Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
Taruno написа:Колега за 20к ще вземеш читава кола ако не купуваш от БГ, пример и двете ми последните са горе долу толкова директно от БМВ и са проверени автомобили(едната, която я откраднаха и тази в момента, съвсем различно е от тези по авто къщите, в сегашната направо няма следа, че някой я е ползвал освен на жена ми ноктите на едната дръжка), но просто не са от България и не се стисках да взема евтино, както правиш и ти 20к за хубава кола 2005 2006та е адекватно и се радвам, че има трезви хора.
Просто иначе купуваш нещо за 11-13, което иска едни 3-4 отгоре в ремонти и после продължава да се чупи, човешкия мозък обаче и това не нещо типично за БГ, а като цяло обича "шанса" да уцели рядкото евтино и хубаво, колкото е почти невероятно да е то и от там ето ти пазар на коли по 500к и нагоре.
Да, и аз мисля, че 20к е разумна, не толкова ниска и съвсем нормална цена за такава кола и не е невъзможно да се намери нещо добро. По принцип не ми е проблем да отида до Германия, живял съм там близо 9 години, знам езика и все още имам достатъчно приятели. Но все се надявах да си спестя хамалогията по докарването. Още повече, че и там вече трудно се намират хубави коли и почти съм убеден, че няма да открия моята за 4-5 дни, а нямам толкова свободно време да стоя там седмици наред и да търся кола. Колега Taruno, дай малко повече инфо как и откъде си ги взел тези проверени автомобили, доколко наистина са проверени и т.н. Може и на ЛС, макар че смятам, че може да е полезно и за други колеги.

Здравейте на всички,
Нова съм във форума, но виждам, че всички имате доста experience с BMW, а за мен това е първото.
Миля да купувам Е61 530д 218 коня, но имам някои въпроси без отговор, четейки доста по темата.
Иска ми се да знам какви са най-честите проблеми и оплаквания за този модел. Колата е на 300 000 километра и се чудих какво идва време да се сменя освен основните за модела - масло, филтри на автоматик и на двигател - ремъци, ролки, масло и тн. Чувала съм че трябва да се сменя Веригата на тоя пробег. Колко струва и кога е добре да го направя?
Виждам че има проблем с Парктроника, Грешка на ляв халоген за мъгла и надявам се не съм видяла скрити дефекти. Въпроса ми е дали ако я кача на компютър тези неща ще се видят - барем тоя свали малко от цената
Човекът казва, че е оправял волана, защото е имал проблем и малко стоеше накриво при каране каза че ще го оправи. Също е имало и миризма в купето при включване на парното, което също щал да види.
Ако някой би бил така добър да ми обясни малко по "наболелите" ми съмнения, моля те пише по-долу
Благодаря предварително!!!
Нова съм във форума, но виждам, че всички имате доста experience с BMW, а за мен това е първото.
Миля да купувам Е61 530д 218 коня, но имам някои въпроси без отговор, четейки доста по темата.
Иска ми се да знам какви са най-честите проблеми и оплаквания за този модел. Колата е на 300 000 километра и се чудих какво идва време да се сменя освен основните за модела - масло, филтри на автоматик и на двигател - ремъци, ролки, масло и тн. Чувала съм че трябва да се сменя Веригата на тоя пробег. Колко струва и кога е добре да го направя?
Виждам че има проблем с Парктроника, Грешка на ляв халоген за мъгла и надявам се не съм видяла скрити дефекти. Въпроса ми е дали ако я кача на компютър тези неща ще се видят - барем тоя свали малко от цената

Човекът казва, че е оправял волана, защото е имал проблем и малко стоеше накриво при каране каза че ще го оправи. Също е имало и миризма в купето при включване на парното, което също щал да види.
Ако някой би бил така добър да ми обясни малко по "наболелите" ми съмнения, моля те пише по-долу

Благодаря предварително!!!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Колега има много писано потърси с търсачката, но по-нещата който си написал:
1.Миризмата в купето може да ти е от колектора, сменя се с чугунен сравнително евтино с гарнитурата около 300лв.
2.Датчици за парктроник има и втора ръка и от колегата Бабуна по 35 и няколко лева.
3.Веригата не я пипай, но си виж демпферната шайба в какво състояние е!
1.Миризмата в купето може да ти е от колектора, сменя се с чугунен сравнително евтино с гарнитурата около 300лв.
2.Датчици за парктроник има и втора ръка и от колегата Бабуна по 35 и няколко лева.
3.Веригата не я пипай, но си виж демпферната шайба в какво състояние е!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Ако мога да поправя - колежка. Иначе благодаря за съветите.
Днес разбрах, че това което каза за обслужване на автоматика е било само някакво пречистване на маслото и слагане на ново, което не разбрах.
Дали ако я кача на компютър ще си излязат "слабостите"?
Благодаря предварително
Днес разбрах, че това което каза за обслужване на автоматика е било само някакво пречистване на маслото и слагане на ново, което не разбрах.
Дали ако я кача на компютър ще си излязат "слабостите"?
Благодаря предварително
Без да я закачиш на компютър, въобще не трябва да я купуваш. На една диагностика излизат доста неща. И един преглед в читав сервиз биха те спасили от доста неприятности в последствие. Така на око нещата не могат да се преценят особено. Да не говорим, че най-малкото ще падне цената евентуално.
Ако пък собственика не иска да я закара в сервиз по твой избор или официален, занчи минаваш на следващата.
Много добра идея е да се провери дали торк-конвертора е наред.
Ако пък собственика не иска да я закара в сервиз по твой избор или официален, занчи минаваш на следващата.
Много добра идея е да се провери дали торк-конвертора е наред.
- kristianstef
- Потребител
-
- Кара: E91 3.0D 2009; F25 3.0D 2012
А как се проверява този торк-конвертор
С каране
Ако е много зле и не са го замаскирали, като сложиш колата на автопилот на 100км/ч и оборотите ти започнат да играят - много е зле. Другият признак е ако прибутва между скоростите или като потегляш. Но според мен трудно човек, който купува кола ще го усети, защото или ще е замаскиран добре за 1000км или няма да ви дадат да карате достатъчно време, за да го усетите
Софтуерно най-вероятно няма да излезе никаква грешка, освен ако вече не е хептен умрял
В краен случай се разделяте с около 1500лв и пак сте в играта 

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Яко газ по Пушкин нагоре,няколко пъти и ще му падне маскировката на конвертора.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
Виждал съм да дава грешка, без да тресе, шуми и оборотите да играят много малко. Таа не се знае.
- vladikk
- Потребител
-
- Кара: BMW Е 60 / MB w164
- Мечтае да кара: 1974 БМВ 2002 ТУРБО
- Детайли за колата: ex: E30 2.5i (Cabrio)
E36 IS, E46 323i, E 60 2.5da
dimodi написа:Taruno написа:Колега за 20к ще вземеш читава кола ако не купуваш от БГ, пример и двете ми последните са горе долу толкова директно от БМВ и са проверени автомобили(едната, която я откраднаха и тази в момента, съвсем различно е от тези по авто къщите, в сегашната направо няма следа, че някой я е ползвал освен на жена ми ноктите на едната дръжка), но просто не са от България и не се стисках да взема евтино, както правиш и ти 20к за хубава кола 2005 2006та е адекватно и се радвам, че има трезви хора.
Просто иначе купуваш нещо за 11-13, което иска едни 3-4 отгоре в ремонти и после продължава да се чупи, човешкия мозък обаче и това не нещо типично за БГ, а като цяло обича "шанса" да уцели рядкото евтино и хубаво, колкото е почти невероятно да е то и от там ето ти пазар на коли по 500к и нагоре.
Да, и аз мисля, че 20к е разумна, не толкова ниска и съвсем нормална цена за такава кола и не е невъзможно да се намери нещо добро. По принцип не ми е проблем да отида до Германия, живял съм там близо 9 години, знам езика и все още имам достатъчно приятели. Но все се надявах да си спестя хамалогията по докарването. Още повече, че и там вече трудно се намират хубави коли и почти съм убеден, че няма да открия моята за 4-5 дни, а нямам толкова свободно време да стоя там седмици наред и да търся кола. Колега Taruno, дай малко повече инфо как и откъде си ги взел тези проверени автомобили, доколко наистина са проверени и т.н. Може и на ЛС, макар че смятам, че може да е полезно и за други колеги.
Като всяко нещо в този живот и правото да избираш си има последици. Аз близо година оглеждам какви ли не екземпляри. Основното ми търсене е за комби 530д, с доста приличен бюджет ( около 20 000) лв.,но съм се нагледал на какви ли не дараци. То е ясно,че българските търговци внасят коли, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО са били на пенсионери!!! Първоначално и аз се засилих да ходя в Германия,но след като мой близък докара 3 коли, които бяха проверявани, имаха Тюф и прочие се оказаха абсолютно дърво. Две от тях бяха от частни обяви,но и това вече не е гаранция. Според мен няма кола която да е на ниво каквото търси един евентуален купувач,който има що годе прилични познания за автомобилите. Всеки автомобил има нещо за дооправяне или смяна, неизбежно е за кола над 5-6г. Тук вече всичко според мен опира до лична преценка и сметка за евентуалните разходи по бъдещи смени на части,защото това неминуемо ще се случи... Та цялостната ми идея е,че винаги ще се наложи да се похарчат малко хилядарки отгоре, за да шофираш това което наистина ти се иска.

- vladikk
- Потребител
-
- Кара: BMW Е 60 / MB w164
- Мечтае да кара: 1974 БМВ 2002 ТУРБО
- Детайли за колата: ex: E30 2.5i (Cabrio)
E36 IS, E46 323i, E 60 2.5da
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
За търсещите колеги, нека да обърнат внимание на: viewtopic.php?f=46&t=380911 . Малко автореклама, но като гледам какви коли се гледат и
. Поне за тази мога да гарантирам
.

- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32
Здравейте колеги, имам един въпрос относно Е60. Всички Е60 ли са стъклопакет и има ли го неприятният звук на вятър при скорост над 90км/час? В смисъл обезшумени ли са добре 5-тите серии Е60? Друг въпрос е, дали имат също подкалниците мокет /на такова ми прилича/ виждал съм го на ауди А8, от вътрешната страна на калниците има нещо като мокет, за да не се чува шума от пътя и евентуално камъчетата блъскащи по пластмасата отвътре.
благдоаря
благдоаря
Не, нямат стъклопакет стандартно. Предните подкалници имат "мокетни" части. Дали е обезшумена добре, според мен може какво да се желае повече, Е39 беше по-добре според мен.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
iceblast написа:Не, нямат стъклопакет стандартно. Предните подкалници имат "мокетни" части. Дали е обезшумена добре, според мен може какво да се желае повече, Е39 беше по-добре според мен.
1:1 с мнението на колегата, може да се желае много и според мен също е е39 е по-добре обезшумена!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!