Измерване на разхода на БК
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Нещо ми се бъгна борд компютъра и се рестартирва сам както си иска.
Jurney comp. си работи коректно.
Проблема ми е само с Bord comp. преди време го бях занусил и независимо от jurney си нависляваше километрите. След като бях свалил акумолатора лятото, нещо се прецака и се занулява сам и въобще немога да го хвана на какви километри се нулира. Понякога съм го виждал че е сабрал 700км, друг път 130 ... пълна мъгла....
Въпроса ми е как да си го настроя да си начислява километрите независимо от Jurney, и разбирасе да не се нулира сам ?
Jurney comp. си работи коректно.
Проблема ми е само с Bord comp. преди време го бях занусил и независимо от jurney си нависляваше километрите. След като бях свалил акумолатора лятото, нещо се прецака и се занулява сам и въобще немога да го хвана на какви километри се нулира. Понякога съм го виждал че е сабрал 700км, друг път 130 ... пълна мъгла....
Въпроса ми е как да си го настроя да си начислява километрите независимо от Jurney, и разбирасе да не се нулира сам ?
- cocosas
- младши ентусиаст
-
Re: Измерване на разхода на БК
memorex написа:Влез в скритото меню и от там
Ако можеш по-подробно да кажеш

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
memorex написа:04.02 ; 04.03
По-подробно от това..здраве му кажи....

Това със скритото меню няма да му помогне по никакъв начин с проблема. Попринцип ако има някакви драми би трябвало да занулява и двата, защото са обвързани с таблото, а твоя казус е странен. Да не ти ги занулява някой 

- cocosas
- младши ентусиаст
-
не, преди си бях оставил Bord comp да си начислява и беше стигнал около 5-6000км а през това време си правех разни засичания на Jurney за разни там пътувания и резервоари.... Никогоа не съм ги ресвал двата едновременно. На Мерцедесите техния борд отчита откакто си запалил колата и сам се ресва за всяко отделно пътуване и ми се струва, че тоз моя боед почна да се ресва както си иска ....
И няма варянт някой да ми ги занули ....

И няма варянт някой да ми ги занули ....

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Ресетва се на 9999км
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
miroleskov написа:Ресетва се на 9999км
как да си го настроя да се ресетва на толкова ?
Колегата казва, че автоматично се ресетва когато се минат тези километри, което не е твоят случай. Ти не го настройваш, просто така е заложено, макар че аз никога не съм стигал толкова, че да съм го пробвал 

- cocosas
- младши ентусиаст
-
явно има някакви настроики конеже моят борд се ресва когато си иска ... Питането ми по принцип е как да го направя да отчита на повече километри ? Примрно на 9999 ? А не както до момента 600-300-200 ... понеже такива километри съм забелязал да е отчел...
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Щом не го ресетваш ти и няма друг,който да го ресетне значи може да оставаш без ток.Посреща ли те жълта количка като запалиш сутрин?
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
miroleskov написа:Щом не го ресетваш ти и няма друг,който да го ресетне значи може да оставаш без ток.Посреща ли те жълта количка като запалиш сутрин?
посреща ме и пише сервиз, но тя е за чека за филтъра на къпето. Там нещо ми го няма датчика, а нещо немога да махна тази проверка от сервизното меню.
iceblast написа:Това със скритото меню няма да му помогне по никакъв начин с проблема. Попринцип ако има някакви драми би трябвало да занулява и двата, защото са обвързани с таблото, а твоя казус е странен. Да не ти ги занулява някой
Тук не ме разбрахте правилно.Искам да посоча мястото от където се вижда колко км е натрупал БК и колко литра гориво съответно.Колегата Cocosas aко гледа колко км му остават спрямо литрите в резервоара в дадения момент , разбира се ще е различно показанието.Та всъщност кое се ресетва, ако е тотала значи че някой го ресетва от бутона на дисплея ,Често става ако се влиза в скритото меню.Иначе както казва Лесков като се запълни брояча се почва от начало т.е ресетва се.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
И аз си мислех, че някой може да е натиснал нещо вупреки, че само аз си карам колата... След едно пътуване от 1600км и като се ресваше сам както ви казах - когато си иска ... бях обеден, че проблема не е в моя телевизор

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2