Питане за смяна ремъци на М30

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е32 730

Питане за смяна ремъци на М30

Мнение от super_bojo » 12 Ное 2014, 22:41

Здравейте колеги, днес ми се наложи да сваля ремъците на М30-ката понеже нещо се разкърца по мотора и исках да локализирам водната помпа ли е или нещо друго. И стигнах до леко задънена улица . В смисъл след охлабване на болтовете на регулационните стойки на компресора на климатика и на хидравл. помпа в крайно свито положение ми е доста трудно да измъкна ремъците свободно без да ги напъна с нещо. Това силно ме озадачи и си помислих дали аз не бъркам нещо, което в случая е слабо вероятно. За доп. инфо ремъка на алтернатора и водната си излиза веднага. Моля дайте мнения какъв е вашия опит в случая. Мерси предварително на отзовалите се :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Питане за смяна ремъци на М30

Мнение от cod-cdbp » 12 Ное 2014, 23:18

super_bojo написа:Здравейте колеги, днес ми се наложи да сваля ремъците на М30-ката понеже нещо се разкърца по мотора и исках да локализирам водната помпа ли е или нещо друго. И стигнах до леко задънена улица . В смисъл след охлабване на болтовете на регулационните стойки на компресора на климатика и на хидравл. помпа в крайно свито положение ми е доста трудно да измъкна ремъците свободно без да ги напъна с нещо. Това силно ме озадачи и си помислих дали аз не бъркам нещо, което в случая е слабо вероятно. За доп. инфо ремъка на алтернатора и водната си излиза веднага. Моля дайте мнения какъв е вашия опит в случая. Мерси предварително на отзовалите се :yes:

Същият е опита ми - трябва малко да се напънат за да излязат. :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е32 730

Re: Питане за смяна ремъци на М30

Мнение от super_bojo » 12 Ное 2014, 23:23

Мерси за бързия отговор колега :yes:

Назад към E34