Проблеми с трансмисията (зъбно колело)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
Re: лампа за трансмисията (зъбно колело)
Снощи пак ми светна съобщение за трансмисията. Какво означава?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
До колкото мога да чета, означава да погледнеш проблема при "VESELINA"
Ако имаш каско и допълнителен имобилайзер, е възможно да светва тази грешка и да изчезва сама.
За всичко останало ти трябва диагностика, не знам как ще намериш Веселина, но може да пробваш с някой от колегите във форума за диагностика и тест.

Ако имаш каско и допълнителен имобилайзер, е възможно да светва тази грешка и да изчезва сама.
За всичко останало ти трябва диагностика, не знам как ще намериш Веселина, но може да пробваш с някой от колегите във форума за диагностика и тест.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
От дисплея няма как да се разбере конкретно точната грешка. Виждам че на подписа си записал Бургас , може да отидеш за една по подробна диагностика при колегата MadChicken.... Евентуално да и подновите софтуера с по нов или ако има някакви процедури по адаптация...
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
Проблема с ВЕСЕЛИНА е отстранен 
Значи,когато ми светна за първи път това съобщение,отидох във Бова.Там само вдигнаха колата на подемника,и видяха,че сълзи от буксата на кутията.Тогава приемчика ми каза,че е намаляло маслото и затова ми е светнала грешка.Не сме правили диагностика там (нямало смисъл,причината е ясна-намаляло масло )После сменяме буксата при моя си майстор,карам няколко дни и пак лампи.

Значи,когато ми светна за първи път това съобщение,отидох във Бова.Там само вдигнаха колата на подемника,и видяха,че сълзи от буксата на кутията.Тогава приемчика ми каза,че е намаляло маслото и затова ми е светнала грешка.Не сме правили диагностика там (нямало смисъл,причината е ясна-намаляло масло )После сменяме буксата при моя си майстор,карам няколко дни и пак лампи.
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
За "Веселината" браво
.
Щом пак светва значи че има и друг проблем освен маслото и буксата. Без диагностика няма как да разбереш....

Щом пак светва значи че има и друг проблем освен маслото и буксата. Без диагностика няма как да разбереш....
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Като нищо да има проблем с мекатрониката, но тези неща ги изписва на диагностика. не се плаши обаче с тия кутии и двете по-големи драми се решават без космически суми - при мекатрониката - почистване към 300 лв, смяна на соленоиди от 600 до 1000, торк конвертор в recro.eu 500 лв с доставките и две години гаранция.
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
Маслото е изтекло от кутията. Сега от картера.Направо си е олята кората. Предния път,когато сменяха буксата е трябвало да сменят и картера,а са сложили стария,с надеждата да не протече защото е нов,но уви сега двойна работа. На диагностика излезе ниско ниво на маслото.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Чудесни са направо сега да си покрият работата и картера ...........
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Taruno написа:Чудесни са направо сега да си покрият работата и картера ...........

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
Няма да е първия колегата . Затова малко повече четене из форума не би било излишно.Между другото веднъж случайно станах свидетел на смяна / източване на маслото от кутията в една мръсна кофа и последващо наливане на същото уж през някяква пиклива цедка. Меко казано се вбесих и напуснах въпросния сервиз преди да стане бела.Не беше моя колата но по принцип вътрешно не ги изтрайвам такива .
Имайте едно на ум как го сменят това евтиното масло.
Имайте едно на ум как го сменят това евтиното масло.

- nov77
- кандидат ентусиаст
-
Като покарах с новото масло ми прави впечатление,че когато превключа от P на D,колата не трагва венага,като пусна спирачката,а когато подам леко газ. Без значение от наклона. Не винаги,но доста често. Незнам така ли трябва,преди тръгваше веднага като пусна спирачката?
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2