Проблем с запалването на X6 50i 2009
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с запалването на X6 50i 2009
Здравейте колеги,
от две седмици съм в клуба на BMW, но днес след първия проблем реших, че имам нужда да се присъединя и към форума.
Тази сутрин отидох на работа, никакъв проблем с колата. След 1 час се качвам отново в нея - изненада - не иска да запали. Никакви други индикации, никакви грешки, никакви проблеми преди това.... При опит за палене се чува само щракване (на някакво реле предполагам) и нищо друго, стартерът изобщо не се опитва да завърти.
Реших, че вероятно е от акумулатора и се опитахме да му подадем ток, но отново никаква реакция.
Ключовете също ги разпознава.
Някой да има предположение?

от две седмици съм в клуба на BMW, но днес след първия проблем реших, че имам нужда да се присъединя и към форума.

Тази сутрин отидох на работа, никакъв проблем с колата. След 1 час се качвам отново в нея - изненада - не иска да запали. Никакви други индикации, никакви грешки, никакви проблеми преди това.... При опит за палене се чува само щракване (на някакво реле предполагам) и нищо друго, стартерът изобщо не се опитва да завърти.
Реших, че вероятно е от акумулатора и се опитахме да му подадем ток, но отново никаква реакция.
Ключовете също ги разпознава.
Някой да има предположение?

- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
Re: Проблем с запалването на X6 50i 2009
ЗДР. Колега , по обяснението ти мисля че най вероятно има проблем със стартера , щракането което чуваш е от бендикса но до там в смисъл че само се задейства и не завърта ел.мотора на стартера . Провери си бушоните все пак. 

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
И аз съм за стартера,повечето пъти като им свършат четките даже не може да се чуе и включвателя.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Като подавахте ток, колко време изчакахте? Необходимо е време за възбуждане на акумулатора иначе не се случва нищо и само ще цъка, докато не покачи над минималното необходимо напрежение! Плюс това ако сте ползвали от кабелите които са масови и са пълни боклуци, те не могат да подадът необходимия стартов ток поради малкото си сечение! Аз съм за акумулатора!
Последна промяна POL_Starshi на 16 Ное 2014, 16:15, променена общо 1 път
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Atsalov написа:И аз съм за стартера,повечето пъти като им свършат четките даже не може да се чуе и включвателя.
Логично, и аз бих "набедил" стартера, но да свършат четките на 5-годишна кола ми изглежда невероятно, колко да е въртял този стартер...
Колега, бих те посъветвал преди всичко останало да пробваш с друг акумулатор и ако колата запали без проблеми - да си провериш зареждането и консумацията в покой. Ако не е от батерията, най-вероятно е стартера, както казва Колегата.
Excellent! Steven is my name!
Колеги, колата вече е в сервиза, преди малко се обадиха .... да, стартерът е заминал. Само не разбирам как система, която ти проверява даже състоянието на гумите, не ти дава никаква грешка в тази ситуация.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Това е интересна информация, Колега. Ще бъде полезно да разберем какво точно се е случило със стартера - дали наистина са четките, изхвърлящото реле, намотките, някоя втулка или друго? Лично за мен е странен ТАКЪВ проблем на 5-годишна кола, като знам за разни 20 и повече годишни таралясници, на които изобщо не е пипан стартера... Човек ще си помисли, че всеки ден с часове е въртял тоя нещастен стартер.
Колега, системата вероятно може да хване някакъв проблем по електрическата верига на стартера, вече въпрос е какво е заложено в диагностиката. Проблемът не изглежда особено серозен, но ако си с автоматик - оставаш на пътя като нищо... Дано ти оправят стартера качествено, та повече да не го мислиш. Ще чакаме още информация. Успех!
Колега, системата вероятно може да хване някакъв проблем по електрическата верига на стартера, вече въпрос е какво е заложено в диагностиката. Проблемът не изглежда особено серозен, но ако си с автоматик - оставаш на пътя като нищо... Дано ти оправят стартера качествено, та повече да не го мислиш. Ще чакаме още информация. Успех!
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
Стартер не съм виждал така да мре изведнъж, без никаква симптоматика, така че и на мен ми е интересно какво е станало!
Здравейте колеги,
Преди два месеца имах същия проблем с моята Х3-ка (3.0d 2004г.). Ходих при колегата Милен (Napster) от форума и той ми смени стартера с рециклиран.
Вчера за моя изненада имах същия проблем , сутринта тръгнах на работа и колата си запали без никакви признаци на проблем. Вечерта като свърших работа, качвам се в колата пак същите симптоми, въртя и единственото което се случва е да чуя този звук "чък", чък" . е на всяко "чъкане" ми премигват предните фарове.
Някои да се е сблъсквал с подобен проблем ?
Снощи зарязах колата пред офиса, и чак в събота ще имам възможност да я "мъча" . Мисля да замеря акумулатора, евентуално да търся да подам ток. И в ако не запали отново старата песен - колата на пътна помощ и обратно в сервиза.
Преди два месеца имах същия проблем с моята Х3-ка (3.0d 2004г.). Ходих при колегата Милен (Napster) от форума и той ми смени стартера с рециклиран.
Вчера за моя изненада имах същия проблем , сутринта тръгнах на работа и колата си запали без никакви признаци на проблем. Вечерта като свърших работа, качвам се в колата пак същите симптоми, въртя и единственото което се случва е да чуя този звук "чък", чък" . е на всяко "чъкане" ми премигват предните фарове.
Някои да се е сблъсквал с подобен проблем ?
Снощи зарязах колата пред офиса, и чак в събота ще имам възможност да я "мъча" . Мисля да замеря акумулатора, евентуално да търся да подам ток. И в ако не запали отново старата песен - колата на пътна помощ и обратно в сервиза.
- Atsalov
- Ацалов
-
Премери си акумулатора или го сменяй.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
Atsalov написа:Премери си акумулатора или го сменяй.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Xukc написа:Здравейте колеги,
... Вчера за моя изненада имах същия проблем , сутринта тръгнах на работа и колата си запали без никакви признаци на проблем. Вечерта като свърших работа, качвам се в колата пак същите симптоми, въртя и единственото което се случва е да чуя този звук "чък", чък" . е на всяко "чъкане" ми премигват предните фарове.
...
И аз мисля, че батериата е заминала, но има възможност да е останала утечка (някаква по-сериозна консумация при паркирана кола), която да ти е свалила акумулатора. Трябва да ти замерят консумацията при изваден ключ и ще стане ясно...
Аз да се похваля, че колата още виси в сервиза - от 5 седмици я имам, 3 от тях в сервиза. Забравих вече как изглежда
Чака си стартера да пристигне......

- Atsalov
- Ацалов
-
От къде го чакаш бе колега? ОЕМ идва за 3 дена до клиента а рециклиран можеш за деня да си го вземеш.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2