сега как е), освен това салона е перфектен. Външно поне тогава нямаше никакви забележки, имаше забележка на задна дясна вежда която беше влезнала и малко в вратата, което беше оправено кадърно. Мотора работеше доста добре, за мен е в топ 3 на най-вървежните 2.8 в Е46 които съм карал.
Момчето което я купи тогава има ник в форума но не пише много (аз в предишната тема това го питах) лятото на тази година видях че продава тази както и една друга негова кола (Е36 компакт) защото заминава за чужбина (тогава си писахме с него и каза че не е имал никакви премеждия, спомена ми и за модовете по мотора, но ЛС-тата са ми се изтрили, а не помня какво точно е правено) Предполагам че тогава я е дал и в момента се кара от друг човек. Все пак има телефон, звънкаш и си говорите..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rezeto » 20 Ное 2014, 18:26

Bavarcho написа:питате си само...
Тогава мисля че написах доста инфо за колата, ти какво точно искаш да чуеш?
Август 2013г. беше в мен (аз съм я внесъл) което е малко над година, надали за тоя период се е променила много. Освен че има разни подобрения - газта, ремап на мотора, мисля че окачване имаше някакво ново.
Ако искаш мога да ти дам по-дори снимки от тогава. Единствената забележка на колата е кожата на долнището на шофьорската седалка (още тогава когато колата беше в мен не беше много хубава, не знам сега как е), освен това салона е перфектен. Външно поне тогава нямаше никакви забележки, имаше забележка на задна дясна вежда която беше влезнала и малко в вратата, което беше оправено кадърно. Мотора работеше доста добре, за мен е в топ 3 на най-вървежните 2.8 в Е46 които съм карал.
Момчето което я купи тогава има ник в форума но не пише много (аз в предишната тема това го питах) лятото на тази година видях че продава тази както и една друга негова кола (Е36 компакт) защото заминава за чужбина (тогава си писахме с него и каза че не е имал никакви премеждия, спомена ми и за модовете по мотора, но ЛС-тата са ми се изтрили, а не помня какво точно е правено) Предполагам че тогава я е дал и в момента се кара от друг човек. Все пак има телефон, звънкаш и си говорите..

Благодаря ти за това ставаше на въпрос ! Звънях, говорихме и т.н. Ако може да ми дадеш снимки от тогава ще съм ти задължен :)

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 20 Ное 2014, 19:01

rezeto написа:Благодаря ти за това ставаше на въпрос ! Звънях, говорихме и т.н. Ако може да ми дадеш снимки от тогава ще съм ти задължен :)

снимка 1 снимка 2 снимка 3 снимка 4
снимка 5 снимка 6 снимка 7 снимка 8
снимка 9 снимка 10 снимка 11
снимка 12 снимка 13 снимка 14
снимка 15 снимка 16 снимка 17

Мисля че от тези снимки се вижда повече от колата. Не е от магазина, но освен това със шофьорската седалка не мисля че има нещо за което "да се хванеш" Цената когато аз я продадох беше по-ниска, но пък сега е регистрирана и има газ. А и не изпадат много често М пакет купета с приятен цвят, такъв салон и приличен брой екстри.
Все пак да спомена че не мога на 100% да говоря в какво състояние е в момента, само предполагам че не е много по-различно от това в което беше преди година и нещо.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rezeto » 20 Ное 2014, 19:10

Bavarcho написа:
rezeto написа:Благодаря ти за това ставаше на въпрос ! Звънях, говорихме и т.н. Ако може да ми дадеш снимки от тогава ще съм ти задължен :)

снимка 1 снимка 2 снимка 3 снимка 4
снимка 5 снимка 6 снимка 7 снимка 8
снимка 9 снимка 10 снимка 11
снимка 12 снимка 13 снимка 14
снимка 15 снимка 16 снимка 17

Мисля че от тези снимки се вижда повече от колата. Не е от магазина, но освен това със шофьорската седалка не мисля че има нещо за което "да се хванеш" Цената когато аз я продадох беше по-ниска, но пък сега е регистрирана и има газ. А и не изпадат много често М пакет купета с приятен цвят, такъв салон и приличен брой екстри.
Все пак да спомена че не мога на 100% да говоря в какво състояние е в момента, само предполагам че не е много по-различно от това в което беше преди година и нещо.

Щом при теб е била в добро състояние от към мотор, ходова част и т.н., не вярвам сега да има нещо фрапантно. Ще търся време да ида до Варна :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 21 Ное 2014, 13:10

rezeto написа:Щом при теб е била в добро състояние от към мотор, ходова част и т.н., не вярвам сега да има нещо фрапантно. Ще търся време да ида до Варна :)

Предполагам си разбрал, че е 99 г. и м-пакета е слаган допълнително?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d sedan '04
Мечтае да кара: e46 CSL

Мнение от hotride » 21 Ное 2014, 16:24

Здравейте, колата я е гледал един приятел и му е харесала като цяло, но държала много ниски обороти, то даже и на една от снимките се вижда. Говорил с майстора, който му поддържа колите и той му напълнил главата, че м54 горял много масло и не си заслужавало такъв масларник да взима, та сега се чуди дали да я взима или не. Това за харча на масло аз му го казах, че си е така, ако не е поддържана колата, ако е гледана няма чак такъв харч. Проблема с оборотите може би ще излезне на диагностика... Крайното решение си е негово, но всеки коментар ще бъде от полза. Ето я колата http://www.mobile.bg/11416119527846091

ПредишнаСледваща

Назад към E46