Питане за охладителна система е36?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Re: Питане за охладителна система е36?

Мнение от Haddess » 05 Ное 2014, 10:34

mihal написа:закачи я на диагностика и виж в двигателя каква температура излиза....

Преди всичко , перката се включва само на загрял двигател при повечко газчица , не на студен мотор !
Водата циркулира нормално като отворя капачката на радиатора ! Колата не вдига градуси над допустимото ! Охладителната система е промита и заредена с антифриз като при източването нямаше утайка или ръжда :kuku: А кажете колеги кой си направи труда да си отвори капака и да провери дали е така :dunno: Подкрепям мнението но Bo0st :lalala: при запушен воден радиатор отдавна да съм я прегрял :dunno: На диагностика нямя грешки температурата също е в нормите.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 05 Ное 2014, 10:40

значи нямаш проблем колега... но можеше като я закачиш да сравниш показанията на таблото и на двигателя да си решиш проблема със стрелката :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 05 Ное 2014, 10:46

mihal написа:значи нямаш проблем колега... но можеше като я закачиш да сравниш показанията на таблото и на двигателя да си решиш проблема със стрелката :idea:

Тя стрелката не шава дига си се плавно просто не знам защо седи една идея след 12ч при положение, че съм с този термостат но явно ще купя нов за проба. Колега направи ми и ти тази услуга ако можеш моля пипни водния си радиатор в долната средна чаят и кажи дали е топъл, че вчера на едно е34 беше по същия начин :dunno: Пък лятото като идвам към Варна ще обърнем по бира :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 05 Ное 2014, 10:58

колега за да загрея целия радиатор трябва бая да работи колата, познавам я ..... хладен трябва да е! термостата обикновенно като замине почва да отваря на по ниски градуси..... според мене датчика за температура на таблото ти прави магарии ;) два отделни са, затова ти писах да я загрееш и да сравниш в INPA цифровите стойности на километража и на двигателя.....

п.с. освен това Е36 има бая радиатор и за малките мотори особенно не му е проблем и с недобре зацепващо виско, то пак си увлича....особеноо като имаш газова уретба още повече го охлаждаш! :!:

----термостатите за твоята кола излизат 2 варианта 88градуса и 92.... не мисля че е удачно да слагаш на 80градуса....

----водната помпа ако не е наред щеше да го усетиш по парното.... ако не е сменяна отдавна е хубаво да се смени
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 05 Ное 2014, 11:59

Таблото преди фейса ли е? Стрелката (особено на Е36 таблата преди фейса, които имат деление в средата на t) стои на 12 и 1 по принцип като го гледаш нормално.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 05 Ное 2014, 12:22

b00st написа:Таблото преди фейса ли е? Стрелката (особено на Е36 таблата преди фейса, които имат деление в средата на t) стои на 12 и 1 по принцип като го гледаш нормално.

Ще снимам и ще кача , че таблото е от англичанка :banghead: :banghead:
Колата е 1997г м43б16 сега съм с б20 без ванос таблото от 4ц. нали не става и нямах друго...

mihal написа:колега за да загрея целия радиатор трябва бая да работи колата, познавам я ..... хладен трябва да е! термостата обикновенно като замине почва да отваря на по ниски градуси..... според мене датчика за температура на таблото ти прави магарии ;) два отделни са, затова ти писах да я загрееш и да сравниш в INPA цифровите стойности на километража и на двигателя.....

п.с. освен това Е36 има бая радиатор и за малките мотори особенно не му е проблем и с недобре зацепващо виско, то пак си увлича....особеноо като имаш газова уретба още повече го охлаждаш! :!:

----термостатите за твоята кола излизат 2 варианта 88градуса и 92.... не мисля че е удачно да слагаш на 80градуса....

----водната помпа ако не е наред щеше да го усетиш по парното.... ако не е сменяна отдавна е хубаво да се смени

А такъв термостат съм сложил заради съботно неделните изпълнения , просто се презастраховам :mhihi:
Поне докато съм без виско и си сложа перка и при двигателя ще е така. :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 05 Ное 2014, 13:18

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 05 Ное 2014, 13:25

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 05 Ное 2014, 13:43

И при мене е като на 1-вата снимка и не виждам нищо необичайно. И твоето таблото е преди фейса.

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: samolet

Мнение от georgiz » 05 Ное 2014, 13:44

И аз имам питане и ако може да получа отговор ще ми е полезен:
При по студено време, при включено или изключено парно, не се достига температурата 90*, или при достигната такава, не я поддържа и изстива, също и при движение по инерция(спускане)?
Дали има някакъв проблем с термостата или с нещо друго ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 05 Ное 2014, 14:33

Термостaт
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 06 Ное 2014, 23:42

Haddess написа:Проблема е следният. водния радиатор от горе до долу се дели на 2 мой педи като горната е топла а долната при напълно загрял двигател и пусната перка напълно лед студена!.

Тука има нужда от малко уточнение .....

По принцип причината да е студена долната част на радиатора е да няма цирклулация на водата през него , а такава може да няма по две причини - едната е да не е отворил термостата , а втората да е запушен радиатора (примерно ), но ако е така със сигурност ще има проблеми и ще ги забележиш .....
Сега времето е по -студено , течността се охлажда по -бързо , съответно е възможно да има малко по -сериозна разлика в температурата м/у двете половини на радиатора , но чак пък долната да е лед студена ....
Другото нещо е, че датчика за перката следи именно температурата на изходящата вода , което пък означава , че за да се е включила , значи температурата е доста висока ..... Та мен лично малко не ми се връзкат двете неща - работеща перка и лед студена долна част на радиатора (а и друго ми е чудно , как го пипаш тоя радиатор в долната част от къде бъркаш , че да видиш че е лед студен , от пред ти пречи климатичен радиатор (ако имаш ) и какво ли не , от зад работещата парка, както ти казваш , че е работеща ... ? Можеби го пипаш най от долу , от към корите дето са под радиаторите .... Както и да е , това не е толкова важно ... в общи линии щом нямаш някакви други оплаквания , карай и не се занимавай , пък ако се появи нещо ще му мислиш тогава ...)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 06 Ное 2014, 23:54

metodi80 написа:
Haddess написа:Проблема е следният. водния радиатор от горе до долу се дели на 2 мой педи като горната е топла а долната при напълно загрял двигател и пусната перка напълно лед студена!.

Тука има нужда от малко уточнение .....

По принцип причината да е студена долната част на радиатора е да няма цирклулация на водата през него , а такава може да няма по две причини - едната е да не е отворил термостата , а втората да е запушен радиатора (примерно ), но ако е така със сигурност ще има проблеми и ще ги забележиш .....
Сега времето е по -студено , течността се охлажда по -бързо , съответно е възможно да има малко по -сериозна разлика в температурата м/у двете половини на радиатора , но чак пък долната да е лед студена ....
Другото нещо е, че датчика за перката следи именно температурата на изходящата вода , което пък означава , че за да се е включила , значи температурата е доста висока ..... Та мен лично малко не ми се връзкат двете неща - работеща перка и лед студена долна част на радиатора (а и друго ми е чудно , как го пипаш тоя радиатор в долната част от къде бъркаш , че да видиш че е лед студен , от пред ти пречи климатичен радиатор (ако имаш ) и какво ли не , от зад работещата парка, както ти казваш , че е работеща ... ? Можеби го пипаш най от долу , от към корите дето са под радиаторите .... Както и да е , това не е толкова важно ... в общи линии щом нямаш някакви други оплаквания , карай и не се занимавай , пък ако се появи нещо ще му мислиш тогава ...)

Нямам виско отварям капака и бъркам :mhihi:
Изображение

Предишна

Назад към E36