Колеги малко помощ с голямата навигация в е39-ката!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d exclusive edition
Мечтае да кара: М6 power Grand coupe

Колеги малко помощ с голямата навигация в е39-ката!!

Мнение от yavor1313 » 01 Ное 2014, 19:24

Колеги,имам следния проблем с навигацията в е39-ката.
Колата е с голямата навигация 16:9 обаче екрана е смален като за малката навигация,на какво може да се дължи това според вас колеги.Направи ми впечатление че в багажника навито ми е мк2 оказва ли това влияние на монитора като ми стеснява резолюцията на монитора.Забелязах че всички бмв-та с голямата навигация като моята са само и единствено с мк3 и мк4.Дали според вас ако го сменя това с мк3 или мк4,ще се нормализира резолюцията,тъй като тези мк2 проверих в нета ги монтират само на малките навигации.Искам малко помощ от Вас тъй като ми предстои монтаж на камера за заден ход и с този стеснен екран е Ужас направо.Качвам Ви снимка за да добиете малко по ясна представа.Ще съм Ви адски благодарен ако ми помогнете да разнищя този проблем.Поздрави Явката :yes: :yes: :yes: :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна yavor1313 на 16 Ное 2014, 20:47, променена общо 2 пъти
Живей,така че когато умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!!
НОВАТА-Стара https://s30.postimg.org/k0sivwafl/2014_03_09_102.jpg
СТАРАТАИзображение
http://www.youtube.com/watch?v=8EV8up1-P40 (E34 touring with rondell0021 wheels)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: Колеги малко помощ с голямата навигация в е39-ката!!

Мнение от ares2 » 02 Ное 2014, 0:27

това което си показал е МК2
ти си бил вероятно с МК3 или 4
някои ти е махнал нави компа
или пък си бил с МК2 и са ти сложили голям монитор..
провери по вин на колата как е купена
най добре си купи едно МК3
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 02 Ное 2014, 8:51

Най-доброто което може да купи си е МК4. :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 02 Ное 2014, 12:23

Колкото си спомням , проблема идва от ТВтунера , в смисъл - не че има проблем с него , просто е направен за малкия монитор...май ще трябва да се прекодира...
с това искам да кажа , че проблема не е в МК-то
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 02 Ное 2014, 12:36

Проблема е в ТВ тунера. Ако няма да ползваш телевизията, откачи синята букса от ТВ-то и я закачи на мястото на синята букса на МК-то и екрана ти ще се разшири ;)
Ако искаш да стане както трябва и да си имаш телевизията, или трябва да си намериш ТВ тунер от кола 16:9 или трябва да намериш някой с програматор да свали флаш чипа и да му налее софтуера от атача.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yavor1313 » 02 Ное 2014, 13:43

mad_presley написа:Проблема е в ТВ тунера. Ако няма да ползваш телевизията, откачи синята букса от ТВ-то и я закачи на мястото на синята букса на МК-то и екрана ти ще се разшири ;)
Ако искаш да стане както трябва и да си имаш телевизията, или трябва да си намериш ТВ тунер от кола 16:9 или трябва да намериш някой с програматор да свали флаш чипа и да му налее софтуера от атача.

:yes: :yes: Евала братле тв тунера е бил проблемния явно е бил взет от кола с малкото нави не знам каква му е била историята но сега всичко се нормализира интересно че не мога да си изкарам часа и датата долу на монитора не знам що така иначе екрана сега си е широк.Благодаря mad_presley братле :yes: :yes: явно ще се търси друг тв тунер не ми се занимава да търся човек да го препрограмира .
Проблема е решен!! :yes: :yes: :yes: Благодаря Ви колеги супер Готини сте всички.
Явката :yes: :yes:
СТАРАТАИзображение
http://www.youtube.com/watch?v=8EV8up1-P40 (E34 touring with rondell0021 wheels)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 02 Ное 2014, 14:19

yavor1313 написа:....интересно че не мога да си изкарам часа и датата долу на монитора...

Нормално е да не можеш да изкараш дата и час, както и борд компютър на екрана на навигацията. Проблема ти е, че километража ти е с малкия борд. Ако искаш тези неща да ти излизат на навигацията, ще трябва да минеш към голям борд. Потърси има доста теми по въпроса ;)

Аватар

Мнение от evtimcho_g60 » 02 Ное 2014, 21:18

аз съм табло с големия борд,заводска инсталация,както и заводска инсталация за монитор.
имам същия проблем - въвеждам дата ,не запаметява,часовника същата история.
от сет ъп-а функцията мемо я премествам на он,връща се на офф.
изкарва ми само рейндж и външна температура,другите неща йок.
как да реша проблема?
пробвах и със друг монитор,резултата бе същия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yavor1313 » 02 Ное 2014, 21:36

Това да ти кажа колега направо ме разби мислех си че само аз съм с такъв каръшки проблем,и при мен не ги изкарва но колегата ми каза че съм с малкия борд и затова но при теб няма такъв случай. Ххмм интересно.колега ти с новия интерфейс на навигацията ли си. :yes:
СТАРАТАИзображение

Аватар

Мнение от evtimcho_g60 » 02 Ное 2014, 21:55

не,и аз съм същия като теб,със тв модул,кодиран 4:3,ама при мен филма е друг...цялата ел.инсталация на колата е от е38 и за момента съм на ниво "подкарване на нещата" ,по-натам ще доизкусурявам :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 02 Ное 2014, 22:20

Колега пишеш че си със заводска инсталация, а по долу че ти е от Е38. Разкажи подробно какво си правил, явно нещо не е направено както трябва за да те ни излизат тия неща.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yavor1313 » 02 Ное 2014, 22:37

Да колега разкажи малко по подробно защото това което и колегата каза първо спомена че си със заводска навигация сега споделяш че е взета от е38,и като твоя модул е кодиран на 4:3 резолюция прави ли ти такива проблеми с картината като при мен .Сподели малко повече за това което се случва при теб.тъй като аз сега съм на вълна друг тв тунер за голямото нави тъй като картината се оправи след като смених буксите но сега нямам телевизия тъй като съм я изключил ,но за това да не говорим че немога да барна нито една опция в настройките и след това което ти сподели започвам да си мисля че и дори и когато сменя таблото и го направя с големия борд и тогава няма да започне да ме слуша навито :mhihi: :mhihi: .сега първо тв тунер заради камерата която съм си поръчал от ebay и след това ще мисля за таблото ,но започвам да си мисля че и дори и като го сменя няма да ми позволи да изкарам часът на навито :(
СТАРАТАИзображение

Аватар

Мнение от evtimcho_g60 » 02 Ное 2014, 22:46

аз Не СЪМ си противоречил.
колата ми е със напълно заводска инсталация - правена от завода на БМВ,без преправяници и рязани/удължавани/добавяни кабели и екстри.
Е38 и Е39 са на една и съща база,ползват едно и също шаси и да кажем 70% от електрониката на двата автомобила е НАПЪЛНО еднаква. не мисля,че това е нещото,на което трябва да наблягаме във темата.
проблема ми е следния :
със ЗАВОДСКА инсталация съм(да се разбира,че не е допълнително снаждана и вплитана тази за навигацията/монитора,таблото е със големия борд и въпреки това се губи връзка някъде между 2те.
във вторник ще я закачам на диагностика и ще се прекодира таблото,ще пиша тогава да дам инфо.
а по темата какво съм правил -V12 във Е39 ,за това смених електрическата инсталация на колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yavor1313 » 02 Ное 2014, 22:52

Колега пиши след като я закачиш на диагностика какво си направил след това тъй като този проблем е и при мен така че и мен ме интересува на какво се дължи това да неможе да те допуска при всички опции на навито. :yes: :yes:
СТАРАТАИзображение

Аватар

Мнение от evtimcho_g60 » 02 Ное 2014, 22:55

то при мен има и друг проблем,не ми позволява на ФМ да търся ръчно станциите,да изключа рдс-а и трак позишъна,ама това са бели кахъри на фона на останалото :)

Следваща

Назад към E39