Зануляване на интервала за масло

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Зануляване на интервала за масло

Мнение от adovet » 12 Ное 2014, 19:17

Колеги днес смених маслото след като бях минал 4000км, защото бях уцелил някакво калпаво. Тръгвам да занулявам интервала обаче не ще. Дали трябва да са минати повече км. за да се занули или ....? Другите интервали се зануляват но маслото не ми излиза RESET а само ОК

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Re: Зануляване на интервала за масло

Мнение от iceblast » 12 Ное 2014, 20:12

Голям си индианец, ве :mhihi: Ела да ти го зануля :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 12 Ное 2014, 20:26

iceblast написа:Голям си индианец, ве :mhihi: Ела да ти го зануля :mhihi:

А ако не успееш ще черпиш бира ;)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 12 Ное 2014, 21:56

Интересно ми е как разбра, че е калпаво и трябва да го смениш на 4000 км. :conf:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 12 Ное 2014, 22:08

rafa224 написа:Интересно ми е как разбра, че е калпаво и трябва да го смениш на 4000 км. :conf:

Дълга история ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 12 Ное 2014, 22:27

Боби ще ти занули интервала но разкажи, че ми стана интересно как се опитваш да го занулиш? С бутоните ли? След колко км. ти пише, че трябва да е следваща смяна?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 12 Ное 2014, 22:34

Занулявам го както си се прави от скритите менюта. Не го правя за първи път. Показва че ми остава 26000 км. Другите интервали се зануляват но маслото не ще. Подозирам че е от големия интервал който остава

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 12 Ное 2014, 23:53

adovet написа:Занулявам го както си се прави от скритите менюта. Не го правя за първи път. Показва че ми остава 26000 км. Другите интервали се зануляват но маслото не ще. Подозирам че е от големия интервал който остава

Не е от интервала понеже не е изтекъл сега с Дис трябва ръчно да му го зададеш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 13 Ное 2014, 7:58

oci написа:
adovet написа:Занулявам го както си се прави от скритите менюта. Не го правя за първи път. Показва че ми остава 26000 км. Другите интервали се зануляват но маслото не ще. Подозирам че е от големия интервал който остава

Не е от интервала понеже не е изтекъл сега с Дис трябва ръчно да му го зададеш.

Ако мина повече км. Няма ли да стане?

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 13 Ное 2014, 9:08

Resetting CBS service indicators
Inevitably this extra complexity demands more advanced reset procedures. The first noticeable requirement is the need to set the on-board time and date prior to making any resets. This is taken as the reference point for any ‘time dependant’ CBS items such as ‘Brake fluid’

Resetting manually
It is possible to carry out the reset of CBS items manually by following specific procedures relevant to supported vehicles. These procedures will NOT work if:
- The remaining percentage is greater than 80%
- The time and date have not been set

Resetting using diagnostic equipment
By using suitable diagnostic equipment connected to the vehicle diagnostic connector it is possible to reset CBS service schedules at any time. By selecting the ‘CBS’ option, the diagnostic equipment will gather information regarding the current state of CBS items from their relevant modules on the CAN network.

Интервала съща така меже и да е бил променен чрез кодиране.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 13 Ное 2014, 9:43

memorex написа:Resetting CBS service indicators
Inevitably this extra complexity demands more advanced reset procedures. The first noticeable requirement is the need to set the on-board time and date prior to making any resets. This is taken as the reference point for any ‘time dependant’ CBS items such as ‘Brake fluid’

Resetting manually
It is possible to carry out the reset of CBS items manually by following specific procedures relevant to supported vehicles. These procedures will NOT work if:

By using suitable diagnostic equipment connected to the vehicle diagnostic connector it is possible to reset CBS service schedules at any time. By selecting the ‘CBS’ option, the diagnostic equipment will gather information regarding the current state of CBS items from their relevant modules on the CAN network.

и аз така си мислех. Сега съм на 84% :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 13 Ное 2014, 10:04

adovet написа:
memorex написа:Resetting CBS service indicators

Resetting manually

и аз така си мислех. Сега съм на 84% :bchug:

И аз щях да кажа, че трябва да остава определен интервал от километри и време, но не знаех, че трябва да е по-малко от 80 % :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i автоматик 04'
Мечтае да кара: F10

Мнение от ultrashock » 27 Яну 2016, 15:43

Има ли начин да се занулят или да се въведат сервизни интервали в INPA? Аз не съм ги занулявал при смяна на масло преди около 4000км и сега искам да ги коригирам за да са правилните, т.е. ръчно да въведа някъде кога е сменяно и в iDrive да ми показва правилна информация?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525d E60

Мнение от Randy » 27 Яну 2016, 17:18

ultrashock написа:Има ли начин да се занулят или да се въведат сервизни интервали в INPA? Аз не съм ги занулявал при смяна на масло преди около 4000км и сега искам да ги коригирам за да са правилните, т.е. ръчно да въведа някъде кога е сменяно и в iDrive да ми показва правилна информация?

И мен това ме интересува горещо, защото моя интервал е 30 000 хиляди, а искам а го направя 12 или 15 хиляди.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 27 Яну 2016, 22:08

Randy написа:
ultrashock написа:Има ли начин да се занулят или да се въведат сервизни интервали в INPA? Аз не съм ги занулявал при смяна на масло преди около 4000км и сега искам да ги коригирам за да са правилните, т.е. ръчно да въведа някъде кога е сменяно и в iDrive да ми показва правилна информация?

И мен това ме интересува горещо, защото моя интервал е 30 000 хиляди, а искам а го направя 12 или 15 хиляди.

При смяна на 15 хилки, нямаш проблем с интервала. :lol:

П.П. Що ти са такива интервали, при условие, че има маслото за тоя двигател тип удължен живот на което му дават по спецификация 30 000 км и смяна на 24 месеца. :lol: Аз го сменям на 20 хилки. За месеците, не стигат до 12 дори. :lol:

Следваща

Назад към Е60/Е61