Монтиране на обикновенна газова на bmw e36 320i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Монтиране на обикновенна газова на bmw e36 320i
Kаква е логиката? С 323, при сипани 60лв. бензин, минавам 200-220 км. градско, говорим за нормално каране. При теб на газ гори същото като пари, значи минимум 22л/100км. газ. Защо я държиш газовата изобщо? Това е по-висок разход от на предишният ми V8 с ГИ градскоAngelov91 написа:аз с 20 лв минавам около 70 км в София и то през доста живи кръстовища
- driftline
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 m57tu2
Аз мисля, че колегата говори за бензин не за газ.Това ако е на газ няма никакъв смисъл от цялата схема.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Дори да е на бензин,пак е огромен този разход! Нещо не и е наред на колата ...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- driftline
- кандидат ентусиаст
-
Е това са 8 литра бензин.С такова количество бензин колко да мине след като колата харчи 11? Съмнявам се да има 20-ка която да харчи по-малко от 11 в града.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Има тея навеси колкото по-дърти са толко по-малко харчат , в тоя форум масово хората не могат да си смятат разхода в това съм с убедил
I'm slowly drifting

- driftline
- кандидат ентусиаст
-
Не могат защото чакат да светне лампата сипват 20лв и чакат лампата да светне отново.И накрая излиза, че колата харчи 20/100.
Лично аз съм слагал обикновена газова уредба на този двигател, като ефекта беше доста добър, с 20 лв минавах около 100/120 км във Варна.
За да няма проблеми се слагат предпазни клапи на колектора които при евентуална детонация се отварят и няма никакви поражения, тези клапи са по 10лв/1 бр, като 4 клапи са напълно достатъчни. Желателно е изпарителя да е нов, както и медната тръба. По мои сметки всички нужни материални без бутилката излиза около 200 лв ( като включвам маркучи, траби, клапани, предпазни клапи, изпарител( най-обикновен турски НОВ ), зареждачка, скобички, ключ за превключване) Парадокса беше, че никой оторизиран сервиз не се наема да постави такава уредба на този двигател, като поради тази причина си го правих сам, и мога да твърдя, че не е никакъв проблем за хора имаща си поне малка представа кое след кое трябва да се направи.
Ако имаш някакви питания пиши на ЛС.
За да няма проблеми се слагат предпазни клапи на колектора които при евентуална детонация се отварят и няма никакви поражения, тези клапи са по 10лв/1 бр, като 4 клапи са напълно достатъчни. Желателно е изпарителя да е нов, както и медната тръба. По мои сметки всички нужни материални без бутилката излиза около 200 лв ( като включвам маркучи, траби, клапани, предпазни клапи, изпарител( най-обикновен турски НОВ ), зареждачка, скобички, ключ за превключване) Парадокса беше, че никой оторизиран сервиз не се наема да постави такава уредба на този двигател, като поради тази причина си го правих сам, и мога да твърдя, че не е никакъв проблем за хора имаща си поне малка представа кое след кое трябва да се направи.
Ако имаш някакви питания пиши на ЛС.
- driftline
- кандидат ентусиаст
-
В една снимка на предишната страница съм показал къде точно се поставя т.нар кихалка.Грешката на повечето майстори е, че я поставят на филтърната кутия, а не на колекторите.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Е къв е смисъла 200 лева за обикновенно агу като за 300-400 слагаш ГИ ?
I'm slowly drifting

- crazyydevill
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Истинска кола
Малко да раздвижим темата,много неща се писаха но главното беше.Дали някой монтира обикновенна газова за Бургаския регион! 

- vladi_totev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: магистратура
Колега, по-добре е да дадеш малко повече пари и да си сложиш ГИ. Предимствата е че загубите на мощност са минимални- при нормална газова имаш по-големи загуби на мощност(подаваното количество гориво не може да се регулира- все едно си с газов котлон). Друго предимство е че няма да ти мирише на газ в колата(при обикновената газова 100 % ще усещаш мириса).
Разхода с ГИ ще ти е по добър от този с обикновена газова, така че по бързо ще си избиеш парите вложени за уредбата.
Разхода с ГИ ще ти е по добър от този с обикновена газова, така че по бързо ще си избиеш парите вложени за уредбата.
- crazyydevill
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Истинска кола
То хубаво да се сложи ГИ ноо .. Като се има предвид колата че струва примерно 1000лв как да се дадат още толкова за ГИ,пък и ако имах пари,разбира се че ще го сложа,но мен ме интересува по евтиния вариант и най-вече по малко парички да се дават за гориво,все пак бензина е 2.40 газта 1.13 

- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
liloff написа:Kаква е логиката? С 323, при сипани 60лв. бензин, минавам 200-220 км. градско, говорим за нормално каране. При теб на газ гори същото като пари, значи минимум 22л/100км. газ. Защо я държиш газовата изобщо? Това е по-висок разход от на предишният ми V8 с ГИ градскоAngelov91 написа:аз с 20 лв минавам около 70 км в София и то през доста живи кръстовища
Колега говоря за бензин не газ двигател М50б20 без ванус с диф. от ИС и скорости на ИС 15- ки джанти според мен е нормално за този двигател

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Angelov91 написа:liloff написа:Kаква е логиката? С 323, при сипани 60лв. бензин, минавам 200-220 км. градско, говорим за нормално каране. При теб на газ гори същото като пари, значи минимум 22л/100км. газ. Защо я държиш газовата изобщо? Това е по-висок разход от на предишният ми V8 с ГИ градскоAngelov91 написа:аз с 20 лв минавам около 70 км в София и то през доста живи кръстовища
Колега говоря за бензин не газ двигател М50б20 без ванус с диф. от ИС и скорости на ИС 15- ки джанти според мен е нормално за този двигател
Тия скорости от IS някфи спешъл ще да са.