Нестабилност след смяна на гуми с чисто нови зимни
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
65 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- garfield90
- Потребител
-
- Кара: Е46 320д 150 к.с
Нестабилност след смяна на гуми с чисто нови зимни
Здравейте колеги,
Днес си смених задните зимни гуми със чисто нови зимни.Размера е същият 205/55/16. Новите са на Hankook i cept W442 произведени в Унгария с ДОТ 44/14. Каучука е доста мек както трябва да е на всяка зимна гума. Проблема е следния : след като ги сложих при движение с 80/90/100 км/ч и правене на леки корекции цялата задница и колата като цяло започва да танцува и да се клати наляво надясно. При изпреварване с 80 км/ч без резки движения се залюлява до степен пускане на стабилизираща система. При влизане в познати завои, които преди това се взимат със 110-120 без проблеми при навлизане с 90 км/ч колата се залюлява и се пуска отново стабилизиращата. Някой може ли да ми обясни на какво се дължи това и дали на някой му се е случвало подобно нещо? Преди това винаги съм карал с нови зимни гуми но на предно предаване и не съм имал такива проблеми.
Благодаря!
Днес си смених задните зимни гуми със чисто нови зимни.Размера е същият 205/55/16. Новите са на Hankook i cept W442 произведени в Унгария с ДОТ 44/14. Каучука е доста мек както трябва да е на всяка зимна гума. Проблема е следния : след като ги сложих при движение с 80/90/100 км/ч и правене на леки корекции цялата задница и колата като цяло започва да танцува и да се клати наляво надясно. При изпреварване с 80 км/ч без резки движения се залюлява до степен пускане на стабилизираща система. При влизане в познати завои, които преди това се взимат със 110-120 без проблеми при навлизане с 90 км/ч колата се залюлява и се пуска отново стабилизиращата. Някой може ли да ми обясни на какво се дължи това и дали на някой му се е случвало подобно нещо? Преди това винаги съм карал с нови зимни гуми но на предно предаване и не съм имал такива проблеми.
Благодаря!
- garfield90
- Потребител
-
Re: Нестабилност след смяна на гуми с чисто нови зимни
Но в какъв смисъл, че самите гуми не са в ред или заради мекотата им и да поддават при завиване ?
И аз съм бил в същата ситуация преди години , "проблема" е че гумите са прекалено меки и кажи речи с 1 сантим грайфер
, аз си го обяснявам че времето не е кой знае колко студено.Ще се пооправят като им навъртиш километри и като паднат температурите 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Я пак?! Сигурен ли си, задницата танцува, а не че предницата си ходи където иска..? Защото съм я правил навремето тая грешка с нови отзад на БМВ и е интересно, но определено не беше виновна задницата. Така се дебалансира колата, че нямам думи. Зимни гуми на кола със задно или се сменят всичките комплект или само предните, но внимаваш с газта.
Последна промяна Nickelback на 17 Ное 2014, 18:40, променена общо 1 път
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
garfield90 написа:Здравейте колеги,
Благодаря!
Отиди на стенд за реглаж и си виж предния и задният мост аз бях така след смяната и след пълен реглаж всичко е 6

- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Хубаво си виж предните гуми, колега! Аз така преди години на един ляв завой продължих да се движа направо (с около 30 км/ч.) на е28-цата. Оттогава ги сменям винаги всичките наведнъж...
Ако предните ти гуми все пак са в сравнително добро състояние ги монтирай отзад, а новите сложи отпред.
Ако предните ти гуми все пак са в сравнително добро състояние ги монтирай отзад, а новите сложи отпред.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Купи си още две нови гуми за преден мост - същата марка и размер! (Не знам какво точно те насочи към тоя куц Ханкок?... ама вече си дал парата)
Напомпи гумите според указанията на колонката на шофьорската врата.
Мини реглаж на сходимостта на преден и заден мост.
Не очаквай същото сцепление при сухо време като при летни гуми!!!
Всякакви други експерименти ще те направят участник в драма с непредсказуем край.
Напомпи гумите според указанията на колонката на шофьорската врата.
Мини реглаж на сходимостта на преден и заден мост.
Не очаквай същото сцепление при сухо време като при летни гуми!!!
Всякакви други експерименти ще те направят участник в драма с непредсказуем край.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
fancooler написа:Хубаво си виж предните гуми, колега! Аз така преди години на един ляв завой продължих да се движа направо (с около 30 км/ч.) на е28-цата. Оттогава ги сменям винаги всичките наведнъж...

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- garfield90
- Потребител
-
Haddess написа:garfield90 написа:Здравейте колеги,
Благодаря!
Отиди на стенд за реглаж и си виж предния и задният мост аз бях така след смяната и след пълен реглаж всичко е 6
На някой друг случвало ли му се е и на него като при теб след смяната да губи центровка и да се налага да се минава преден и заден мост ?
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Само ще добавя че новите гуми се разработват, покарай ги 300-500км леко и без резки спирания.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Със същите гуми ,само че ,195.65.15.по абсолютно същия начин.Свалих ги.Сложих си пак летните-никакви проблеми. Задни Ханкук чисто нови,предни Бриджстоун 2009година.Колата ужасна.Не може да се кара.
С много любов към децата!
- garfield90
- Потребител
-
stormrider написа:Със същите гуми ,само че ,195.65.15.по абсолютно същия начин.Свалих ги.Сложих си пак летните-никакви проблеми. Задни Ханкук чисто нови,предни Бриджстоун 2009година.Колата ужасна.Не може да се кара.
Колега и аз от пред съм с бриджстоун близак. В крайна сметка оправи ли се проблема при теб и как? Ти си ми надеждата
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Честито колега сменил си само две задни гуми и от там имаш драма особено ако предните са друга шарка, зарежи разработване или не в youtube има достатъчно клипчето, които показват какво си причиняваш с различни гуми ОСОБЕНО зимни.
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
Taruno написа:Честито колега сменил си само две задни гуми и от там имаш драма особено ако предните са друга шарка, зарежи разработване или не в youtube има достатъчно клипчето, които показват какво си причиняваш с различни гуми ОСОБЕНО зимни.
Ми не си пречиняваш нищо, провери си гумите за кривини и покарай малко с тях. Има време на премахване на фабричните емулсии по тяхната повърност. А към колегата с драмите, по твоята логика всички с различни гуми са потенциални самоубийци и убийци. Стига с тия фантазии.
65 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5