ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
JoroM43 написа:ще отивам да меря и да търся кой е най изгодния вариант а също да попитам в тази тема имам теч на масло от уплътнението между блока и мястото за масления филтър а на м43 ми изглежда доста сложно за оправяне , има ли тема в форума която да помогне аз търсих но не намерих
Аз имам тема.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- JoroM43
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318
~Мишо~ написа:JoroM43 написа:ще отивам да меря и да търся кой е най изгодния вариант а също да попитам в тази тема имам теч на масло от уплътнението между блока и мястото за масления филтър а на м43 ми изглежда доста сложно за оправяне , има ли тема в форума която да помогне аз търсих но не намерих
Аз имам тема.
колега тази тема е супер , щом се разкача толкова много сигурно е добре да се смени и семеринга на коляновия вал отпред така и така се свалят едни и същи неща аз за всеки случай ще постна една снимка от къде точно тече
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
JoroM43 написа:~Мишо~ написа:JoroM43 написа:ще отивам да меря и да търся кой е най изгодния вариант а също да попитам в тази тема имам теч на масло от уплътнението между блока и мястото за масления филтър а на м43 ми изглежда доста сложно за оправяне , има ли тема в форума която да помогне аз търсих но не намерих
Аз имам тема.
колега тази тема е супер , щом се разкача толкова много сигурно е добре да се смени и семеринга на коляновия вал отпред така и така се свалят едни и същи неща аз за всеки случай ще постна една снимка от къде точно тече
Имам тема и за семерината.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Предния мигач как се закрепва към купето ?
Щипки ли има счупени или не знам какво ама постоянно излиза от купето и много ме дразни... Казаха ми да го залепя направо с лепило към купето 

..Bayerische Motoren Werke..

- rhase
- младши ентусиаст
-
M-coupe написа:Предния мигач как се закрепва към купето ?Щипки ли има счупени или не знам какво ама постоянно излиза от купето и много ме дразни... Казаха ми да го залепя направо с лепило към купето
Има един пин който влиза в калника, а от другата страна има водачи които влизат в 2 канала на самия фар. По-вероятно е от счупени водачи да ти пада мигача. Гадно или не, силикон или някакъв вариянт със свински опашки измисли, ако не ти се купуват нови фарове. Ако не се лъжа някой колега от обявите продаваше ремонтни комплекти за фарове, може да потърсиш за вариянт.
здравейте,
може ли да ми кажете дали може да се ремонтира или направо е за ново моторче ?
когато заключа колата капачката за резервоара си остава отключена и палчето не помръдва
когато заключа колата капачката за резервоара си остава отключена и палчето не помръдва

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
durtaka написа:здравейте,
С ключа в ключалката като заключиш мести ли се?
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
durtaka написа:здравейте,
При мен не работи от както съм взел колата, но аз съм с газ и предполагам още като са я слагали са го откачили от съображение за сигурност, но ако ти нямаш газ пробвай да го пръснеш с контактен спрей. Може да е спекло от някаква гняз.
- BIRICHKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ис-требител
Здравейте!
Имам следния въпрос:
Е36-цата е 95 година, като включа габарит, отзад светят само 2 крушки - тези до стоповете, а крайните не светеха. Реших, че са изгорели крушките и днес отворих да ги сменя, обаче крушките са здрави. Направи ми впечатление, че и от двете страни (ляво и дясно) е със фасунга за крушка с две светлини (5/21W). Като пусна задна светлина за мъгла Отляво работи, отдясно не.
Иска ми се да си направя отзад габарита да ми е с 4 крушки, някакви идеи от къде може да е проблема?
Имам следния въпрос:
Е36-цата е 95 година, като включа габарит, отзад светят само 2 крушки - тези до стоповете, а крайните не светеха. Реших, че са изгорели крушките и днес отворих да ги сменя, обаче крушките са здрави. Направи ми впечатление, че и от двете страни (ляво и дясно) е със фасунга за крушка с две светлини (5/21W). Като пусна задна светлина за мъгла Отляво работи, отдясно не.
Иска ми се да си направя отзад габарита да ми е с 4 крушки, някакви идеи от къде може да е проблема?
Some say he spends most of his time on bmwpower-bg.net
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
k.milanov написа:durtaka написа:здравейте,
При мен не работи от както съм взел колата, но аз съм с газ и предполагам още като са я слагали са го откачили от съображение за сигурност, но ако ти нямаш газ пробвай да го пръснеш с контактен спрей. Може да е спекло от някаква гняз.
И двамата ли заключвате с ключа или с някаква афтърмаркет аларма? Ако е второто, то сигнала за заключване към комфорт модула трябва да се върже на още един пин за да заключва и резервоара.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
raptorxbg написа:И двамата ли заключвате с ключа или с някаква афтърмаркет аларма? Ако е второто, то сигнала за заключване към комфорт модула трябва да се върже на още един пин за да заключва и резервоара.
И с ключа и с алармата никога не работи

b00st написа:durtaka написа:здравейте,
С ключа в ключалката като заключиш мести ли се?

След което ако отключа колата чрез алармата, се отваря и тя, но при заключване от алармата, капачката пак стой отворена

къде може да е проблемът, понеже ако не работи централното, не би трябвало и да се отключва, нали така ?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
durtaka написа:b00st написа:durtaka написа:здравейте,
С ключа в ключалката като заключиш мести ли се?благодаря за съвета. Оказва се, че ако заключа с ключа се заключва и капачката!
След което ако отключа колата чрез алармата, се отваря и тя, но при заключване от алармата, капачката пак стой отворена
къде може да е проблемът, понеже ако не работи централното, не би трябвало и да се отключва, нали така ?
Алармата не ти е свързана да заключва двойно.
Така и така сте хванали темата за аларми да попитам и аз... Значи алармата ми е афтърмаркет и е нагласена като се отвори врата и да се пускат аварийните, което много ме дразни. Някой има ли представа как само тази функция да изключа или за всяка аларма е индивидуално 

..Bayerische Motoren Werke..

- rhase
- младши ентусиаст
-
M-coupe написа:Така и така сте хванали темата за аларми да попитам и аз... Значи алармата ми е афтърмаркет и е нагласена като се отвори врата и да се пускат аварийните, което много ме дразни. Някой има ли представа как само тази функция да изключа или за всяка аларма е индивидуално
Модели колкото искаш. Лошото е че най вероятно ще спрат и да подават сигнал като заключваш/отключваш. Пак зависи от вида аларма и това как е монтирана. Може да си ги направиш да мига габарит колкото да не е без нищо.