Зимни гуми е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Re: Зимни гуми е46
Gqbriel написа:bobi_81xx написа:luizov написа:И аз да се похваля и да изкажа мнение.
Купих 4 Континентала TS850 dot 3714 - от Габрово съм и може би сте видели по новините, че в наше село е бедствено положение (забранено беше движението на мпс-та в града) да ама аз си шофирах без никакви затруднения. Колата е доста проходима - никакви проблеми. Освен всичко гумите са много тихи и возят доста комфортно. Днес на работа им показах на колегите нагледно, че баварката се справя по-добре в снега от повечето им таралясници с предно предаванеГумите ми са с размер 195/65/15 , а колата е 323ci . Предното ми BMW беше компакт 318тдс със шпер и гуми кумхо кв23 и беше доста по-зле в зимни условия от е46-цата. Ако се двуомите дали да си вземете тези гуми, според мен няма да сбърката ако го направите.
Колега,драсни едно ЛС. за цената на TS850 и от къде ги купи?
98лв е бройката по спомен
Колега,драсни на Л.С от къде мога да ги закупя на тази цена.Става въпрос за 195/65/15.Благодаря предварително!
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
И аз обух 4 hankook w442 ще видим как ще се предстсвят.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
А Ханкоока зимния с дот 14г. за 205/55/16 цола намира ли се под 170 лв.?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
Демирев написа:А Ханкоока зимния с дот 14г. за 205/55/16 цола намира ли се под 170 лв.?
600 лв. в примекс с включен демонтаж и монтаж 205/55/16. Дота е 2 х 3514 и 2 х 4014
- kpa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M3 & 320i
225/45/17 Pirelli Sottozero S3
Слизам от летни Conti SC5 и първите ми впечатления бяха, че са ужасно "лигави", но след седмица каране нещата се поуспокоиха и вече се държат доста по-добре. Все още име леко усещане за отдалеченост от пътя, но предполагам с падането на температурите нещата ще отиват към по-добре.
Слизам от летни Conti SC5 и първите ми впечатления бяха, че са ужасно "лигави", но след седмица каране нещата се поуспокоиха и вече се държат доста по-добре. Все още име леко усещане за отдалеченост от пътя, но предполагам с падането на температурите нещата ще отиват към по-добре.
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
surfboard написа:Какво мислите за Мишелин Алпин 5? Струва ли си "скромната" цена? Много хора твърдят, че вече Мишелин не били това, което са били навремето. Понеже ще купувам чисто нови 17-ки /225-45-17/ и съм се спрял на тях, но реших да се допитам до повече хора, преди да отида и да ги купя.
Aз вчера се обух с две такива 16ки. ДОТ 2614.....много са меки и са ми лигави все още.
Но колата взе да "стъпва" много по-меко и леко по наште друмища.... Волана стана по-лек, по тиха е като цяло.
Но истинските мнения ще са като завали сняг и се качим в планината (ние от морето де....).
Аз свалих А4, от които определено не бях доволен, сега ми прави впечатление, че А5 е с доста по-малко ламели.....но ще видим.....
За цената.....на всеки според джоба. Аз продадох двете А4 и практически инвестирах само в една гума - за мен цената бе достатъно приемлива 176 лв/бр.монтаж и баланс като ползвах и разни отстъпки.
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Миналата година взех чисто нови Continental ContiWinterContact TS 850 - 205/55/16 и бях много доволен. Ако се чудите, не се колебайте, гумите имат страхотно поведение на сняг и зимни условия. За съжаление продадох колата и гумите не ми трябват, а ми е жал да ги гледам как стоят. Ако някой има интерес да пише на лично да се разберем.
И аз сложих такъв Континентал само че 225/45/17 и са рънфлат,не са нови но с нов дот и доста свежи.Изпробвах ги за кратко на пресен сняг около 5см,при плавно спиране и тръгване АБС и ДСЦ не усетих да се задействат.
Доста са тихи за зимни гуми,по малко шум вдигат от летни Dayton D320 коитоса на година и половина същия размер.С рънфлата колата стана по стабилна друса повече и една идея по спокойна в разхода май няма разлика или ако има е много малка.На наще кочинки не се монтират рънфлат заводско и се чудя с какво налягане да ги карам.Гумаджията ми ги беше направил на 2 атмосфери ,аз си ги дигнах на 2,4-2,9 както е по предписание и почти няма разлика в поведението на колата освен че тръска малко повече.
Доста са тихи за зимни гуми,по малко шум вдигат от летни Dayton D320 коитоса на година и половина същия размер.С рънфлата колата стана по стабилна друса повече и една идея по спокойна в разхода май няма разлика или ако има е много малка.На наще кочинки не се монтират рънфлат заводско и се чудя с какво налягане да ги карам.Гумаджията ми ги беше направил на 2 атмосфери ,аз си ги дигнах на 2,4-2,9 както е по предписание и почти няма разлика в поведението на колата освен че тръска малко повече.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Карай си ги на предписаното налягане, гумаджиите си имат някакво стандартно, на което помпат.
Never mistake motion for action...
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Колеги, някой има ли впечатления от подобен тип гуми? http://www.gumi7.com/bg/tire/121571/CON ... 0-R17.html
Досега не съм виждал такива. Вършат ли работа на лед и що за стока са?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тези гуми са забранени за използване по пътищата. Иначе вършат работа на лед, да.
Never mistake motion for action...
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Да, разбрах за забраната и аз. Жалко. А чисто теоретично, какво се случва с тях, когато НЕ се кара на лед? Не се ли повреждат тези контактни точки на сух асфалт? Примерно ако не бяха забранени и си ги купя, знаете колко често се кара и на сухо през зимните месеци, без да има сняг, лед, дори и влага. Какво се случва тогава?
surfboard написа:Да, разбрах за забраната и аз. Жалко. А чисто теоретично, какво се случва с тях, когато НЕ се кара на лед? Не се ли повреждат тези контактни точки на сух асфалт? Примерно ако не бяха забранени и си ги купя, знаете колко често се кара и на сухо през зимните месеци, без да има сняг, лед, дори и влага. Какво се случва тогава?
Не се износват лесно шиповете, но много шумят
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Износват се лека полека. После не е проблем да се сложат нови шипове. Но такава гума не знам за какво ти е, освен ако не живееш на място, където често има сняг и никой не чисти. Вземай комплект от които си избереш премиум гуми и карай на воля.
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
surfboard написа:Колеги, някой има ли впечатления от подобен тип гуми? http://www.gumi7.com/bg/tire/121571/CON ... 0-R17.html
Тези гуми са забранени но аз съм карал с такива ходил съм на планина с тях миналата зима.След това ходихме 4 коли към Копитото имаше сериозен сняг и много лед аз за разлика от другите нямах проблем с качването.След като си тръгвахме решихме да спрем малко по надолу след като паркирахме 2 от колите почнаха сами да се движат(бяха на скорост) даже едната се спря в една преспа.Много ми харесаха гумите ама като се карат по магистрала с висока скорост се чува някакво странно пукане